alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 24-Nov-2007 14:23 Email | Share | Bookmark
cuti2 Malaysia - De Rhu

Day 1 ( Wed, 21st Nov 07 ) :

From KL lebih kurang 8.30 am.... so.. target sampai dlm 12 tgh hari.... that day..the weather is "cleaq".. jln ok.... tak pernah lalu highway karak to pantai timur.. so it was our first time.... paling jauh pun... sampai genting je.... then sampai satu kawasan yg berbelit2... hehehe... mcm kat bukit putus je pulak.... naik bukit..turun bukit.

najla in the car...seronok nampak



sapa yg seronok? najla or papa & umi ???...... hehehehhe...




kita org ikut exit cherating.... dlm 7 km terus sampai pantai balok... hehehehe... seronoknya... ingat sampai kul 12.. but 10.45am dah sampai... laa..kejab betul... dlm 2 hrs++ jer... before check in... carik kedai makan dulu... breakfast + lunch. singgah @ ismail restoran, dlm 3 km to de rhu... food kat situ sedap! esp. nasi air or bubur nasi or org utara panggil moy. special about this nasi air ni... ada telur masin hehehe... boleh tahan gak sedapnya! so... sapa2 ke area pantai balok... boleh mkn kat sini.



najla & papa after makan...... " awat papa ni makan comot sgt? awat ceq?"




11++am... terus check in at hotel... pics @ de rhu.. @ lobby... in the hotel room 258 & view from our room..... nampak pools (not only one, but two) & ocean.....



hotel room 258.....
nice pool/seaview



lps sessi check bilik by ms najla....... kita org pun rehat2 sekejab.... ms najla pun dah puas hati with the room... so.. inilah hasilnya....

''La sayyaangg umi & papa.. "



Pantai Telok Chempedak :


after zohor, went to telok chempedak.. also my first time jejakkan kaki kat sini... tak sangka beach nya mmg cantik... bersih.... kebetulan hari rabu... working day! so tak ramai org kat pantai....


love the beach..........

kedai2 yg membuatkan najla tak senang duduk!!!

haa.... kan dah ckp! terjerit2 dia nak toys korek2!

piccas @ telok chempedak :


najla shows her toys korek2..









actually pic ni kita org nak amik berdua jer.... so..ltk camera atas batu.... tgh2 kita org nak pose tu..najla yg tgh main pasir nampak.. apa lagi!! berlari2 dia nak join sama... tu yg sampai senget posing tu!!! ishhh.... kacau daun betul la!! hahahhaa






ada story yg kelakar kat telok cempedak.... dlm najla excited banget main korek2 pasir... main air laut tuh... tgh2 dia terlompat2...dia jatuh & tergolek dlm air.... ombak pulak dtg... mmg terkejut sgtla tgk dia time tu.... takut kena bawa ombak... tp cepat2 putra amik dia... ya allah!! terperanjat betul la budak ni! abis rambut kena pasir...mulut & mata pun masok pasir... menangisla dia..... dahla tak bawa baju pun.... emmm.... terus beli baju & mandikan dia kat toilet..... hehehehe... ingatkan dia serik ke.... dah nama budak tu..... takde maknanya nak serik...... kejab je nangis pun!!! ... so adala kenangan @ pantai telok chempedak....... hehehehhee.....





Free Steamboat Dinner @ De Rhu Cafe :



for package 3D & 2N ni... dpt daily breakfast & 1 nite dinner.
steamboat tu.... not bad..tp sikit sgtla! shrimps...sotong... ishh... tak bykla!! mmg tak cukup! hehehehhe... siap den mintak refill....alamak!! sekali waiter dia ckp tak boleh refill daa!! hahaha!! kan sedang menyahut seruan doctor! makan seafood byk2!!!!!








The longest pool lagoon in the east coast :

Najla's daily activities .... " bermandi manda kat pool".... mmg best!

















Pantai Balok, Kuantan :



Pantai Balok ni... i rasa one of the cleanest & nice beaches in kuantan.... pantai yg landai sesuai for us to mandi.... tak risau kalau kids nak main kat tepi pantai... so.... najla pun tak lps peluang mandi2 & bercanda ditepian pantai....... keluar je pagar hotel.... terus mandi...







umi sibuk main kite...










Day 2, ( Thursday, 22 Nov 2007 ) :


after mandi pool ..... went to jln2 & pusing kuantan town.... having our lunch @ restoran apa ntah namanya @ telok chempedak.... food also not bad.... mkn soup tulang, with kangkung belacan & ikan bawal masam manis..... then.... masa otw dtg baru ni.... i noticed there's one batik village shop near the ismail restoran yg kita org mkn tu.... ajak papa pergi..... aduh......mmg cantik2 batik kat situ.... tp... ya ampun... mahal yg amat!!! esp. batik utk dibuat frame tu....... berkenan sgt dgn batik bermotifkan kucing ... tp.... harga sampai RM 380!!... baik beli baju kan?


Natural Batik Village.. by Ghazali Batik







jom beli batik



ingatkan nak gak beli satu dua .. tp mahal sgt! ... ambik gambar pun jadikla!


beli selipar pun jadikla.........







2nd nite dinner :


2nd nite... makan @ Seri Eskaypi Seafood Restoran.... tak jauh from De Rhu... emm.. food pun ok jugak.... boleh tahan.......










Day 3 ( Friday, 23 Nov 2007 ) :

after breakfast.... for the last time najla & papa mandi kat pool.... around 12 ++... terus check out.... alamak budak ni.... najla start tarik muka.... tak nak blk kl... hehehhehe



last pose @ De Rhu Beach Resort




lps beli buah tgn for family members... bertolak balik to kl dlm puluk 1.30pm... penat mandi pool agaknya... najla tertido sepanjang perjalanan.... .... sampai kat RnR Gambang... papa pulak mengantok.... terpaksala den drive from gambang sampai kl.... time blk cuaca kejab2 hujan..... lomah den.... but alhamdulillah sampai kl dlm pukul 3.45pm...........










souvenir for najla's cousins &hope lps ni bolehla bercuti - cuti malaysia lagi.... apalagi ? jom jalan - jalan...





Quote:


diana - mama dih@ :
sesekali bercuti... mmg seronok... so diana.. bila lagi? sure diha seronok kan? tambahan pulak... dah nak dpt adik.... beshnya!!


filla mama kasih : hehehe.. besh..besh! den pun lama dah tak bercuti2 mesia ni.. sesekali tu.. seronok gak! haa!! ekau tu apo aie? ajakla en radie pi mkn angin... nak gak tgk acih berposing ala2 model...& tgk pose2 maut mama acih pulak!!!

alaa filla... tang kuda2 tu.. biasala kan.. " kudaku lari gagah perkasa"... dah pak surya kita tu hantu ebay.. manjang je ada latest collection from ralph lauren.. dia la sapu dulu!!!
kita org tumpang jer... hehehehhe kalau nak beli kat klcc... mati la ooo... bankrup pak cik!! sehelai t-shirt big pony pun sampai RM 399 !! blom yg latest design... kalau ebay ni... kurangla sikit kan.... hehehehehe


yan - azam : wah... yan pun nak pi de rhu eh? tp kat de rhu mmg byk company2 buat seminar kat situ... masa k.lim pi tu... ada 4, 5 group.. that's y.. tak ramai family yg bercuti time tu... tp best gak.... pool tu kita org conquerer habis!

hehehe.. k.lim mmg tak biasa route tu yan.. time blk.. k.lim yg drive... tgh k.lim drive laju tu.. sekali sampai tang pusing2 & trn bukit daa..... perghhh!!!! dah mcm Michael Schumacher tau!!... adeh.... terkezut jugak time tu.. .. cepat2 trn low gear bro.... kereta plak byk..... hehehehe... nasib baik tak gabra.. control baik je.. kena plak ada mamat bawak wira bontot tercongek tgh usha keta kak lim.. nak kejar tak lps2... tu yg kak lim drive tarak bg can la!!! hahahahaha!!! tp mmg kejab dah sampai kan yan? pasni.. bolehla selalu ke pantai timur..

alamak.. ye ke beach kat cherating area tu kotor? aiseh... tp kat area hotel mcm ok jer... hope takde apa2 la kan... eh... yan & family dah pindah chukai ke? tak tau pulak... insya allah lps ni.. boleh la singgah kan... jumpa mak yan...

pstt... yan batik tu nak gak kak lim tgk2.... nanti kalau ada.. tunjukkan kak lim eh.. nak carik yg modern design kalau boleh...


man : mmg seronok berjalan2 ke tempat org... plg best.. dpt try foodnya... i suka pergi stall yg ala2 mak cik2 yg jual.. selalu kat kl mkn restoran2 je... bila ke tempat2 mcm ni... kita pergi kedai2 mkn kampung... mmg sedap!! harga pun jauh llebih murah

mama adam & amar : laaa... awat tak habaq?? kalau tau... bolehla kita org sambung cuti2 malaysia till sunday... boleh jln kat dungun pulak...

MaDiHa : kwang...kwang..kwang.... hehehehe.. akak ni.. pandai2 je ye? kantoi pulak! hahahaha!! tp.. mana tau kan? "tersangkut baby cherating " mkn seafood byk dah ni... akak doakanla ye.... hehhehhee

Sabrina : oohh... kak sab pun nak bercuti2 mesia kat cherating eh? bila tu? emm... time kami pergi tu... cuaca ok.. cuma ptg kami sampai tu hjn sekejab... hari2 lain.. ok je... hehhehe.. kak sab... nak pi honeymoon eh? ikut boleh? hehhehehehe

Pemancing Ikan : thanks bro... emm... sekarang ni rasa mcm dah seronok pulak amik2 gambar ni... cuma takde camera yg power & takde skill... rasanya boleh belajar dgn bro kot?

nur :
betul la kak nur... masa tu mmg takut alim... tp masa dia jatuh tu... dia dgn putra .. main lompat2 sebelah putra jer.. ntah camana tetiba dia tergolek je jatuh!! menjerit alim time tu!!! issshh... benda2 buruk ni kalau nak jadik.. sekelip mata je kan kak.... walaupun najla tak serik... tp umi dia teramatla serik!!!!

mamasya : thanks for visiting us kat fp ni.... hehehe.. tp fp mamasya lagi best!!!! tgh kenyang pun boleh jadik lapaqla kalau jenguk fp mamasya tu!! food kat situ semua sedap2....

effa - ibu balqis : a'ah... besh jugak beaches kat area cherating & telok chempedak tu... btw.. thanks for visiting us too...

hirda - mama hardy :
thanks for visiting us too... well.. area cherating ni not bad... ok jugakla... but certain beach ok..landai... & some mcm pasirnya beralun like telok chempedak... so kena berhati2 sikit kalau bawa kids... but..kalau food tu.. boleh tahan sedap2 gak... hehehehe

mama adriana amani : a'ahla awak.. cik najla kita tu suka banget... asyik nak mandi pool aje... pastu nak main kite.... hehehehe.. u pun nak bercuti2 mesia ke pantai timur ke?

well.. some info to be shared with u.... kalau u plan nak stay hotel yg ok & tepi pantai.. rasanya swiss garden ok... legend pun ok...& cherating holiday villa pun i rasa pun ok... so far.. i pernah pergi swiss garden & legend je. lagi satu.. eastern pavillion mmg ok... hehehe... mula2 ingat nak stay @ impiana (sbb tgk website dia cantik sgt) but ramai yg ckp.. ok2 jer.. but ramai yg suggest suruh pi de rhu.

& for de rhu... hotel dia.. biasa2 aje.. room pun ok2 aje.. but boleh thn besar jugak. hehehe... lift pun takde but again.. food kat situ.. not bad.. yg plg best compare dgn all other hotels.. is pool kat de' rhu... mmg best gila!! the longest lagoon pool in east coast so.... mmg selesa la kalau anak2 kita nak mandi... byk spot yg boleh kita pilih... takla berkumpul / berebut2 dlm pool nanti....

ni pun my first trip to cherating with my family... seronok sgt!!


zubye : ooh dearest zubye... dah lama dah i admire u & ur works!!!! really!!! hehehee... kita pun selalu berangan nak u shoot najla's photo.... aduhai... bila agaknya ye ???




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net