alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 11-Aug-2007 05:48 Email | Share | Bookmark
berbuka puasa di ikea

the whole last week, i took the opportunity to ganti puasa as well as mengerjakan puasa sunat bulan rejab (dah nak abis dah bln rejab) Thursday, papa also puasa sunat ( sunat hari khamis & sunat bln rejab) for berbuka puasa, papa wanted to have meatballs @ ikea ( dasyat betul papa..puasa 1 hari... tp nafsu mkn tak leh tahan..hahaha ) went there about 6 pm..ronda2 tgk latest product from ikea, 7pm kita org dah ready @ foodcourt.



Our main dishes for berbuka that day were Sweedish Meatballs & Chicken Roasted. for dessert we had very delicious Daim Chocolate Cake, Daim Torte & Choc Ball.



Swedish Meatballs
Served with lingonberry jam, gravy and fries.





Roasted Chicken
Served with mushroom gravy & mash potato.



Daim Torte ( the green one)
the taste... nice but it is too sweet.. & the choc balls ... emm yummy!



and i love this one " Daim chocolate cake"
An original cake made out of Daim candy and almond cake... twice as delicious!


emm... kalau everyday puasa mkn sedap.. nampak gayanye plan nak kempiskan perut..tinggal mimpi jelah.... najla pun hepi banget sih dpt jln2 di IKEA!



after makan, papa pi solat @ surau & umi tunggu najla.... then sambung mkn lagi sikit...
pic En Putra kekenyangan with his lovely najla! alamak... mamat kat belakang tu asyik terjenguk2 je... awat bang... nak interframe jugak ke?






Quote:

mamazieza : hehehe tulah pasal.. bila posa, lagi teruk nafsu makan...

umi : sedapppp.... tp apsal time posa.. nampak meatballs tu mcm terlampaula sedapnya.. hahahaha... meatballs terlampau or kami terlampau!

sabrina : apa lagi sab... pasni..boleh kita pi mkn sama2.... dah... alim dah received rempah yg sab pos... thanks a lot tau!! suka kita...... kalau boleh .. nak kirim byk lagi!!! yeah..yeah....

filla mama kasih : ya ampun! kasih dah pandai posing... bolehla lps ni kita tubuhkan "club minah perasan" .... biar dorang perasan tak abis bila amik gambar... hahahahha!

tang linda onn's tu... nak gak try pi mkn situ... tp ntah mengapa.. pak surya kita.. nggak mahu ke situ dong... ngapain ya? waduh.... kepingin banget sih mkn... kapan ya pak surya mahu ke sana?

watie - my angels : kita mmg suka pi IKEA, saje2 tgk barang pun takpe... tapi now ni.. leceh sikitla. sbb najla everytime nampak sofa/chair.. dia nak duduk... nampak katil...dia nak naik... nampak toys.. dia nak main...nampak cermin..dia nak tgk... lotih mak cik dibuatnya.... tu yg en putra malas pi.

mie2: alamak ye ke mimie? best ni..... tak buleh kubayangkan.... tp ko tau... aku dah bg tau putra posa ni aku nak mkn kat IKEA.... blom abis cakap dia dah jawab " isshhh... ramai org la! leceh nak pi... nak berebut2 lagi... tak yahla..." emm... kempunan telur tembakul la aku mimie...

eh bila ko due ni?

mama adam & ammar : hehehe... cute ke gegirl baju pink belang2 tu?


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net