alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 23-Jul-2007 13:15 Email | Share | Bookmark
balik melaka for kenduri & birthday party..

last friday ( 20 July 07 ) najla, umi & papa balik melaka... bestnya... actually my kak long nak buat kenduri doa selamat & also birthday celebration for me (19 july), ekin (12 july), acha (23 july), nabil (27 july) belated birthday for nuril & kireen (june) and advance birthday celebration for my sis kak jidah (10 august).

before bertolak balik... papa drop by @ court dulu..met his friend uncle fek..passed some document & borak2.......... new mahkamah @ jln duta





on that time jugak... najla sibuk snap pics dpn court.... mana taukan... makbul doa papa & umi...besar nanti najla jadi lawyer pulak.... insya allah....




saturday morning.... we went to kak long's lovely house... (dekat dgn ikan bakar umbai..jln kaki pun boleh) ... tolong2 apa2 yg patut... as usual... my mom la yg masak for kenduri....



our menu that day, masak asam daging & perut, masak lemak telur, paceri nenas, sambal belacan, ayam goreng, ikan masin & telur masin, ulam raja & rojak....



kuih pun mak buat sendiri jugak.. mak buat karipap & kuih apam with kuah durian... my cousin pulak buat kuih bakar cempedak..... yummy... jomla makan....





hehehehe...sempat lagi pose - kak jidah & uda



ramai jugak yg dtg..... & for sure semua adik beradik balik except chik & family...sbb ada program kat sekolah yg chik ajar. ..pic of uda & his 2 angels- syaherah & najwa



after makan & the kenduri...apa lagi..perot semua dah kenyang.... lepak je lah...especially papa najla...tersandar tgk tv......



yg ni pulak... tukang cuci pinggan of the day.... hehehehehehe ... dah besar2 dah anak2 sedara den haaa....



yg bujang pulak... apalagi.... pergi ronda2 town laa..... ... ada jugak yg tak dpt balik.. birthday boy nabil ( @ sek sains pekan ) & fifi ( @ matriks changloon)



yg kecik2 pulak... main2 kat luar rumah.. amik gambar... seronok betul najla dpt jumpa cousins..kak acha, kak abid & adib, kak jiha.. angah.... emi...



ni pulak si kembar kak long.. nur abidah & nur adibah..... najla panggil.. "kak abid banyak.. ada 2 kak abid tu....."



mak pun lepak sama ramai2 kat depan rumah.... with kak long & bang long, kak som & kak nora... sempat pose with cucu2....





den pun tak lepas peluang... nak jugak amik gambar kan... pic with mak & anak2 sedara....



kak long's house ni luas kawasannya..dpn, belakang, tepi rumah..mmg luas.. so mcm2 tanamanla yg ada.. pokok bunga... ulam2.. pokok rambutan.. eh..kira semua adala... puas lepak kat dpn rumah... mak & sedara mara..lepak2 kat belakang rumah pulak...ada pondok kecik tempat bersembang ...hehehehhe



ngah pulak...sibuk layan najla tgk tortoise yg sesat... kak long masokkan dlm besen & bela....




sementara menunggu birthday party disebelah petangnya pulak.... den sempatla amik gambar2 bunga2an & tumbuh2an yg kak long tanam dikawasan rumahnya













yg ni pulak... bunga kantan.... sempatla mak petik & bagi kat sedara mara yg dtg... dah byk sgt..sampai tak termakan.... buah rambutan pun tgh masak atas pokok... emmm...best betul...








yg ni..pic najla tgk ikan kap yg kak long bela.... sampai tak perasan umi amik gambar dia......


Quote:

yan-azam : hehehehe...yan suka masak asam daging eh?.. biasalakan..kalau dah org melaka tu... saturday ni k. dayat nak dtg eh?.. boleh2.. sukanya... insya allah ada rumah.. kalau takde hal. anything nanti kak lim inform yan ye..

filla : hi cik kak... samala kita!!!! ya ampun !! my fave pun asam pedas ikan pari... paling i suka la tu.... aduh!! terliuq ceq hah!! kalau cecah dgn roti canai pun sodap kan? ishh...kita ni mmg org melaka sejatilah filla!!! selera sama... perangai sama ( u cerewet pasal kebersihan kan , sure tak leh rumah bersepah punya ni ( mesti kasih tak leh main sepah2..heheheh ).... u tak balik melaka ke? eh.. simpang ompat tu kat belah mana ye filla? kita tak persan la tp mmg tahu simpang empat tu...

mc na a.k.a nazorro : lama dah kak long buat rumah..kat belakang rumah mak yg kat pernu tu.. nanti kalau ko ke melaka... singgah ajelah rumah k.jidah or rumah kak long... anak2 sedara semua dah besar ..kalah aku ...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net