alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 6-Sep-2007 03:58 Email | Share | Bookmark
Melaka 1st Sept - 3rd Sept 07'

On Merdeka Day, kita org just celebrate @ rumah je... papa ada kerja yg perlu diberesin. tgk tv jelah..... so during kat tv shows jet2 army buat acrobatic tu...aleh2... kita org tgk kat luar rumah pun nampak.. heheheh... dpt tgk live jugak!!!

but ntah camana.. that day..anak dara putra ni merajuk dgn papanya... najla mmg sensitive dgn papa..pantang tegur.. merajuk.. pastu..dudukla kat ceruk mana2 tu...kalau dgn umi ... umi marah pun dia buat "derk" je!!! sempat snap pic najla tgh merajuk....





1st September 07' :

early morning dah siap2 nak blk melaka... having breakfast @ Restaurant Nur kat Tmn Sri Gombak.. food mmg sedap.. SOTO, Nasi Lemak, Nasi Goreng, Lontong, Mee Jawa...puas hati kalau mkn..... after mkn terus bertolak blk.....sampai melaka 'bout 1pm... terus blk rumah & lepak2 je.... my mom bz coz pergi rumah my uncle yg nak buat kenduri the next daynya...... najla mcm biasala.. suka banget dpt jumpa cousins.. main tak ingat! pic najla with emi.......




2nd September 07' :


today, attend kenduri doa selamat @ my uncle's house... & the nitenya pulak... i tot nak jln2 @ mahkota parade... but En Putra startla buat muka poyonya... malas betul dia nak pi tempat2 camtu.... dah half way... dia ajak patah balik... WHAT??? " tak yah pi mahkota la... ramai org nanti... malas nak jln... kita pi makan ikan bakar kat umbai je eh?" hehehehe... okla En Putra.. den pun dah lama nak mkn ikan bakar kat umbai... jom...



actually kita org mkn berdua je sbb najla dah tido dlm keta... antar dia blk rumah dulu... ikan bakar umbai ni bkn jauh pun dr rumah... kalau from my old house & my kak long's house... jln kaki pun boleh... lagi satu... ramai sedara mara jugak yg berniaga ikan bakar & kraftangan kat sini....

then... my anak2 sedara yg tombam2 belaka dtg & join mkn sama2.. si kembar abid & adib, mamat & diah..... tapi pic tak sempat nak amik ... dah kenyang semuanya... barula teringat nak amik gambar... hahahahahha..... hampeh semuanya....



3rd September 07':

spent time with mom & anak sedara..... 10.30 pm kita org gerak blk ke kl... selalunya najla yg meraung2 tak nak blk..... tp this time... emi pulak yg nangis ..meraung2.. " tolong!! tolong !! lepaskan !! lepaskan !! nak ikut La!! nak ikut Achik (pak cik)" kesian Emi...

agaknye, 2,3 hari ni dia asyik memerap kat pak cik je. apa taknya.. pak cik Putra asyik main PS2 dgn Emi.. then ..ikut pak cik jln2 naik keta... tu yg dia nangis sakan... my mom ckp lama dia nangis sampai serak suara.... kesian emi pic emi & pak cik....




hujan lebat sgt from Pedas/Linggi sampai Serdang.... sampai rumah pun hampir 1am.. sbb tak bawa kereta laju2.. jln pun tak nampak... apa2 pun.. alhamdulillah selamat sampai ke rumah...amin!!





Quote:
MaDiHa : best blk kampung kan.... lagi best thn ni turn raya kat my kampung!!! yehaaa!!!!!!!! sukanya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mama Iman+Nurin: najla mmg suka sgt merajuk nagn papa dia.. bila dah duduk kat celah2 tu.. ada time siap pegang frame gambar papa dia.. konon sedih sgtla tu...

sedih kita...semua org tgk najla..sure ckp muka sebijik papa nya... rasanya sejak lahir takde sorang lagi yg ckp najla rupa uminya..

leen umi dzakwan:
first of all... alim nak comment sikit... leen ingat tak previous N3 alim..pasal nama kawan2 putra ni.... hai... sorang lagi nama pelik... dulu alim heran nama "mamak"..pastu "bongek" ni tambah sorang lagi "conet" .... apsal agaknye ye dorang ni boleh dpt nama camtu???

ooo..leen selalu mkn kat situ ke? alim perasanla si conet tu sbb cousin dia staf alim masa keje jadi counselor dulu...family dia pun alim kenal..dia org umbai jugak..adalah kene mengena sikit... dulu alim ada gak mkn kat situ ngan putra.. kat anjung batu kan? tp kalau ikan bakar umbai tu...lagi dekat dgn rumah alim..... nanti kalau plan nak mkn ikan bakar.. bolehla kita pi sama2.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net