alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 30-Dec-2007 07:16 Email | Share | Bookmark
Najla's new hair cut!!

Date : 26 Dec 2007
Location : Sri Gombak



After blk from Kedah... den kena demam selsema yg teruk +& sakit belakang yg amat!! oleh sebab itu... "kedemaman" (ada ke perkataan ni?? ) + kesakitan & kemabukan = kemalasan ~ sehingga menyebabkan malas sgt nak buat apa pun.. mandi.. masak & sikat rambut especially....

so after went to c doc... terus je den masok salon pulak.. ckp kat hairdresser tu... "gunting pendek paras bahu ye"..... actually den punyala syg kat rambut panjang den ni haa.... lama dah rambut tak pendek....hehehhe...tp disebabkan malas sgt nak sikat rambut.... apa lagi... dgn gembiranya di potong!!! yehaaaa

my najla pulak... dah tgk rambut uminya pendek... merengek plak dia nak gunting rambut sama... alamak... sayangnye!!!... actually tak pernah najla gunting rambut since kecik..kalau ada pun.. just repair & potong dlm 1 inci or 2 inch bhgn bawah yg nak rosak....
isshhh....camana ni?? rambut najla dah nak paras bontot dah..... rambut ala2 wig krisdayanti najla tu mmg sayang sgt...

tanya en putra... hehehehehe dia pun confused...serba salah...sbb en putrala yg suka sgt najla rambut panjang... nak tak nak...akhirnya terpaksala kami relakan jua.... dgn rasa berat hatinya........ adeh..... so..nilah hasilnya.... ohhhh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!








balik rumah... den & en putra diam je... frust tgk rambut najla dah kontot.... sodih..... hehehe..tapi takpelah... after this panjang balik.... no problemlah.... and some of the pics yg sempat en putra amik during potong rambut najla tu.... & nilah 1 st time najla gunting rambut kat salon..selalunya umi aje yg gunting rambut najla dr kecik...... hehehehehe alamak... siap suruh cuci rambut lagi... ewah..ni sudah lebih ni najla... hahahahahaha....









Saturday ( 29 Dec 2007) :


yesterday... den jumpa dgn kak shida... kenalan from fp... tak sangka dpt jumpa akhirnya kak shida & abg rahman yg baru blk from oversea.. alhamdulillah..dr the world of cyber...akhirnya dpt jugak menyambung silaturrahim sesama kita...

tp dpt jumpa kejab je kat dpn masjid sri gombak... kak shida nak blk ke rawang... takut jln jam .. so, alim & najla nak ucapkan million thanks to kak shida for the lovely dress... a gift from england ye kak?? seronok betul najla..kena plak purple is her fave colour selain pink.... blk rumah terus pakai...melaram mcm princess katanya.... thanks a lot!!!!










yg ni pulak... my 3rd maternity pants yg den beli from ebay :

Brand : GAP (for maternity)
Design : Modern Boot Cut ( USD 20.80 )
Date Received : 26 Dec 2007 (from US)




1st time preggie tak ada langsung beli maternity cloths... so this time barulah rasa excited nak beli....



Quote:

mimie : hehehhe... ko rambut panjang ke baru ni? hehehe... setahu aku... ko mmg jarang berambut panjang.. time muda2 dulu... mmg boy cut ajelah..heheheh.. samalah ngan mc lin kan..... kita bertiga dah mcm amoi dah... hahahahhaa....

ahaks... nuha mmg sah mcm amoi... najla ... dia amoi kulit gelapla... hahahahha

eija 28 : a'ahla eija.. mmg sayang nak potong rambut najla.. ikut hati..mmgla tak bg dia potong..tp.. takpelah kan.. lps ni panjang blk....


mamacun nazorro : hahahaha ..time kita dulu..mcm2 pesen kita try... panjang..pendek... asyik pi salon je.... so sekarang ni... zaman anak2 kita pulak..kecik2 dah pandai nak gunting kat salon gak.. siap nak cuci2 rambut lagi... maunya tak... tgk umi masing2... dlm sebulan.. mau 2, 3 x gak pi cuci rambut kat salon...
tu blom kira pi facial lagi.... adeh.....
hahahaha... ada gak aku terpikiaq..agaknya kalau najla dah besar nanti... jenuh en putra nak sponsor bini & anak dara dia pi salon nanti... hahahahha!!!

amboi hang... buat teknik rebonding ke? sure anggun ko gitew ye....hehehhe


ziela : dah kontot dah zeila.... abisla rambut ala2 krisdayanti najla tuh!!!

miemie : tu ahh... time sekolah dulu... kira ko lah mat terap versi pompuan... rambut mmg boy cut jelah.... aleh2 lps kawin hubby rambut panjang pulak.... takde canla ko nak menterapkan diri lagi yek.... ahaks!!!

wei.. aku pun ni susah betul nak beli baju2 pregnantla!! yg saiz xs pun besar ngan aku... silap hari bulanla aku nak beli dress2 ni.. mcmla ko tak kenal aku!!! hahahahha ..
ko ngan aku kan kaki panjat pagar sekolah dulu... kih..kih... nak pakai dress?? lagi tak sesuai..dahla aku pendek... kang pakai dress..nampak mcm guni je plak nanti..

sbb tu aku carik gak jeans... pakai ngan t-shirt jelah! dpt gap from ebay tu...mmg nice sbb boot cut.. price pun jauh lebih murah dr modernmom.... kalau mothercare pulak... size s pun aku tak muat..besar sgt!!!

mama adriana amani : emm..ok ke najla gunting pendek tu? mcm tak ok jek....
heheheehe... perot takla besor sgt pun ... tp jeans2 kita tu dulu semua ngam2 perotla... seluar jenis lain takde..yg ada slack keje.. tu pun pinggang 26/27..... ahaks.... now pinggang dah jadik 28/29... mau tak mongah den pakai?!! hahahaha...
tu yg terpaksa gak beli pants baru...

tpkan mama adriana,... kita rasa 2nd preggie ni lagi okla..sbb tak start lagi mabok2 yg tak boleh mkn tu... kalau dulu... time ni dah tak boleh bau pelik2 & mkn..... sampi kurus kering jadiknya!!!




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net