alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 13-Jul-2007 08:11 Email | Share | Bookmark
kene tagged!!!

jeng..jeng.... actually last sunday lagi MaDiHa @ kak ratna kita dah tagged den.... saje tak nak buat awal2.... sure kak kita sorang ni tertunggu2 kan.. hehehehe ..ok, den pun dah baik domam ... so meh alim jawab ye. tapi kak, nasib baik la anak alim baru sorang..... kalau 5, 6... jenuh jugak tu...hahahahha........

Soalannya ialah : What or how or why you gave the name(s) to your kid(s)?

ok, actually alim suka dgn arabic names ni ( yolah, dulu den belajar bahasa arab) so, taula sikit2 maknanyakan..... lagi satu, alim suka nama2 yg pendek2 je like najwa, wafa', nuha, sihaam, ahlam......

so, masa pregnant dulu, tak pilih lagi nama apa nak.... lps bersalin baru decide, disebabkan "Najla" takde lagi yg gunakan, alim & putra pun agreed la. Sebenarnya opah Kedah Najla ada gak suggest nama " Putri Yasmeen" (sbb papa dia Putra kot!) ishh.. tp umi tak nakla ada putri tukan.... kang jadi putra putri negara!! hahahah (mcm lagu tu)

tapi, rasa pendek pulak, mcm tak kene dgn nama papa, "Najla bt Surya Putra"...so alim tambah satu lagi "Sufya" = Najla Sufya bt Surya Putra.

ok, maknanya pulak :


Najla or in arabic nun, jim, lam alif, hamzah = sepatutnya Najla'
meaning : Of wide eyes, "has beautiful, wide eyes"
atau org yg mempunyai mata yg cantik.


Sufya : arabic word nya safi,
meaning : - Pure, clear
Safiyyah, Safiya - Untroubled, serene, pure, best friend; wife of the Prophet


nak lebih sedap, alim ubah la sikit ejaannya but arabicnya ttp sama.
so,
Najla Sufya means Orang yang mempunyai mata yang cantik dan suci.




so now its my turn nak tag member2 pulak... tgk sapa yg kene !!! :

raszlind a.k.a mummy arissa
mie2 a.k.a mummy khalish Nuha
Nazorro a.k.a umi danish & adik "mek"
asma a.k.a mummy arina


Quote:
auntie asma a.k.a ibu arina : hehehhe.. tq auntie ye lps ni, mata arina pun sure cantik, besar mcm mata auntie jugak!

yatie
: nak melaram punya pasal.... spec pink pun kira ok....

auntie lin a.k.a mummy arissa : wei... takde apa pun, bkn tag tu hang kene pi kedai ke..masak ke .. jln terkedek2 ke.... den tanyo soalan tu je "What or how or why you gave the name(s) to your kid(s)? " hang jawabla kat dlm fp hang...

auntie filla : heheh.. auntie, kita suka nama kasih.... suka sgt.... campur nama jadi Kasih Najla...sedap kan? suka..suka..suka...

mummy anis & afina : salam perkenalan 2 u too... ur girls tu cute miut sungguh!!.. eh...kakak anis tu berapa umurnya.. seronok dia dpt adik ye? lps ni najla pun bolehla dpt adik..hehehe


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net