alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 6-Aug-2007 14:15 Email | Share | Bookmark
tokai 2 aug - 5 aug 2007

Our trip to Kedah on 2nd Aug to 5th Aug 2007. Najla balik kampung jumpa opah.... wan takde coz wan went to Jakarta.

Thursday morning from Pak Ngah's house @ puchong perdana around 6am. (that nite we slept here coz takut miss flight lagi..hehehe ) . Sampai airport 6.30am & papa terus check in ( tak nak pi toilet lagi ke? )

@ airport tu.. ya ampun..manusia punyala ramai... sampai takde tempat duduk pun..so umi & najla tercangak2 pagi2 buta tu sementara tunggu papa.. ingatkan nak la breakfast dulu.. tp Mc D, asian food ( apa ntah nama restaurant tu), coffee bean..semua penuh... emm.. so terpaksala kami batalkan niat nak mkn & terus tunggu kat departure hall je..
our flight to kedah - 7.15 am... hehehehe... flight tambang murah... RM 380 for 2 ways.. mmg worth it! kalau balik drive pun lagi mahal kot... duit minyak, duit tol, singgah mkn, singgah beli buah kat R&R Sg. Perak & mcm2 la...... so.. betulla... " now everyone can fly"




that day, cuaca baik... alhamdulillah... takot jugak kalau2 hujan ke.. bkn apa.. serik bila teringat experience naik flight to medina from jeddah dulu.. tgh hujan lebat & ribut petir.. nampak kat window kilat sabung menyabung.. sampai flight tu bergoncang... eeiii....



dlm flight... najla mmg tak tau dok diam... tot tet..tot.. tet.. mulut dia... bercakap tak berhenti.. byk kali suruh dia slow down the volume... emmm... lagi dia menyanyi adala! dah penat bercakap... najla mkn cookies yg umi bekalkan & kita minum dulu!!



belom abis sebotol najla minum susu... flight dah nak mendarat...emm..sekejab sgt... dlm 45 mins je... kalau naik kereta... 45 mins tu... baru sampai tol sg buloh kot! hehehehe... sampai aloq staq ( kena tukar slang..kita dah sampai aloq staq ye!!).. cuaca agak mendung.. tak nampak matahari pun.... sejuk jer menyambut ketibaan YAM Putra dan YAM Isteri Dan Puterinya.



masa nak turun flight.. abg pramugara yg ensem ckp kat najla " bye sexsi ! ... hehehehe.. umi dia pulak yg syok.. bkn apa.. mmg mamat tu good looking..ala2 model gitu! hahahahaha betul tak papa? time snap pic ni.. baru umi noticed yg skirt najla ternaik sampai ke atas.. sampai ternampak socks barbie tu... hehehehehe



sampai2 tu.. my SIL & her kids dah tunggu... kat airport aloq staq tak ramai org pun.. rasanya.. flight kita org la yg pertama... syok gitu..... after that ..terus pi breakfast kat KOPITIAM... byk stall jual mcm2 food..ada roti canai..nasi lemak.. nasi goreng..western food... sedap jugak.. & most important thing.. kami kalau blk aloq staq selalu kena sakit jantung! sbb price food kat sini.. murah2!!!!




after d' breakfast session, (papa pekena 2 biji roti canai) kami terus blk rmh opah @ tokai.... mcm nama jepun daa.... hehehe.. welcome home !!




the whole thursday tu... no activities.. just lepak kat rumah je.. lagipun takde sapa kat rumah.. opah & nek je.. mak long blk rumah taman coz nak mik her kids balik school...
papa tidoq & ptg terus pi jumpa his fren uncle madi kat pekan..(townla).. so.. umi & najla tak tau nak buat apa.. najla tidoq & umi layan vcd citer kabhi kusi kabi gham!! isk..isk.. naik bengkak mata menangis!!!
that nite... umi & opah pi melawat nek chu & mak long's family.. lepak2 & mkn rambutan & buah langsat... byk!!!!!!!!!!!!!!!! balik rumah ..dah letih... but still sempat snap pics b4 tidoq!




friday... we were invited to tok ngah's house @ jelai... depa ajak makan gulai ikan puyu (ikan betok)... emm.. ceq ni tak pandai sgt mkn ikan puyu ni..byk tulang... tupun my MIL yg amik sekoq letak dlm pinggan ceq!.. hehehe... kenala ceq makan jugak! ... tp yg best sekali... ceq mkn nasik with sambal belacan & jantung pisang je... ikan kering... adeh..lapaqla pulak!!!! 2 x tambah tu!!!! berpeluh2 ceq makan! tp tak dan nak tangkap gambaq! heheh.. malu kat org leerrr... kang depa tu ckp.. awat bini putra ni!! pasai apa!!/? buang tebiat apo dok tangkap gambaq lauk pauk?!! kih..kih..

lepaih makan..depa tu dok bersembangla... sambil minom kopi pulak... ceq, putra, najla & cousins... dok kat luaq rmh... lepak tepi sawah...amik angin gitu!!! hehehehe.... mmg santai tau!! some of pics yg kami sempat snap!!






anak dara kami ni kan over acting... siap pakai topi lagi..dgn handbag bunganye... dia pi jln ke rumah tok ngah... then.. mulalah najla tak reti dok diam.. sapu sampahla... tgk bird la.. pastu..dia kepenatan & lepak kat atas endoi (buaian)










papa & umi pun sibuk nak bergambaq jugak... yelah..sambil2 lepak tukan... seronok jugak... bila najla pi main2 je.. apalagi! ceq pun terus amik feel lepak kat endoi tu.... lepaih makan 2 pinggan... kena angin sepoi2 bahasa.... ngantoqlaa!!!









haa... lupa nak citer.. otw to tok ngah's house...ceq singgah beli goreng pisang & cempedak goreng... ceq beli pisang RM 2 & cempedak RM 2... mak aih... punyalah byk!!! mcm boleh buat kenduri... sampai nak penuh plastic tu.. kalau kl.. mau ada dlm 6 biji cepedak & 10 pisang... at rumah tok ngah ni pun..byk gak bunga2 an yg dia tanam.. so ceq adalah amik 2, 3 kepin gambaq bunga.... tok ngak jugak..ada bela burung... mmg byk... dah mcm taman burung dah... tp lupa la pulak nak amik gambaq...







lepaih pekena ayaq kopi .. kami pun blkla.. then papa ajak umi pi tgk sek dia... suruh umi tangkap gambaq..hehhehe.. nak jugak boh kat FP ni.... okla papa.... tp tunggu N3 'bout the story of a guy named Surya Putra ye.....

saturday.... nothing much... najla seronokla dapat main dgn kak ti..kak ika, abg man & abg edri.... kami pi jln2 rumah mak long & having lunch kat situ!... ptg tu pulak... mcm biasa.. umi ajak papa pekena pasemboq & mee derga.. (a must ) bila blk kedah mesti mkn!! kat tekak dah terasa2.... tak sabaq ceq tau!.. sampai je... tgk kedai tutup!!! aduh!! sedihnya...kempunan ceq!!.. nasib baik tak pregnant! kalau tak... melelehla ayaq liuq anak ceq nanti!... sedih...sedih!

sunday, our flight to kl - 8.30 am... from house about 7.10am... pak su antar... sampai airport dlm 7.40 am.. again.. tak ramai org pun.. still flight kita org yg terawal..hehehehe ... while waiting... kita pose dulu ye...




dlm flight pun kita org sempat pose lagi! hehehehe....






arrived @ LCCT dlm 9.30 am... terus jumpa pak ngah (BIL).. breakfast @ McD... actually flight abah tiba from Jakarta kul 10.40am.. so we've decided to wait.... dapatla jumpa abah kat airport... lepas borak2 jab ..kami terus balik ke rumah pak ngah kat puchong perdana.. actually.. that day.. kami kena attend wedding papa's fren kat batang berjuntai... sampai rumah.. terus siap2 tukar baju plak...

then.. bermulala.." our long journey....."

dlm 1pm... kami terus ke majlis tu... dlm map rumah penagntin lelaki kat batang berjuntai, kuala selangor... ntah camana..from puchong tu.. kami dah lost dah..so papa terus amik jln ke klang.. sampai klang ..ya allah... dahla sign board macam apa ntah... b'pusing kat dlm town je... finally, kami tanya org direction ke kuala selangor.....

dah sampai kat ijok... kami ikut signboard ke unisel je.... tp map tu pun haru sungguh... dlm map kat unisel tu terus ada mcm perumahan.... tp yg kami ni tak jumpa apa pun...sampai unisel then... terus jumpa jln yg tiada penhujung... saujana mata memandang...kiri kanan kelapa sawit.... aleh2 tgk signboard Daerah Hulu Selangor Sg Tenggi.. alamak! kat mana ni ? nak call org pun takde line.. so kita org patah balik je..... sampai kat unisel... call member...barulah kami tau yg kene masok jln pi unisel tu... alahai... sampai rumah penagntin dah pukul 4pm... nasib baik ramai lagi member2 lawyer papa ada lagi.. ( geng2 dia org je yg tinggal pun) rupa2nya... ramai yg sesat!!

lps mkn... 5pm terus kami balik... sampai rumah dah kul 6.15 pm.... adeh.. letih sungguh!! rasanya..kalau ikutkan..mmg jauh perjalanan kami... dr kedah ke hulu selangor dlm masa satu hari... & papa drive dlm 5 hrs jugakla... kalau pi kedah dah sampai pun!!! hahahaha.... mlm tu.... umi tak sempat pun kemas 2brg... after dinner... umi dah selamat!! zzzzzzzzzzzzzzzzz what a long journey we have........................



Quote:

mamazieza : ya ampun.. tak tau la mama dok kat sg petani.. lps belek2 fp mama semula baru alim noticed... adeh.. . kalau tidak.. bolehla merasa masakan mama yg very delicious tu... cream puff ke...hehehehe.. betul tak mama? takpelah... next time buleh singgah! buleh kan mama?

mc na a.k.a nazorro : berat mata memandang... berat lagi bahu yg memikul.... betul tak cikgu?

lin a.k.a mummy arissa : lps gian aku time tu mc lin..ikut hati..mau aje aku lelap kat situ..kene plak angin bertiup.. best betul..hehehehe ... hah!!? gambar tgh sesat... tak sempat nak amik..sbbnya aku ngan putra dah mcm apa dah... gelabah cari jln sampai lupa nak amik gambar! hahahahaha poyo betul!

sabrina : hi sab... panjangnya N3 kali ni..sepanjang perjalanan kami...cewah..seronok jugakla blk kampung... kampung alim kat melaka pun takla mcm real kampung... so bila blk kedah.. feel kampung tu still ada lagi...

my angels : best jugak watie..... sesekali blk kan.. hubby u pun org utara ye? hehehehe
awat ceq tak habaq? kalau tak, bolehla kita ckp loghat utagha!!!

filla mama kasih : hehehehe.. cik najla tu kan over gitu!!! tak kuasa nak layan anak dara tu.. kalau dia blk kampung... dia tak ingat dah kat umi & papa dia... main sampai tak ingat dunia!! tang percintaan "kutub utara kutub selatan" tu... haa.. tu mmg betul!! sebijik cerita tu... same characterla!! hahahah!!! klass u org melaka... sopan santun! hahaha! ( kalau u tgk citer tu, sure u tau) awal kawin dulu... selalu gak terkezut dgn bahasa org utara ni!! mcm nak gugur jantung!!! nasib baik lani... " aku pun sama satu kapla nooo!!! kapla jingga!!"

MaDiHa : betul tu kak, rasa mcm nak aje amik pic lauk pauk yg sedap2 tu.. yelah...masakan org tuakan... tp kang.. tak pasal2 depa tu terkejut! hehehe... loghat betul bini putra ni!! hahahaha

nur
: sesekali balik seronok jugak kak... kampung akak kat mana? oh ye... tgk kepingan choc almond akak tu...buat ayaq liuq melelehla.... sedapnya kak... antarla ke kami sikit ...hehehe....

haryani
: yan.. bila blk ghanu? teringat pulak kepok lekor ghanu.... kalau blk.. kirim boleh?
oo.. yan beli rumah kat kristal heights ye... dekatla ngan rumah kak lim tu... kak lim fasa 9 je ni... nanti..berjiranla kita ye... hehehe


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net