alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 18-Jun-2008 07:39 Email | Share | Bookmark
31st week of preggie...

15th June 2008 :

Genap 31st week of preggie. Alhamdulillah.. so far dah tak byk sgt masalah.. makan dah ok... just sakit punggung yg teruk.. agaknya tambah dgn kesan jatuh kerusi baru2 ni.. makin menjadi2 plak sakitnya.... till nak baring, berpusing & duduk lama2 pun sakit.. nak membongkok apatah lagi.... seksa.. emm... one more thing yg different dgn 1st preggie dulu .. dlm 2, 3 hari ni.. kaki den bengkak..apa tu org panggil sembab ye.... berdiri lama je... jln byk je.. duduk lama2 pun..terus sembab.. adeh.... yg plg tak best!!! en putra ckp.. hidung den yg mmg dah comel bulatnya.. makin menjadik2 pulak bulatnya... sembab jugak ke?????? asyik diketawakan den je.... huarrghhh!!!!!! teruk betul en putra ni!!!! jahat betul!!!!! selalu je kutuk org!!!!!!!!!!

after 7 bln setengah ni.. barulah nampak perot besar.. rasa terik je.. condition baby pulak... alhamdulillah.. semua ok but active betul.. kalau bergerak tu.. kekadang sampai meleleh ayaq mata ceq' la menahannya... tgh tido pun pernah terjaga..... senget benget perot dibuatnya........ harap2nya agar semuanya selamat till deliver nanti... amin!!!!!!






*****************pic taken on 14th June 2008/31st week of preggie *************




16th June 2008 :

Dah kebetulan balik melaka..so terus buat appoinment with doctor yg nak sambut baby nanti.. My 1st check up with the same doctor yg sambut najla dulu, Dr Alias Nordin. So this time pun plan nak bersalin @ melaka..@ hospital Pantai Ayer Keroh.. hope sempatla balik melaka for deliver nanti..... time najla dulu... deliver 3weeks earlier dr due date(37 weeks)... so hope sesangat this time jgnla cepat2 sgt... takut terbersalin kat kl...... bukan apa... cuma risau time sakit nanti.kalau dibuatnya tgh mlm.. camana dgn najla.. nak tinggal dia dn sapa?.. then sapa nak teman den dlm labour room nanti? isk..isk.... pastu plak... my mom pun tak dpt dtg kl..maklumla.. kena jaga cucu kat melaka... emmm....susah gak tu...


Baby & my condition on 31st week :


After check up..alhamdulillah.. doc ckp semua ok.. baby & me takde problem..hope sampai deliver nanti ..amin! so... today.. kita letak pic baby pulak ok..asyik pic umi & kakak najla je... so.. for the 1st time.. umi letak pic adik secara rasminya @ fp. pic adik waktu 27 weeks, 29 weeks & latest on 31st week.




Boy or Girl????? :

emmm... rasa2nya boy or girl?? before conceive baru ni.. ada gak den tanya kawan2 tips nak dpt baby boy... walaupun anak ni rezeki dr Allah... lelaki perempuan semua dah ditentukanNYA.... but tak salah kita mencuba, berdoa & berusaha.. dpt boy/girl tu lain cerita... yg paling penting.. baby sihat. amin!

walaupun baru2 ni.. den ada ikut jugak tips2 yg kawan2 bg tu... den taklah hope sgt....
cuma org kata kalau dah ada sepasang tu.. seronok jugak kan.. so.. den takla amik pusing sgt pasal boy/girl ni...... apatah lagi.. sibuk dgn mabok kepayang.. cuma rasa tak sabar2 nak sihat seperti biasa...

Jeng...jeng..jeng...... actually, time check up during 3 bln setengah tu.. doctor dah bg tau jantina baby but tak confirm sgtla....tak clear . after tu pulak... susah benor nak nampak sama ada "bird" or "burger".. baby active sgt... bila je scan.. kaki dia asyik gerak.. tendang sana..tendang sini..kejab nampak..kejab tak... doctor pun tak berani nak confirm.... den pun tak berani nak mengiakan... tak confident about jantina baby... tp bila tgk baju baby girl yg cantik2.. teringin nak baby girl.... bila fikir mcm malas je nak pregnant lagi.. rasa nak sgt baby boy... hehehe...so beli baju baby pun semua colour putih je..... heheheehehe girl/boy boleh pakai kan?



Quote:
yani : salam perkenalan to u too ... thanks ye yani... emm.. rasa2nya betulla ramalan mu itu.... doc dah byk kali bg tau jantina bb... hehehehe.. saje tak nak confident lobih2.... tp sesapa yg dah ada experience pregnantkan girl & boy.. mmg boleh tau & feel the differences.... mcm awak ckp tu kan....

Ziela : ziela...kita pun dah tak sabar dah... tak tahan bonar dah rasanya ni..... jalan pun termongah2 .....terkengkang2.....

fairol_papa batriysia : ala fai... mcm ko tak kenal aku....kaki posing kat exxon...hahahaha ko ngan aku pun lobih kurang je..pantang nampak camera....
takpe2.. nanti ko free.. ko sendla pic ko, rini & batrisyia kat doha tu.... rindu gak aku kat bestfren aku ni.....hehehe anything kat sini... aku update ko yek...insya allah..... ko take carela kat negara org tu ye... bb aku tunggu pressie from uncle fai kat doha tu.... hehehehehhe....


haryani~azam : hahaha yan... rasanya bb tak minat sgt tgk bola... tp kak lim kemaruk tgk tennis la pulak..... syok kat rafael nadal.....

mimah : mimah doakan semua selamat & dipermudahkan ye.... emmm... betullah agaknya tu.. mmg pegnen ni malas semacam..bkn setakat muka comot.... semua sememeh je..hehehehe....


fadel : hehehe... ramai betul yg rasa alim dpt bb boy kan... insya allah betul la tu... tp betul kata fadel... bukan setakat hidung je merah..siap jadi kembang semangkuk...hahaha!! kalau jambu air tu... ok lagi... ni dah mcm jambu batu yg seedless tu... hahaha.... ok fadel... semoga kita selamat melahirkan bb kita yek... amin!

mama adam & ammar : huhuuu..... a'ah... tak kisahla boy ke girl kan... tp semua petua yg awak bg tu...kita try...hehehehehe.... thanksla yek... thanks a lot! & hope sempatla deliver kat melaka..... ada gak terfikir..kalau dah kuar tanda or dah start contraction... sempat tak agaknya blk melaka?? jgn jalan jam sudahla...

~Eija28 a.k.a Mama IMAN~ : eija..kak lim due mid august..tp takut jugak kalau terawal..memandangkan experience pregnantkan najla.. deliver awal 3 weeks...... btw.... pic eija & family tu mmg nice....


MaDiHa : hehehe... alah akak ni.... mana ada tak nak kabor... tang kaki sembab tu... kejab je hilangnya kak.. lps 4,5 hari baru2 ni.... terus hilang...sampai sekarang tak kena sembab kaki lagi... hehehe... tp tang idung tu... tak yah ckpla... hahaha..dah mcm serombong kapal.... akak ni...mana ada idung den mancung... kalau time biasa pun dah ala2 jambu air...... bila time pegnen ni.... tu yg mcm serombong kapal tu... ahahahahah

D!aNa (Mama D!ha & Af!q) : thanks ye diana.... doakan alim yek...
a'ahla diana..perot alim mmg jenis nipis & kecik.. sbb tu kalau bb gerak terasa sangatlah sakitnya.. mkn pun sikit je.. kalau lebih sikit dah senak & nak terkeluar balik.. doctor pun ckp perot alim jenis sempit.... kena plak bb dah besar dah... boleh nampak bentuk kaki & bdn kalau bb gerak... sakit sampai tak dpt tido mlm....


mie2 : hahaha... tomei ke aku??? aku rasa dah mcm minah poyo mana ntah.....

sakit punggung>>> wei... aku tak tahan betulla! baring sakit..nak gerak sakit.. tulang aku mcm dah renggang abis.. before pegnen byk kali aku jatuh... pastu time 7 bln setengah pegnen baru ni pun aku jatuh terduduk lagi... makin sakit la mimie... la ni.. aku nak angkat kaki pun tak buleh..jln pun dah kengkang.. sakit mimie oii!!

sembab>>> aku sembab kaki baru ni je plak mimie.. lps 4,5 hari dah hilang sampai sekarang... apa?? tido siang?? ikut hati nak aje aku tido..dahla mlm aku tido tak lena..kejab2 bgn... ingat nak gak balas tido siang hari...hampeh.. kalau dpt lelap kan mata 5 minutes tu pun dah cukup bertuah.... ada aje cik najla kacau aku...

hehehe...betulla ckp en khalid tu.. bila dah ada sepasang ni..tambah plak seksa mengandung ni... mmg aku rasa cukupla sepasang... tak larat dah lagi pun dah tua2 ni..hehehehe.... tp tak taula pulak kan... kalau tuhan nak bagi lagi.... arghhh......sakitla pinggang aku ni!


effa~ibu 2Erina~ : thanks a lot ye effa!

Haniss : laa.. ada gak org kampung ye ... tak sangka plak akak dr tokai jugak.... raya nanti... boleh la dtg beraya kat rumah MIL alim nanti..boleh berkenal2 kenalan yek....

nur : salam kak nur... alim selalu jugak jenguk fp kak nur... rindu kalau tak jenguk fp akak tu...hehehehe...
tang mabok2 dah ok... tp bila perot dah besar... tang lain plak masalahnya...hehehe.. apa2 pun sabar jelah ... akak doakan semuanya selamt ye kak.... amin!

mamacunazorro77 : aku dah boleh dah ngadap pc... tp tu pun tak tahan nak dok lama2.... sakit punggung & pinggang plak.... ko dah berapa bln dah? hahahaha wei mc na...gaya ko pegnen tu sama je mcm aku.... malas tak hengat..dah tu huduh sungguh!

tang idung jgn ko sebut.. aku takot... ko asyik teringat je kat aku nanti...hehehe" lubang hidungku tetap menjadi pujaan hatimu!" hahaha ..ko dah scan ke? kita bertiga mcm pandai2 je ye... plan baik punya... aku august..asma september & ko october..... berderet2.... aku doakan kita bertiga semua selamat melahirkan bb kita nanti.... btw... ko deliver kat kota tinggi ke kat qlate?? take care!!!!!

& kalau sempat ... aku deliver nanti dtgla melaka... nanti aku inform ko yek...

azurahakim@ibu arina aisyah : alahai asma... jeles aku tgk ko... & semua mommys2 yg tak mabok & takde masalah time pegnen... aku ni dahla mabok time 1st trimister..pastu kena sakit pinggangla.. sakit tulang pungggungla.... jatuhla..hidung berdarahla... mcm2 hal...dugaan betul..... tu yg kalau difikir... tak nak dah pegnen lagi ... teringin nak pegnen tp relaks mcm org lain..... mesti bestkan....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net