alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 19-Jul-2007 06:25 Email | Share | Bookmark
a journey through time..



19 July 1977.. My mom said bersalin kan den sonang bonar. atas katil je, tu pun dia ingat nak buang air besar, tak sempat ke toilet, aleh2 den yg keluar. My mom sorang2 je time tu... masa tu dia sambut den sendiri je..hehehehe ni time den dah 4, 5 bulan kot... amik gambar atas meja.....




time kanak2... den ni tak la nakal sgt pun... my late abah was a cikgu...so biasalakan anak cikgu heheheh... den pulak anak bongsu.. tp takla manja pun..tau kenapa?? hah!! sbb my sis ( atas den - kak jidah ) dia ingat dia lah yg last... tp bila dia 11 yrs, den lahir...hahahahahaha .




time sekolah...den sekolah rendah depan rumah je..jln kaki... during registration darjah satu.. den pi sorang2 bawa duit yuran & pandai2 sendiri je... mak & abah tak pi pun antar.. power kan.....



UPSR dulu, den dpt 5A.. so ntah camana, den ter sek men kat Qlate... tu yg sama sekolah ngan Asma a.k.a ibu arina, nazorro, mc lin a.k.a mummy arissa... apa2 pun.. Qlate mmg best!! mkn sedap!! & mcm2 kenangan..... ( kalau nak kecek Qlate lagi.. tak dok hal la... buleh jah... mehla acu cubo teh (test) ) hah... den sewaktu remaja...kih..kih...



abis spm... belajar pulak kat u..kira2 ni zaman anak dara la ni....


waktu ni kira kamcing ngan en. putra kita tu..tp not as boyfriend.. kawan je pun.. sbb nya den yg tolong ngoratkan dia dgn sorang awek ...hahahahaha tak best langsung ..kah..kah..kah.... ntah camana.... en. Putra sangkut ngan den pulak... lagi lawak!!!! arghhh!!!!! hahahahah!!!

time tgh nak mengorat dulu ...adeh...... camana lak buleh sangkut ni....




abis study.... den terus keje kat college @ melaka as counselor.. bagi ceramah kat student, parents... mcm2 la.. paling best... ada case student kena tangkap kat hostel. parents dtg nak belasah budak lelaki tu dlm ofis den... mencabar betul time tu...hehehehhe... heheheh... pic dlm my room with staff kat college dulu.




time ni en. putra tgh study lagi..extend satu semester... so..just calling2 la....pun tak tau camana.. en.putra ckp family dia nak dtg jln2 ke melaka... aleh2 bawak cincin meminang...den tak prepare apa pun... pakai baju pi keje je time tu..hehehehe sempoi betul.... (sedara mara den ckp... aik!! cayala!! sempoi betul anak YB ni dtg meminang... biasala..kita org rock gitew!!!) tak mainla jiwang2 karat!

bertunang pun 4 bln je, en Putra abis belajar bln 10..bln 12 kita org nikah.... En putra pun tak keje lagi...hahahahaha. dia kat kedah ..den kat melaka... dlm tepon ckp kita kawin nak? inform parents.. both side kata... okla..jom!!!!!
ni pic lps nikah ( baju turqoise ) & pic a week after our wedding day......






after married, den berhenti keje & moved to KL. En Putra baru nak start chambering... lps bersalin, den terus keje @ ExxonMobil KLCC as Admin Assistant merangkap secretary then keje as IT Security Analyst pulak.... last year En Putra set up his own legal firm & den decided to resign... isk... isk...sedih tu nak berhenti keje... bkn apa.. jeles tgk En Putra keje sesuka hati... nak pi ofis pi..tak pi..dia lepak je kat rumah.. mana boleh jadik!! den kerja kuar kul 7 am blk kul 8, 9 pm.... penat tu...!!!!!!!




kalau ikutkan dah 8 yrs den celebrate birthday with en putra as best friend, 5 yrs as husband & wife & 4 yrs with en putra & daughter. emm... what a happy family i have!!!!! semoga berkekalan ke akhir hayat... hingga birthday yg terakhir.......amin!!!







to my lovely angel...najla sufya..... & my superhero En. Putra




Quote:
iena : thanks!

MaDiHa : akak..tq akak ye!!!

Kak shida : thanks kak shida... semoga kita semua dikurniakan Rahmat & Kasih Sayang..aminnn!!! hehehe..gambar pengantin lama pun sempoi je kak... pic masa mlm berinai besar & a week after kawin tu!!

yan-azam : yan..thanks yea!! hehehe..insya allah..dlm perancangan for 2nd baby..najla pun dah boleh diharap.. dah boleh tolong jaga baby..

filla : thanks to u too... actually pic tu end of last year.... dikerjakan dgn kak nurul's assistants (from nurul shukor touch) gee , mat -make up artist, abg rashid - photographer & of course nurul shukor) ... model pengantin bawak anak..hahaha!!!

mc lin a.k.a mummy arissa : lin, - den mmg cute sejak lahir..hahahaha!!!
- pic aku pakai baju jepun tu masa nak masuk pertandingan pakaian beragam waktu sekolah dulu.. dptla nombor 1....
- ko ingat lagi time tukan... beli baju pun sama je kitakan.. platform tu...kita beli sama ngan mc larr..nazly, mc atie...mmg best time kita tgh nakal dulu... teringat time ko minat sgt dgn bryan adams.. roxette, jasson priestly, paula abdul...lagu rush - rush...
- and lin..tq..tq... frens forever!!! caya lu beb!!



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net