alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Jan-2008 07:36 Email | Share | Bookmark
najla goes to tuisyen

Quote:
today start penggal persekolahan.... so..parents pun start sibuk jugak... pagi2 dah bising bunyi kereta...suara budak2 kat luar rumah... hehehehehhe

anak dara den najla ni pun... dah lama bonar teringin nak pi school..... hahahha.... dah boring dok rumah agaknya..dulu time keje mmg antar dia kat nursery...after resigned ni...dok rumah jelah... tp kalau nak hantar dia ke tadika.... emmm.. rasa tak sesuaila plak... at first...mmg nak antar dia ke smart reader je... tp bila fikir blk.. apa kata terus antar dia ke tuisyen... khas utk belajar membaca menggunakan sistem CAHAYAKU.

so last nite.... 8pm kita org bawa najla pi pusat tuisyen tu.. mmg ramai kids kat sana... ada yg 5 yrs... 6 yrs... yg mmg khas utk program CAHAYAKU ni... time registration... najla mmg relaks je... tak sabar betul nak masok class.. takde rasa takut or risau langsung... yg plg best.... after hantar dia dlm class...najla pesan to me.. " umi, umi & papa tunggu La kat bawah ajelah.... La nak belajar ni, nanti La nak blk umi amik kat atas tau!".....

amboi.... bkn main lagi najla... den & en putra tgk dia dr luar class.... terus duduk kat chair.. keluarkan buku & cikgu dia terus ngadap dia... hahahahha..lawak betul... rasanya... najla yg plg muda dlm class... yg lain dah 5 & 6 yrs...

actually....najla mmg awal2 dah ready nak pi school.... since morning dah siap dgn bag & jacketnya..... tgk tu.... dah tak sabar2 nak pergi....




time najla tuisyen tu... den & en putra ronda2 @ giant sementara nak tunggu 9.30pm....
then...... masa amik dia.... tgk dia beratur nak salam teacher.... amboi2.... tgk.. terus ramai kawan... yg boy..yg girl... terjerit2 panggil nama dia... hahahaha mmg dia yg plg kecik..... lawak betul.




sampai rumah... den checkla buku yg dia dpt!! huhuhu..... nak tergelak pun ada... dia siapkan complete 1 page tulis no. 1... cantik & kemas... then.. dia ajar umi & papa pulak sambil tunjuk huruf A : " cikgu kata... tekan perut... bila lapar bunyi aaaaaaaa"
hahahahaha.... bolehla najla.... rasanya okla ... blom masok 4 yrs.. but dia boleh gak tangkap apa yg teacher ajarkan... alhamdulillah.... hope najla cepat dpt apa yg cikgu ajar nanti....amin!




@ pusat tuisyen

najla's 1st day @ tuisyen class.......












yg ni plak... my fruit salad... memandangkan angin tak tentu arah..kejab nak mkn nasik..kejab rasa kembang tekak ... so... rasanya fruit salad nilah yg buat tekak rasa sejuk je.... especially dragon fruit tu... yummy!!





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net