alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 17-Jan-2008 17:08 Email | Share | Bookmark
4 years ago.... & model in d' making!

Quote:
4 years ago.... still remember the time nak deliverkan my sweet lil' angel najla... mmg unforgetable memory betul... hahahaha 1st timela katakan...........


17 January 2004 :

bangun tido that day.... bila berdiri je...terus je kain basah... i tot.. alamak.. takkan boleh terkencing kot ... ni air apa plak keluar ni... time tu mmg tak sangka "air ketuban" ke apa ke... sbbnya.. still 3 weeks earlier from due date. kebetulan.. 17 jan tu was on saturday.. en putra ada kat rumah coz dia blk melaka every week......

after mandi.. ada pulak brownish..stain... tp tak sakit apa pun.. then.. went to see doc... hehehe my doc said... rileksla... blom nak beranak pun lagi.. mayb seminggu lagi .. tak pun 2 minggu lagi.... normal je mcm tu... dgn rasa hepinya... after c the doc... den & en putra ronda2& sempat shopping @ tesco & jusco..... den boleh drive lagi time tu....






18 January 2004 :


1am : my sis tiba from kl sbb attend my cousin's wedding @ tabung haji.... so den borak2 with my sis till 1.30am.... lps tu terus masok tido....

2.30 am : ishh... apahal plak my tummy ni asyik keras je ni?? semacam je kerasnya.. sakit takla sgt.. tp... baby ni asyik menendang je apahal??.. kejutkan en putra... hehehhe.. blur je la member tgh tido... nasib baik that time my mom, arwah my dad, my sis semua tak tido lagi... so lepak dgn dorang blk... but my mom noticed yg den lain mcm je... told mym mom yg perot asyik keras.


2.45 am : my dad asked me to go to hospital... takut if something happen..hehehe... because kalau ikut history my mom, my kak long & kak jidah... semua beranak.. sonang je.... tak sempat doc sambut bb dah keluar!


3 am : sampai @ pantai hospital ayer keroh.... nasib baik tak ramai org.. ada sorang patient yg nak bersalin.. time ni tak sakit lagi cuma perot teramat keras... nurse check baru 2cm.. doc dtg jumpa den.. but dia suruh blk rumah je sbb doc ckp kalau nak deliver pun mayb next daynya... lambat lagi! but my mom yg tak bg blk... adeh.... tido dlm labour room gitu!



4.30 am : adeh... perot dah start contraction... dah start sakit but still boleh borak2 dgn en putra.. after nurse bg ubat bontot...hehehhe... menaburla den lps 5 minutes tu.... pastu ntah camana...boleh termuntah2 plak ... sbbnya.. den takut sgt dgr patient sebelah bilik dok terjerit2... adoila!! takkan org beranak terjerit2 camtu kot!!!.. gelabah punya pasal... sampai den naik muntah... time ni nurse check baru 3cm.....


6.30 am : dlm kul 5.30 tu.. patient sebelah bilik dah selamat bersalin..... so after azan subuh... mak, en putra & doc tu sekali pi surau sembahyang subuh.. tinggal den sorang.... time ni dah mmg sakit perot dah... nak buang airla pulak!!!!.. apalagi.. dah tak tahan sgt nak "u'uhhh".... terus nak pi bilik air... sempat bg tau nurse... tp nurse tak bg... dia ckp nak bersalin kot... adeh... naik blk atas katil...

then... en putra dtg... bg tau dia nak "u..uhhh".... doc dtg check ... tgk2 dah 10cm... doc kata dah ready nak deliver... terus pecahkan ketuban.... 5 minutes later.... barulah den rasa sakit yg amat!!!! adeh..... aduh!!!!!!!!!




7 am : time ni... mmg dah rasa sakit yg amat dah.... contraction dah makin cepat........ dlm 7.30 am tu dah sakit tahap nak mati dah... mmg tak tahan dah...doc kata dah boleh push.... apalagi... "push!..push!..push!!!....


7.52 am : push..punya push... gedebus.... keluarla najla... time tu en putra senyap tak terkata... dia pulak yg pucat!! takot kot... hahahahaha!
alhamdulillah..... lega betul... tgh2 sakit yg mcm nak mati tu... abis je keluar..terus tak rasa apa dah.... kuasa tuhan! ya allah!!! ....... then my mom terus masok labour room... hehehehe.... my mom tanya.. tadi apsal dgr den marah2? hahahaha.... mau taknya.. time tgh push tu... bila doc nampak kepala najla.. doc nak masokkan tgn nak amik kepala tu... dah la sakit time tu.. bila rasa tgn doc tu... lagi sakit!! tu yg den jerit kat doc tu!! " doc... saya buat sendiri boleh tak? tak yah buat camtu... sakitla!!! " hahahaha .. lawak.... ....emmm... so... on 18th January 2004.. 7.52 am... lahirla our lil' angel Najla Sufya, beratnya 2.65kg..... muka bulat & rambut lebat...... alhamdulillah......






.....................................TODAY....... 18th JANUARY 2008....................................................


so.... hepi birthday to our darling najla ... umi & papa always doakan jadi anak yg solehah.. berjaya dunia & akhirat.... amin! as birthday present for najla.... (eh.. ni for najla ke for umi & papa? ) finally.... secara rasminya... we present " hasil usaha anak umi & papa as lil' model yg berangin" hahahahaa..... tadi kita org pi collect catalog... nak gelak pun ada... apa taknya... model mat saleh + model gombak... dahla time tu baru blk dr cherating... kulit yg dah brown gebu... bertambah2 dark brown gebu.... hehehe... shiaaaannnnn anak umi.... apa2 pun... we are sooooo proud of u our sweetheart!!!! .... so guys......enjoy!!!!




















Model Gombak










View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net