alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 29-Nov-2007 07:50 Email | Share | Bookmark
najla's photo shoot for catalog.



Quote:
after blk from holiday last friday... i received a phone call...informed that najla has a photo shoot session on sunday (25th nov 07) for catalog. (kids apparel)... alamak!! camana ni ye??? dahla kulit nya yg dah sedia "brown gebu" bak kata najla..hehehehe... bertambah2 menjadi " dark brown gebu" akibat dr rendaman yg lama dlm pool setiap hari time kat de rhu tu.... bkn setakat najla... dgn den2 sekali dah naik golap dah!! "tan" la kononnya!!!!... habis terbakar kulit... sampai berbekas kat badan.... mmg obvious!
aduh... .. hentam sajala labu... kalau reject.. tak tau bila lagi dpt offer kan...

so.. on sunday morning (9.30am) kita org dah sampai studio @ ara damansara... actually dah 2 nd time najla shoot for this catalog... at first tu for casting..rasanya awal thn kot.. najla tak dpt sbb all the apparels besar2 & takde size najla.... so tak sangka sgt dpt offer lagi bcoz the big bos tina.. really wanted najla to be her model!!! ( hehehe... hitam2 si tampuk manggis... hitam2 pun ada manisnya.. hehehehe... ) ....



the studio


that day... aduh.. tak sangka payah bebenor nak shoot for catalog/commercial ni... mmg kesian kat najla. dah la pagi2 dah kena bgn... then nak kena tukar baju.. satu baju ada la 5, 6 kali pose.. awal2 tu dia ok... lps tu dia start buat angin... kejab letihla... sakit perotla... pastu tak nak pakai shoes la.... ya ampun!! sabar jelah... mcm2 cara nak pujuk dia... nasib baik all krew faham!!!

sedang dimake up...........

selain najla... ada 2 lagi models.. boy & girl.. but dorang dah besar... lbh kurang age 6, 7 or 8 yrs... hehehe.. tambahan pulak... 2 org tu mmg model! bukak previous catalog... laaa... mmg dah muka budak berdua tu.... yg plg kelakar... 2 org boy & girl tu muka mmg ala2 mat saleh!!! pan asian gitew you olls!!!!! selamba je amik gambar.. mmg pro!!!
hehehehe... adeh... najla pulak.. muka ala2 melayu sejati gitu!! nak tergelak jugak... tang manala big bos tu berkenan kat najla.

that day mmg penat... since 9.30am.. till 5 pm baru abis... dgn najla yg penat... buat angin.... sakit perotla... nak "ok oohhla" ... mcm2 hal... sabar sgt2 umi & papa time tu... yg plg best !!! En Putra la!!! suka sgt... sometimes tu .. den dah naik angin gak tgk najla... tp en putra pulak yg control macho!!! hahahahaha!!! dia pulak yg byk suruh najla pose & pujuk najla.... tak sangkala... very supportive & sporting dad in the world gitew!!


nak kena touch up lagi...

bayangkan... najla kena tukar2baju lbh kurang dlm 20 pcs... tukar kasut lagi... for 1 baju.. najla kena pose dlm 5 to 6 times.. mcm2 gaya.... for hair clips pulak... 1 design... najla kena pose 4 times... nak tukar dlm more than 10 different hairclips!!!! bkn dia sorang.... ada 2 org lagi!!! everytime nak shoot... kena touch up muka & set rambut blk.... ya ampun..... dahla tak dpt susu satu hari!!!!! tuhan ajela yg tau !!! najla penat... umi & papa lagi penat nak layan najla!!! ( rasanya .. hari tu je ..najla mkn 4 btg ice cream & 3 bungkus teh o' ais sbb nak pujuk & nak bg mood dia ok)

5pm.... finally the photo shoot session pun habis.... walaupun 2 org model lagi dah blk dlm kul 2pm lagi!!! aduh... lega betul!!!! dlm segala macam rasa melayan karenah najla tu... geram + marah pun ada... akhirnya.. dpt jugak najla habiskan!! En Putra punyala bangga kat anak dara dia tu!! as he said " mak aih!! susahnya nak jadik model!!! kesian kat najla... so.. yg dia buat mcm2 perangai tu tak kisahla!! papa faham!!
kira najla dpt habiskan shoot tu... mmg dah proud abis dah" betul tu papa... dahla penat... & her first time pulak.. ( selalu kalau casting tu takla lama sgt... plg lama 1 jam je..)... & baru 3 yrs ++ je pulak ......



with make up artist..hehe


again... we are so proud of u!!! our lil' angel najla sufya............... tp yg sedihnya... tak byk dpt amik gambar dia during d'photoshoot sbb sibuk layan karenah najla... hehehehehe.....







Quote:
yan - azam : model sri gombak je bolehla... hahaha
tak silap kak lim.. dlm sebulan lebih baru siap catalog tu... tpkan yan... for catalog.. najla tak buleh "over" pose.. hehehe mcm selalu najla buat tu... semua nya kena diri tegak & pegang pinggang je sbb nak bg nampak full baju ... agaknya tu yg najla boring jek.... ada ke patut cameraman tu suruh najla buat "peace" (angkat tgn)... minah tu selalu pose baik punya... aleh2 kena diri tegak.... meluat agaknya najla... hahahha!!! tu yg angin satu badan!!!


ibu akma & sofea : nanti dah keluar... najla bg tau auntie ye....

mama iman + nurin : model berangin najla ni.... ada time ok.. ada time dia tak nak bergambar jugak...

Daalia : ahh akak lia.... bukan setakat penat.... nak pengsan dah layan karenah najla tu...
oooohhh... anak akak pun berminat eh...... actually najla tu secara tak sengaja... my friend yg suruh ltk pic kat agency iklan... time tu pic dia umur 2 thn++... tak sangka dorang selalu panggil casting utk iklan... hehehe.. akak tryla hantar gambar to agency2 pengiklanan... nanti kalau ada casting.. dorang panggil anak akak ok


Sabrina : hehehe... a'ahla kak sab..alim tak sempat nak amik gambar during photoshhot tu... sibuk dok tukarkan baju2 dia.. pujuk2 dia.. ishhh... susah betul..
kak sab..... dah dpt book hotel ke? apa2 pun.... "selamat berhoneymoon & drive carefully ye" ......


filla mama kasih :
hehehe... auntie filla bila lagi nak pose tepi pantai with acih.... kita org pun nak tgk gak... cepat2 pi bercuti eh....
studio tu kat ara damansara.... area shop lots yg byk2 tulah.... dulu studio lain... baru tukar tempat baru...
hehehhe... acih kalau jadik model pampers sure boleh... sbb acih putih gebu! boleh aim tang bontot... kalau najla la! hehehehehe.... brown gebu.... awal2 kena reject...


sham :
salam perkenalan to u too sham.... hehehe najla tu mmg suka sgt posing2 ni... tp time photoshoot... nampak dia boring sbb kena "pose" ala2 kaku gitew... heheheh... kang kalau dlm catalog pose maut kang.... hehehe... dah tak jadik catalog baju pulak nanti! hahahaha... jadi magazine "next top model " pulak!!!

effa ibu balqis : thanks auntie..... mmg susah nak jadik model ni effa... tp.. lagi susah kalau dgn model kenit ni... mmg penat!! kita yg tgk pun dah penat gila...

mummy syahmi : adeh ila..... betul la... nasib baikla dia thn sampai ptg.. cuak jugak time tu.. yelah... kejab dia ok... kejab dia tak nak bergambar... kena pujuk dulu... belikan aice cream... bg gula2 dulu.... pastu ok kejab..... lps 2,3 snap gambaq.... start lagi hangin satu bdn..... huaahuaaa..!!!! mak cik yg angin lps tu!!! hahahahaha!!!

zubye :
alamak... kita pun tak sabar rasanya nak awak shoot utk najla.... suka...suka....

mamasya :
ini mesti masin mulut mama sya nih!!! kata2 tu satu doa.. tak gitu mama sya.... tu yg najla dpt offer jadik model catalog pulak.... hehehehe

ummi dzakwan :
catalog tu mayb siap dlm 1 month ++ kot... nanti kita inform awak tau!!! hehehehe... gambar ok ada... gambar najla tgh angin satu bdn pun ada....

ibu chempaka : hehehehe.... catalog utk kids apparel.. tp takla brand yg famous2 tu.... brand biasa2 aje.... huhuuuuu


mama kimi : insya allah kalau dah dpt catalog tu nanti.... bolehla kita tgk sama2 ek....


mamazieza : betul tu ma.... mmg hangin satu bdn najla time tu.... kesian kat dia... bkn setakat penat.. boring.. lapaq.. ngantok.. semua ada.... esp. bila org arah2 dia suruh buat mcm2.... kesian jugak tgk dia... nasib baikla... boleh gak dia dgr kata lagi... thn sampai ke ptg... kalau tak.. mau aje kita org balik ... tak dpt payment pun takpelah....... hahahaha

MaDiHa :
hehehehehe... kita pun tak sabar nak tgk gambar2 najla tu... semua gaya ada... gaya suka.. gaya tgh hangin satu bdn... gaya org bad mood... ntah apala rupanya nanti...

mama adriana amani :
hehehe .. ntahla... tak taula talent dr sapa... dari kecik dulu mmg najla suka b'gambar .... tang layan karenah dia tu... adeh.... sabar jelah.....

maya amir : ala... catalog utk kids apparel... tp yg biasa2 aje... takla utk brand yg glam2 tu... saje nak bg najla expose sikit & berani.... hehhehe..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net