alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 13-Dec-2007 07:40 Email | Share | | Bookmark
jeng...jeng...jeng....

Quote:



pic of pregnancy kit... tested after 4 days of "trial"......... hehehe.. ada ke patut??? nampak sgt mcm desperate gila!!! .. hahahhaa... mana boleh check awal2 sgt! bkn tak tau... u just can start to open ur pregnancy kit as early as a week before ur period date!! tp saje ... tak pasal2 nak beli satu lagi pregnancy test... so the result .... "baru jadi geng satu line jelah!!! hahahahah!!!!



then..read all comments from members in d'previous N3 'bout "Early Signs of Pregnancy".. hehehhe... bantai gelak je den.... rupa2nya... ramai jugak yg suspen ek?? sabar2.. actually.. d'day i wrote the articles... i oledi knew yeah... that morning... after woke up.. terus check.. that time rasanya around a week before period date....

as i mentioned before about
"woman's intuition" Well, sometimes you just might have a "special feeling", or sense if "knowing" and those feeling might just be your first symptoms of pregnancy. Yes!! this is the main reason.. + obvious signs like cramps + tiredness & fatigue all the times and for sure.... feeling discomfort...finally... the answer
is positive.... i noticed am no more geng satu line.... but dah jadi geng dua line. hahaha
...




told en putra.. just like before (1st one) dia senyum je... nothing more.. 2nd one ni.. lagila kan... slumberger jelah... and den pun takla over xcited as this was an expected baby... lagipun before ni mmg dah plan date... + tips yg member2 bagi esp. from mama adam & amar... hehhee.. thanks ye wak... so... after berusaha mendaki tangga....
alhamdulillah..... amin!!! then... usaha nak dpt baby boy tu.. kita dah cuba..dah usaha... so sekarang ni... terserah pd Yang Esa... Rezeki tu semua Tuhan yg bagi... actually.. den tak kisah boy or girl... plg penting baby cukup sifat.. sihat.. & selamat semuanya.. amin! kalau tanya en putra... kalau boleh dia nak kawan... boyla tu... kalau tanya najla... dia nak girl.. nak main barbie sama2... kalau tanya den... hahahahha... den nak kembar!!! yehaaa!!! kalau dpt kembar..... agaknya boleh tutup kedai kot lps tu? hehehehhehehehe







1 question here, nak tanya pada kawan2 yg dah experienced before... 2nd time pregnant ni, our belly mmg lebih besar dr 1st time pregnant ke? coz i noticed, walaupun terlalu awal... my belly mcm dah 3 months preggie (waktu pregnantkan najla dulu) time najla dulu, 4 months pun i still can pakai seluar slack biasa.. perot cinonit je... tak perasan pregnant pun... but now... ishh... mcm quite nampakla jugak... or mayb sbb + perot yg mmg dah buncit kot!! hahahhaa what do u guys think????




perbezaan yg plg ketara : a month ago..... my skirt ni... teramatla longgar!! pakai pun mengebeh je.. boleh pusing2.... yesterday.... alamak... tetiba je jadik ketat .. keep thinking.. tak kanla sekejab sgt perot dah besar????

so far, blom start mabok2 lagi ( hope takla kena mcm 1st one dulu ~ 3 months tak buleh mkn... bau nasi pun dah pening... berat bdn from 45kg before pregnant.. trn tinggal 39kg during 3 moths preggie.... ) so now ni still too early..... as am just 4 weeks preggie.... doctor pun tak pi lagi... apa2 pun.... just pray to God.. hope semuanya selamat... amin! & to all friends yg mendoakan ... a million thanks to all of u & again... doakan semuanya selamat ye.. this time... this day.... u guys such a shining star in my world.... colourful my dreamland with ur concern... caring... & luvs.... thanks a lot!








eh one thing nak tanya... anyone yg pernah mkn set salindah? rasanya mcm nak guna set salindah ni ... emm, if not mistaken... need to start mkn as early as 3 months preggie..betul ke? ada yg suggest suruh mkn .. but .. i rcvd an email from my fren.. saying that this set is bahaya... pls advise :

Quote:


(copy from email :

Beware of Salindah

Assalamualaikum to all.

I know this message mungkin akan menyebabkan sesetengah kita kurang
bersetuju atau sebagainya. Since this group is like my 3rd family; I would
like to share this message with you guys

I know ramai yang guna salindah or jadi dealer and so on; but this come
into my mailbox and I couldn't just let it be there. Lagi pun this morning

kat MHI ada news pasal a lady meninggal sebab makan pil kurus; ada kod dari

kementerian kesihatan pulak tu. Tu yang buat I lagi takut dengan semua
pil-pil and jamu ni...


Please read the forwarded message and the rest is up to you.

Wallahu'alam.

*******************************************************

Hie all..

Axe ni. I just want to comment a little bit on Salindah, since I am in
the Obstetrics & Gynaecology. .. I think it is my duty as part of the
community to impart my knowledge. The Ministry of Health had issued
reminders to all of us - medical practitioners that Salindah might not be
safe in pregnancy. It had been observed that quite a number of patients
with post-delivery haemorrhage (bleeding) had used this product during
their antenatal period. It resulted in bleeding not only due to poorly
contracted uterus but also deranged blood coagulation profile. This most
probably due to its herbal content. Herbs are well known to alter blood
coagulability. At this moment, O&G Dept, HUKM is carrying out a
retrospective research on its effect on pregnancy and pregnancy outcomes.
Other research centre is still studying its actual content. Substance
effect is always individualised. It may cause problem to one but not the
others. Therefore, I feel, until it is proven safe to use it... I would
choose not to. I have been advising my patients againts it at this moment.

But of course, in the end.. it is your choice.


Till then, live life safe and healthy.


Ixora Kamisan Atan M.D.
Dept. O&G,
Hospital UKM, Cheras.


***********************************************************
Subject: Re: [xstf90] beware-salindah


As for me, she cannot blame on salindah alone without prove. From her

story anak pertama dia dah 3.9kg. So i presume anak ketiga mesti lagi

besar. So, may be dia punya uterus tak boleh cope with a big baby.
mungkin tu punca pendarahan. Lagipun dari cerita tu dia macam taksub
masa anak pertama & kedua produk tu bagus. Mungkin Allah nak tunjuk
sesuatu. Kita ni tak boleh taksub pada something. Semuanya back to
kuasa Allah. Tu pendapat aku le...


*********************************************************

Tumpah darah
Oleh NORLAILA HAMIMA JAMALUDDIN


Pengambilan pil tidak diluluskan hampir meragut nyawa Syazlina
sehingga rahimnya kena buang MENYESAL tidak sudah. Akibat terpengaruh
dengan
kata-kata kawan , saya hampir hilang nyawa. Gara-gara mahu mudah
bersalin dengan hanya mengambil ubat , saya mengalami tumpah darah yang
teruk
sehingga rahim terpaksa dibuang. Syukur Tuhan masih beri saya peluang
untuk meneruskan hidup.


Saya tidak tahu ubat yang disyorkan kawan itu sebenarnya tidak
mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan. Awalnya saya ragu-ragu ketika
ditunjukkan ubat itu , tetapi apabila ada kawan menceritakan
pengalamannya , saya mula terpengaruh , kata Syazlina Anuar , 36 , dari
Shah Alam , Selangor.


Pil itu yang hanya boleh dibeli melalui ejen jualan langsung bukan
saja didakwa boleh memudahkan proses bersalin , tetapi mampu mempercepatkan
pengecutan rahim , merawat gejala keputihan , senggugut , melancarkan
aliran haid dan nifas serta pelbagai lagi masalah berkaitan wanita. Selain
pengalaman kawan , lebih meyakinkan Syazlina ialah ubat itu dikeluarkan
seorang yang bergelar doktor , malah namanya tercatat di atas bungkusan
produk keluarannya.


Pil itu perlu diambil sepanjang kehamilan. Saya mula mengambilnya
ketika kandungan pertama masuk empat bulan hinggalah selepas bersalin.
Makin dekat waktu bersalin , pil itu perlu dimakan lebih banyak.
Sebagaimana didakwa kawan , saya mengakui proses melahirkan anak pertama
memang mudah berbanding kawan lain yang tidak mengambil produk itu.
Walaupun anak pertama besar iaitu 3.9 kilogram , proses bersalin mudah.
Jadi keyakinan saya terhadap ubat itu bertambah. Malah , saya juga
mengesyorkannya kepada kawan. Selepas mengetahui 'khasiat' ubat itu ,
apabila mengandung anak kedua saya mengambilnya dari awal kehamilan dan
sekali lagi ia 'membuktikan' keberkesanannya. Saya melahirkan anak
kedua tanpa masalah. Ia membuatkan saya benar-benar percaya ubat itu memang
baik. Sebaik mengetahui saya mengandung lagi (anak ketiga) , saya terus
beli dan makan ubat itu setiap hari. Namun kali ini ada masalah. Dari awal
kandungan lagi saya alami
pendarahan , iaitu tanda bersalin awal. Apabila diperiksa , doktor
mendapati rahim saya terbuka dua sentimeter dan mula menunjukkan tanda
bersalin awal.


Kecut hati saya mendengarnya. Sejak kandungan pertama saya tidak
pernah beritahu doktor saya makan ubat untuk mudah melahirkan anak , tetapi

apabila disoal berkali-kali akhirnya saya mengaku. Ketika itu baru
saya tahu ubat berkenaan tidak mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan ,"
katanya. Sebaik kandungannya masuk minggu ke-37 , suaminya menghantar
Syazlina ke hospital untuk bersalin. Namun , kelahiran kali ini jauh
berbeza
dengan kelahiran anak pertama dan kedua. Selepas anak ketiganya
dilahirkan , Syazlina tumpah darah.


Secara semula jadinya , rahim wanita akan kecut perlahan-lahan
selepas melahirkan anak. Bagaimanapun , keadaan ini tidak berlaku pada
Syazlina.
Rahimnya kekaldalam keadaan kembang dan ini menyebabkan pendarahan
terus berlaku. Pakar sakit puan yang merawatnya menyuntik ubat untuk
mengecutkan
rahim dan menghentikan pendarahan. Namun , pengecutan rahimnya hanya
bertahan sejam , kemudian ia mengembang semula dan menyebabkan pendarahan.


Doktor memberitahu Syazlina , otot rahimnya tidak boleh berfungsi.
Itu menyebabkan ia tidak mampu mengecut semula , walaupun bayi dikeluarkan.

Sekali lagi ubat disuntik. Ubat itu hanya tahan sejam dan perkara
sama berulang Pada masa sama , dia diberikan 10 pek darah dan menurut
pakar
sakit puan yang merawatnya , hanya ada satu cara untuk menyelamatkan
Syazlina iaitu pembedahan pembuangan rahim. Jika rahim yang kembang
itu dibiarkan , ia akan menyebabkan pendarahan berterusan dan boleh
membawa maut.


Mahu tidak mahu , dia terpaksa akur dan pembedahan pembuangan rahim
dijalankan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Namun ,
apabila pendarahan tetap tidak berhenti selepas rahim dikeluarkan ,
dia diberikan ubat untuk memekatkan darah kerana secara semula jadinya ,
darah
wanita yang mengandung lebih 'cair' daripada biasa.


Namun pendarahan tetap tidak berhenti. Sepanjang tempoh empat jam
itu, saya kehilangan banyak darah. Di PPUM saya diberi 10 pek darah untuk
menggantikan darah yang hilang. Oleh kerana pendarahan tidak
berhenti, doktor membuka balik jahitan di perut. Mereka ikat semua salur
darah
yang menyebabkan pendarahan , tetapi masih tidak berjaya.


Apabila usaha ini juga gagal , akhirnya mereka mengambil keputusan
memasukkan kain dalam perut saya. Kata doktor , kehadiran benda asing
(gause) akan menyebabkan darah membeku. Selepas dua hari , gause itu
dikeluarkan. Masing-masing menarik nafas lega apabila usaha ini berjaya dan
pendarahan berhenti. Mengingat kembali apa yang berlaku , saya
benar-benar insaf. Tidak sangka begini jadinya. Saya tidak sangka Allah
masih memberi peluang untuk saya terus hidup. Ketika dalam perjalanan ke
PPUM , saya rasakan ajal sangat dekat.


Ngeri mengenangkan pengalaman yang saya lalui. Mujur juga ubat itu
tidak memberi kesan pada bayi. Jika tidak , sepanjang hayat saya akan
dihantui
kekesalan , " katanya.


Syazlina berkata , pengalaman itu adalah pengajaran pahit dan mahal.
Hanya selepas kehilangan rahim dan hampir menemui maut , dia tahu betapa
bahayanya mengambil ubat yang tidak mendapat kelulusan Kementerian
Kesihatan.


Kini setiap kali ada yang memperkenalkan produk penjagaan kesihatan
kepadanya , dia akan memastikan produk itu ada nombor siri kelulusan
Kementerian Kesihatan yang bermula dengan MAL diikuti dengan nombor


Malah , dia juga akan memastikan nama , alamat dan nombor telefon
pengeluar produk tercatat pada label untuk dihubungi bagi mendapatkan
pengesahan




Monday, 10-Dec-2007 10:45 Email | Share | | Bookmark
December - wedding month

Napi's Wedding
Date : 9th Dec 07
Venue : My cousin's house,Melaka

(both side pengantin lelaki & pengantin perempuan sedaro den.. so kita org attend both side on saturday & sunday)









pics on saturday (rmh pengantin perempuan)




asyraf pun nak pi makan nasik minyak....





pics on sunday ( rmh pengantin lelaki)









Quote:

mamacunnazorro : huaahahahhwaawawahaha...... mmg lawak sungguh bila org ckp mung tu dhobitoh!! kalau betula kan... hehehe... meletop kota bharu!!
~~ eleh... aku biasalah ngan kak jidah... kalau boleh semua nak sama.... hehehe... jgn jeles aaaaaa boleh dpt anugerah adik beradik paling sporting gitew!!!
~~ eh jab... yg ko nak booking anak2 sedara den tu .. utk sapa??? confused lak aku... yg aku tau... adik ko sorang je si irfan tu.... samapi 2 ko nak... tak kan utk si abg danish kot! hehehehe

mama adam & amar :
hehehhe... kita org mmg byk baju sama.. kasut sama.. tudung sama... tak pun... main pinjam2 jek.. sbb saiz lebih kurang... hehehhe

mama ca :
hehhee... samala tu lebih kurang... kita grad thn 2001... emm amik course apa ek mama ca???

swee+666 :
wah bagus tu zz..... memborong sambil beramal gitew... beshnya kalau boleh join.... tp rasanya en putra tu manjang je bz nye!


mama adam & amar : thanks a lot ye semua... mamanya... si ensem adam & amar!!!
mana tau berkat doa kawan2 semua... dpt baby boy... alhamdulillah sesangat!
~~ emm.. kita punada gak baca pasal nikon dslr tu... ramai yg kata ok... tp i tak taula pricenya berapa?? berapa ribu yek??

MaDiHa : hehehe... kita org mmg selalu beli baju sama kak... nak buat camana.. taste sama...



Friday, 7-Dec-2007 07:46 Email | Share | | Bookmark
Tips 2 be Share: Early Signs Of Pregnancy - What You Should Know

Dear friends...

Are you thinking you may be pregnant, but just aren't sure? Are you unsure of what to expect? There are many early signs of pregnancy that will let you know you are pregnant indeed. Some of the info that i found in the website... something to share.. special for you...




Quote:
Early Signs Of Pregnancy - What You Should Know
by Terry Edwards


Missed Period (not yet!!! )

This is an obvious one of course, but keep in mind that a missed menstrual cycle doesn't always mean you are pregnant. It could be caused by anything from stress to taking medicine that has thrown your cycle off balance. But, if you are as regular as clockwork, it could very well be an early sign of pregnancy.


Cramps
( emm... yeah.. lately... always.. )

If you begin to feel cramps that are pretty much like those you get during your period, it could be a good sign of pregnancy.


Dizzy Spells
( not really )

Because the fetus takes in your blood sugar as its food source, you may often times begin to feel faint or dizzy. It's normal, but you should be sure you don't skip meals or you could make it worse.

Sickness
( no at all )

Although morning sickness doesn't usually begin in women who are pregnant until week 5 or so, there are those cases in which women get these feelings as early as week two.


Spotting ( emmm... not soo sure )

This is another early sign of pregnancy for many women. You may begin to see dark brown spotting around 10-14 days after conception.


Feeling Tired All The Time ( ohh!! yess!!! why huh??? )

Tiredness is quite common since a woman's body is going through so many hormonal changes during early pregnancy. This may come and go during your entire pregnancy, although there are things you can do to get more energy during the day.



Tender Breasts
( nope )

Breast tenderness is a classic early sign of pregnancy. Your nipples may darken and feel much more sensitive. This is due in part to hormones. Your body is beginning to prepare for breastfeeding after giving birth.

Mood Changes
( yup... i noticed that.. kalah angin najla! )

You have no doubt heard it said that pregnant women have moods that can swing on a moments notice. It's all due to your hormones. It's amazing at how you can laugh one minute and cry the next.



First Symptoms of Pregnancy
by Deborah Marsden



These are some of the major early signs of pregnancy that you may experience your first several weeks. If you are indeed pregnant, congratulations! You have a lot to look forward to.

But there are ways you can get a [color=red]"hint"
that you might be pregnant before you open that kit.

The first symptoms of pregnancy may vary between individuals but one most often noted is the missing of a period. If you've been keeping track of your periods and if you're usually quite regular, then missing your period may be the first symptom you are aware of. If you're irregular, then this may not be as good an indicator.

When the embryo implants itself into the wall of the uterus which usually occurs sometime after the first week after the egg is fertilized, a woman may have some "spotting". In this situation, this may be indeed the very first symptom of pregnancy and along with it there may be a bit of cramping or discomfort as well. Now, this doesn't happen often but is worthy of noting.

Then of course comes one of the more frequent first symptoms of pregnancy and that's nausea. When we're ill and become nauseated, the nausea usually clears up reasonable quickly, but with morning sickness (a misnomer as it can happen any time of the day), it hangs around a bit and is harder to settle.

So if you haven't noticed whether or not you've missed a period or you think you're just late, then certainly if you have nausea that doesn't seem to go away, try to remember when you had your last period.

Now might be a good time to try that home pregnancy kit.

The first symptom of pregnancy might be tiredness, fatigue, or perhaps you noticed your breasts are tender and the nipples appear darker. You might be experiencing mood swings, thanks to all the wonderful hormones flowing through your bloodstream.

You know...being a woman is a pretty wonderful thing and we're pretty special. Ever heard of "woman's intuition?" Well, sometimes you just might have a "special feeling", or sense if "knowing" and those feeling might just be your first symptoms of pregnancy.

If these symptoms of pregnancy are happening: now would be a good time to give that home pregnancy kit a go, if you haven't done so already.

But, ultimately, you should always consult your doctor to be sure that your first symptoms of pregnancy were right on the money! Take care of yourself and stay on top of your health with good nutrition and exercise. You might have been willing to slack off a bit with just yourself but now you have a beautiful baby to think about.

Embrace your first symptoms of pregnancy and every experience that goes with it![/color]





jeng..jeng..jeng.. emmmmm.... am i pregnant ?????????


Quote:

filla mama kasih :
hehehhe... ekau ni .. den saje je ltk tips tu... mana tau.. tetiba.. jeng..jeng.. jeng.. acih plak nak dpt adik.. hehehhee...
ekau ni tak sabar betul lah! tunggu aaa... jgn jadik cam den ni aa... kalau ekau nak tau... 4 days after *tuuuttt**... hahahaha... den bantai pi check! gilo den ni agaknya... (case desperate la ni) hahahahaha!!!!

MaDiHa : hehehe.. takpe kak... lps ni... pulun kak..pulun!!!

ibu chempaka : kah...kah..kah... sapa yg suspen ni...? chempaka pun nak dpt adik ke?

Hirda - mama hardy : hirda.....hehehehe.... tunggu.....

mamacun : amboi.... lama betul menghilang ek? mana ko pegi? naik lomas aku asyik dok jgk fp ko.. tapi tak muncul2... ingatkan dah blk kampung dah....

hampehla ko ni.. pi kl tak inform aku... tp time tu pun aku takde kat kl.. blk melaka.. last week pun aku blk melaka jugak..ada kenduri kawin lagi... alamak! pasal akak meluat tu... hahaha.. ntahla na.... heran gak kat aku tetiba nak enter frame fp aku ni... nak tumpang glam kot!! jahat aku nih... hahaha.. tak baik tau!... lantak diala na... yg penting aku tak kacau dia sudah....

$wee+666 :
amboi..amboi..amboi hang zizie... sesedap rasa je ekau ckp den pegnen yek???!! berderau darah den ni haaa!!! buat terkuxet je!!! ... ekau jgn buek camtu zizie woi!!!... slow motionla sket... pakai nak straight to ampang point jek!!! singgah2 la dulu kat giant ke.. carrefour ke ... hahahaahaha!!!!

Sabrina : hehehehe... alim gelak je dulu buleh?... hehhehee

mama sya : thanks a lot akak... doakan alim yek..



Tuesday, 4-Dec-2007 09:34 Email | Share | | Bookmark
testing...






Quote:

eija28 : gambar yg ada star2 & love2 tu.. kak lim baru jer try...hehehee... eija pi kat website glitterfy tu.... kat situ boleh buat mcm2... ada gambar... text... k.lim pun baru nak explore.. tak tau sgt lagi.

ibu chempaka : thanks auntie... tp ada masa dia buat perangai tak nak bergambar jugak... ikut mood.. hahahaha

mama adriana amani : thanks !!! mana tak rajin... dulu time keje kat esso.. from 8am till 8 pm dok mengadap pc je.. kekadang sampai kul 9.30 pm pun ada . IT security analystla konon... haaa!!! amik!!! .. dah resigned dok rumah pun sekarang ni... mak cik mcm meghoyan plak tak dpt ngadap pc ni! hahahahaha!!!


Sabrina :
hehehe... nak berbesanla kita nanti kak sab ye... hehehehe.. untung najla dpt mak mertua pandai masak! hehehhe... nanti bolehla besan kak sab pun dtg rmh join mkn samakan? hehehehhe... kita suka!!!!!!


Daalia :
tq kak lia.... lip lap ...lip..lap..


mimi : hehhee... anak je cukupla... haa.. camelia eh..... ada rupa ke? ishh... dr time blajar dulu.. ramai org ckp camtu ..

Kak Nur :
hehehe..amacam kak nur.... kak sab nak buat najla jadik menantu....
jom doakan kak sab cepat2 dpt baby boy! .... amin! hahahah!!! tang rupa cam camelia tu... ntahla kak nur... mmg dah ramai yg ckp cam tu... alimrasala kan... yg sama sgt tu tang hidung je kot!!! sbb hidung kita org tak mancung mana pun!! penyet je!!! hahaha
... tp camelia tu lagi kurus dr alim... tinggi mmg lobih kurang sama je... pernah gak diri sebelah dia time shopping kat ikea dulu... that time tak perasan plak dia....


Sham : bila dah create tu..... sham pi kat properties.. then copy link tu kat fp... siap!

filla mama kasih : wah... ekau bz sgt ke filla? fp ekau pun dah bersawang rasanya.... bilo ekau nak update ni? ghindu dah eden kat acih yg gobu tuh!

mamasya :
tu baru lip lap kat gambar najla... kena lip lap lip lap kat ketam masak lemak mama sya.... adeh... mau tak tido mlm teringat!!


Diana mama Diha : a'ahla diana... berkenan pulak tgk toys tu... tp kalau en putra ni... dia mmg malas betul nak beli2 toys kat najla.... hehehehe... nak2 yg mahal2.....
heheheh.... so betul la diana yg en putra jumpa tu kan... perasan pulak dia.. en putra ckp org perasan dia sbb tgk fp... hahahah.. dia tak tau yg kita dah kenal..hehehehhe


mama anis :
ohh... ni kawan ina syahirla nih? patutla mcm familiar je .... betulla tu... tp ina syahir & mama anis ni junior kita kan?

mama adam & amar : alamak... boleh ke ? biasa2 aje kot...










Tuesday, 4-Dec-2007 08:26 Email | Share | | Bookmark
Abby's Wedding

Abby's Wedding
Date : 1st December
Venue : My Cousin's House, Melaka


Last week blk melaka sempat attend my anak sepupu kawin... so...here are some of the pics during d'ceremony..





D'Family of Songket

(from Left : ain, me, my mom, kak long, emi, kak jidah & ekin. -depan : acha, adib & abid)



kak long with diah, ekin & ain

me & my songket







najla & emi




Geng Telok Chempedak :





Quote:

eija28 : hehehe... dah selamat dah T-shirt telok chempedak tu dorang pakai... eija org melaka jugak ke? laa.. sekampung rupanya... k.lim kat telok mas.. dekat dgn umbai ikan bakar tu.


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net