alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Dec-2007 11:03 Email | Share | | Bookmark
Hari Raya Aidil Adha 07'

Quote:


first of all... i would like to thank to all kawan2 fp yg leave comment @ previous N3.. to all yg mendoakan ... yg memberi tips & nasihat.... again... thanks a lot!!! tak sempat nak reply comment2 tu semua... + tgh demam selsema + dah start mabok kepayang.. poning & lotih yo rasonyo but alhamdulillah...nak compare dgn 1st pregnant dulu.. yg ni ok sikit sbb blom start muntah2 & still boleh mkn..... just pray to Allah... semoga kita semua .. all kawan2... diberikan kesihatan, dimurahkan rezeki & dilindungiNYA... amin!!!!












Date : 19 - 24 Dec 2007
Venue : Aloq Staq, Kedah




19 Dec 2007 :

Bertolak blk Kedah around 2pm... sepanjang jln ok.. tak jam just byk kereta sampai aloq staq dlm pukul 7pm... tp yg syoknya... singgah @ sg. dua, penang.. pekena Mee Udang!! sedapnya!!!! pic tak sempat amik sbb terus mkn... dah abis mkn baru teringat nak amik gambar


20 Dec 2007 :

Raya Haji this year.. tak celebrate sgt pun... MIL just buat ketupat palas & rendang daging.. lagipun family tok sedara en putra yg mangsa kebakaran dulu still stay @ my MIL's house.... tambahan pulak raya ketiga... family mangsa kebakaran buat kenduri kawin kat rumah en putra... so preparation & celebration raya tu tak terasa... semua kalut nak buat kenduri... our family just visit Mak long & Tok su' house... tu pun jln kaki je.....

BUT on 20 Dec jugak ialah
"OUR 5TH WEDDING ANNIVERSARY" ... isk..iskk.. pun takde apa2..... mcm biasa... den just bg tau kat en putra today is our 5th anniversary!! en putra plak... senyum jelah........ kwang..kwang..kwang...


that nite, we went to pak su's shop @ CITY Plaza, aloq staq. Baru je opening 15 Dec baru2 ni.. so to all member2 yg stay @ aloq staq tu.... bolehla pi kedai pak su najla... (adik bongsu en putra)... ada branded kids apparels... GUESS, TOMMY etc...... LEVI's for adults .. handbags & accessories for ladies.... ni nak promote sikit... kedai pak su @ level 2, CITY PLAZA Aloq Staq....









pak su with papa




mlmnya.. kami tak tido @ MIL's house... maklumla... bilik yg kami tido dah dibuat bilik pengantin.... org plak ramai yg dtg.... nak tido + rehat2kan bdn pun takde tempat... kena plak den tgh tak sedap bdn mcm ni .. at last ... kami angkat bag2 semua .. tido @ rumah sis in law @ town aloq staq... legalah sikit... takde sapa kat rumah tu.... after breakfast... baru kita org balik tokai....


bilik pengantin....




23 Dec 2007 :

Kenduri kawin sedara en putra (mangsa kebakaran) diadakan dirumah my MIL.. bilik pengantin, pelamin, khemah & etc semua kat situ.... so ramai org... den just tolong apa yg patut... kepala teramatla poning + sakit pinggang & lotih semacam.... najla pulak kena selsema..asyik merengek je.... so..... some of pics yg sempat amik during kenduri kawin tu :











najla & edri

papa with his dotter

kalau tak silap... this day.. den dah masok 6 weeks preggie... alhamdulillah... mabok 2 masih tak teruk.. tak mcm time 1st pregnant dulu... hehehehhe.... am 6 weeks preggie!! yehaaa !!!






24 Dec 2007 :

today kita org blk kl... actually papa nak blk on 25 Dec... tp sorryla en putra.... bdn den ni dah tak larat sgt dah... poning + tak larat semacam... pinggang ya allah!! mcm nak putus!! agaknya sbb dok angkut sofa2 & meja2 time kenduri tu!! nak lepak maut pun... seganla pulak.. org dok sibuk kemas rumah after kenduri... kita sedap lepak tak hengat!!!! so.... pujuk en putra blk awal... 6pm kita org bertolak blk kl..... sampai kl dlm pukul 12 tgh malam.... otw tu... bdn mmg rasa tak sedap sgt dah... bgn pagi next day..... den terus demam + selsema yg teruk.... kepala mcm nak pecah!!! pinggang pulak... krak...kruk... bunyi tulang... tuhan je yg tau!!!

tp otw blk tu.... sempat amik view yg cantik.... lega rasa bdn ni.... indah ciptaan tuhan...







so today (26 dec 07) ajak en putra pi clinic.... sah demam + selsema. after that, den & najla pi cut our long..long hair..... hehehehe.... sayang betul nak gunting rambut najla tu.... hehehehhe..... for N3 najla with her new hair cut...... tunggu!!!!!!



Quote:


jeff : hi bro jeff.. salam aidil adha utk bro sekeluarga di melaka... sodih tak dpt blk raya haji ni.... isk..isk...

Diana mama Diha : wah.... tak sangka date anniversary sama... cayalah diana...
ni boleh mkn sama2...... diana... nanti kalau en putra pi bank... bg tau dia kita pi mkn ramai2... hehehehehe

fadel : salam perkenalan to u too fadel... hehehe... fadel ni mamanya adam or papanya adam ni? hehehe.... apalagi fadel... kesian kat adam nak adik tu...hehehehe

mama adam & ammar :
thank u...thank u ooo...blk penang ye kamu?? kita org otw blk kedah pun singgah jab pekena mee udang kat sg dua dulu..... pulun 2 mangkuk! hahahahahaha!!!! tak hingat hirup kuah mee tu!

haryani ~ azam :
yan... thanks a lot ye... hehhehe... kita org mmg cam gini... tak merasa nak celebrate apa2 pun.... tu yg jeles tgk yan tu...hehehehehee
mak yan dtg beraya di kl ke? laaa...bestla camtu...tak yah blk kampung...parents trn kl ek!
buat ketupat ke baru ni? nanti kalau call mak yan...kim slm balik ok...

alhamdulillah... kak lim blom start mabok teruk2 lagi..still boleh mkn tu dah cukup bagus.. kalau time najla..6 weeks k.lim dah start tak buleh mkn.. doa2 takla teruk mcm 1st time dulu....

mama adriana amani :
salam aidil adha utk mama adriana amani sekeluarga... biasala tu kan... raya haji kena time cuti sekolah... blk kampung celebrate raya sekaligus melambak2 kenduri kawin... hehehehehe

sham : thanks sham.... hehehe... tua ahh...tak sangka ramai jugak yg celebrate sama.. hehehe wah.... echa pi mandi pool ye?? pasni boleh swimming2 pulak....

eija28 :
hi eija... slm aidil adha to u!! hehehe... tak de shopping apa2 pun eija ....
time pregnantkan najla dulu... selai baju pregnant pun kak lim tak beli... sbbnya time tu bdn kurus & perot amatla cinonet... 7, 8 bln still pakai baju kurung....
tp this time.... abis semua jeans kak lim dah ketat ... sampai naik senakla!! ingat nak jln jauh baru nih... terpaksalah beli pants biar comfortable sikit!

Kak Nur :
aduh...seronok dgr story kak nur tak pernah merasa mabok2 kepayang ni... ya allah.. kalau ikut hati.. alim doa byk2 jgnlah 2nd time pregnant ni kena mabok mcm dulu... tuhan je yg tau kak nur... dulu time blom kawin.. heran gak camanalah org mengidam pelik2.. muntah2 & loya2.... bila dah kena... bau tau langit tu tinggi rendah!!!! mmg seksa sangat! bau nasi pun rasa mcm dah buat kepala ni kena hempap batu!!

org tak pernah rasa mabok2 tu mmg tak tau... tu yg kekadang.. ada yg kata mabok ngada2..nak tarik attention!! sedih gak dgr... suruh lawan rasa mabokla!! tp..nak buat camana.... mmg tak boleh control... isk..iskk


Kak shida :
tu lah kak.. alim selalu je jenguk fp akak.. dok berkenan sgt2 kat set2 pinggan mangkuk from england tu... fikir nak beli tp takde tempat plak nak simpan pinggan mangkuk tu semua... hehehhee...
anyway.... semalam dpt gak jumpa akak, abg rahman & saufi.... suka sgt!! tak sangka from cyberworld.... kita dpt eratkan silaturrahim...alhamdulillah!!!

and nak say thanks a lot for the lovely dress.... anak dara tu punyala suka... kena pulak purple tu fave colour dia.... balik rumah terus pakai... again... thanks a lot kak shida...


Wednesday, 26-Dec-2007 08:39 Email | Share | | Bookmark
back dated N3- Mandi Pool with Nabil & Nuril

Date : 16 Dec 2007
Venue : Pool @ our apartment
Agenda : Mandi manda with Nabil & Nuril





16 & 17 Dec 2007, my brother ngah ada futsal tournament @ ampang. He stayed @ De Palma Hotel while the 3 abdul, Ashraf, Nabil & Nuril tido @ our house.. also mamat..
their activities... main PS & mandi pool with najla........















Raya Haji baru ni blk kedah... so nak travel jauh ni.. kenalah beli pants yg comfortable sikit.. all jeans dah ketat perot.. slack pun ada selai je... nak tak nak.. have to buy maternity pants jugak... my first maternity pants!!!!







Quote:
Kak Nur : hehehhe... a'ahla kak nur... kenalah alim cari maternity cloths esp pants...
kalau baju tu..tak kisah sgt sbb t-shirt pun ok je... tp pants mmg terpaksa beli awal2.... now ni alim just pakai jeans je... tu pun ngam2 perot.... slack pun dulu pakai time keje..
so sekarang ... rasanya perot dah makin buncit.. senak pulak perot pakai jeans!


Effa ~ ibu balqis : perot besar tu bkn apa effa... dah sekarang perot dah sedia buncit + pregnant = mau tak menjadik2.. baru 7 weeks dah mcm 4 bln.. hehehhehe ... lagipun masa 1st preggie... kita mmg tak beli langsung baju pregnant.. ada pun pakai my sis punya.. time tu pun dah 8 - 9 months... baru perot nak besar... kalau tak 7 months tu still pakai baju kurung... perot kecik je...



Tuesday, 25-Dec-2007 11:32 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 54 photos...


Thursday, 20-Dec-2007 07:03 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 26 photos...


Friday, 14-Dec-2007 10:11 Email | Share | | Bookmark
kak long najla

Date : 13th Dec 2007
Venue : Ikano Power Center / Dinner @ Manhattan Fish Market










en putra with his dotter.. najla sufya







our beloved princess Najla Sufya.......



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net