alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Jan-2008 17:08 Email | Share | | Bookmark
4 years ago.... & model in d' making!

Quote:
4 years ago.... still remember the time nak deliverkan my sweet lil' angel najla... mmg unforgetable memory betul... hahahaha 1st timela katakan...........


17 January 2004 :

bangun tido that day.... bila berdiri je...terus je kain basah... i tot.. alamak.. takkan boleh terkencing kot ... ni air apa plak keluar ni... time tu mmg tak sangka "air ketuban" ke apa ke... sbbnya.. still 3 weeks earlier from due date. kebetulan.. 17 jan tu was on saturday.. en putra ada kat rumah coz dia blk melaka every week......

after mandi.. ada pulak brownish..stain... tp tak sakit apa pun.. then.. went to see doc... hehehe my doc said... rileksla... blom nak beranak pun lagi.. mayb seminggu lagi .. tak pun 2 minggu lagi.... normal je mcm tu... dgn rasa hepinya... after c the doc... den & en putra ronda2& sempat shopping @ tesco & jusco..... den boleh drive lagi time tu....






18 January 2004 :


1am : my sis tiba from kl sbb attend my cousin's wedding @ tabung haji.... so den borak2 with my sis till 1.30am.... lps tu terus masok tido....

2.30 am : ishh... apahal plak my tummy ni asyik keras je ni?? semacam je kerasnya.. sakit takla sgt.. tp... baby ni asyik menendang je apahal??.. kejutkan en putra... hehehhe.. blur je la member tgh tido... nasib baik that time my mom, arwah my dad, my sis semua tak tido lagi... so lepak dgn dorang blk... but my mom noticed yg den lain mcm je... told mym mom yg perot asyik keras.


2.45 am : my dad asked me to go to hospital... takut if something happen..hehehe... because kalau ikut history my mom, my kak long & kak jidah... semua beranak.. sonang je.... tak sempat doc sambut bb dah keluar!


3 am : sampai @ pantai hospital ayer keroh.... nasib baik tak ramai org.. ada sorang patient yg nak bersalin.. time ni tak sakit lagi cuma perot teramat keras... nurse check baru 2cm.. doc dtg jumpa den.. but dia suruh blk rumah je sbb doc ckp kalau nak deliver pun mayb next daynya... lambat lagi! but my mom yg tak bg blk... adeh.... tido dlm labour room gitu!



4.30 am : adeh... perot dah start contraction... dah start sakit but still boleh borak2 dgn en putra.. after nurse bg ubat bontot...hehehhe... menaburla den lps 5 minutes tu.... pastu ntah camana...boleh termuntah2 plak ... sbbnya.. den takut sgt dgr patient sebelah bilik dok terjerit2... adoila!! takkan org beranak terjerit2 camtu kot!!!.. gelabah punya pasal... sampai den naik muntah... time ni nurse check baru 3cm.....


6.30 am : dlm kul 5.30 tu.. patient sebelah bilik dah selamat bersalin..... so after azan subuh... mak, en putra & doc tu sekali pi surau sembahyang subuh.. tinggal den sorang.... time ni dah mmg sakit perot dah... nak buang airla pulak!!!!.. apalagi.. dah tak tahan sgt nak "u'uhhh".... terus nak pi bilik air... sempat bg tau nurse... tp nurse tak bg... dia ckp nak bersalin kot... adeh... naik blk atas katil...

then... en putra dtg... bg tau dia nak "u..uhhh".... doc dtg check ... tgk2 dah 10cm... doc kata dah ready nak deliver... terus pecahkan ketuban.... 5 minutes later.... barulah den rasa sakit yg amat!!!! adeh..... aduh!!!!!!!!!




7 am : time ni... mmg dah rasa sakit yg amat dah.... contraction dah makin cepat........ dlm 7.30 am tu dah sakit tahap nak mati dah... mmg tak tahan dah...doc kata dah boleh push.... apalagi... "push!..push!..push!!!....


7.52 am : push..punya push... gedebus.... keluarla najla... time tu en putra senyap tak terkata... dia pulak yg pucat!! takot kot... hahahahaha!
alhamdulillah..... lega betul... tgh2 sakit yg mcm nak mati tu... abis je keluar..terus tak rasa apa dah.... kuasa tuhan! ya allah!!! ....... then my mom terus masok labour room... hehehehe.... my mom tanya.. tadi apsal dgr den marah2? hahahaha.... mau taknya.. time tgh push tu... bila doc nampak kepala najla.. doc nak masokkan tgn nak amik kepala tu... dah la sakit time tu.. bila rasa tgn doc tu... lagi sakit!! tu yg den jerit kat doc tu!! " doc... saya buat sendiri boleh tak? tak yah buat camtu... sakitla!!! " hahahaha .. lawak.... ....emmm... so... on 18th January 2004.. 7.52 am... lahirla our lil' angel Najla Sufya, beratnya 2.65kg..... muka bulat & rambut lebat...... alhamdulillah......






.....................................TODAY....... 18th JANUARY 2008....................................................


so.... hepi birthday to our darling najla ... umi & papa always doakan jadi anak yg solehah.. berjaya dunia & akhirat.... amin! as birthday present for najla.... (eh.. ni for najla ke for umi & papa? ) finally.... secara rasminya... we present " hasil usaha anak umi & papa as lil' model yg berangin" hahahahaa..... tadi kita org pi collect catalog... nak gelak pun ada... apa taknya... model mat saleh + model gombak... dahla time tu baru blk dr cherating... kulit yg dah brown gebu... bertambah2 dark brown gebu.... hehehe... shiaaaannnnn anak umi.... apa2 pun... we are sooooo proud of u our sweetheart!!!! .... so guys......enjoy!!!!




















Model Gombak










Tuesday, 15-Jan-2008 07:59 Email | Share | | Bookmark
najla oh najla

Quote:
3 more days...... is najla's birthday..... dah 4 yrs dah... kejab aje rasanya.. besar dah anak en putra ni ! emm... mcm biasa.. before2 ni kita org just buat mkn2 & potong cake for najla. jemput her cousin aidan & 3, 4 our members... hehehehe..

then... kita org akan celebrate birthday kat melaka with 2 org lagi cousins najla yg share birthday on jan.. kak long ain on 6th jan & angah on 19th jan... najla pulak on 18th jan.. . but this year... birthday celebration for najla agak special sikit sbb on 19th jan akan dtg... umi & papa ada family gathering for our EX-IIUM batch @ Eagle Ranch, Port Dickson.

but before tu.. saje den amik pic najla byk2.... pics before nak masok 4yrs old... hhehehehe........












2,3 hari ni pulak... den sibuk beli brg2 utk birthday najla nanti.. & for sure..nak kena prepare goodies for najla's friends nanti... ala kadar je.. tak larat den nak buat best2... baru start mabok kepayang tahap 2 kot... baru start nak muntah2 .... argghhhh...









as for me pulak ... angin sekarang ni sgtlah tak tentu arah.. ada hari ok.. ada hari.. tak larat langsung... till to day... den dah masok 2 months preggie



but one thing yg i noticed.. 2nd time preggie ni.. mabok tak seteruk masa time pregnantkan najla dulu. checked my 2004 diary.... wooo... byk gak differentnya :

1st preggie :
mabok kepayang tahap kronik such muntah2... tak boleh mkn nasi.. tak boleh bau org menumis+menggoreng+memasak... bau nasi..bau lauk pauk esp ikan... sakit perot+gastrik yg teruk... start since 6 weeks preggie lagi... time ni just boleh minum air masak & mkn fruits je.... trn berat bdn sampai 39 kg... time tu pun..den balik melaka... mak & abah yg jaga... hehehehe..... en putra tak sanggup jaga den kot... hahahaha.....


2nd preggie :
till 9 weeks just mabok kepayang tahap 1 je such poning2.. sakit pinggang... angin kat perot.. tak boleh lapaq.. muntah2 takde lagi just.. uwek2 je.. tekak asyik rasa loya je..hehehehe .. still boleh mkn.. sakit perot.. paling teruk... ada hari rasa tak larat langsung & malas sgt.... adeh...


kira ok sikit dr 1 st preggie dulu... but.. yesterday baru 1st time den termuntah yg mengeluarkan segala bagai isi perot!! ya ampun!!! segala jus yellow keluaq!!! aduh!!! sakit jiwa betul!!!! tuhan ajelah yg tau.... doa sgt2.. jgnla kena lagi. kalau dulu.. mmg selalu bonar muntah2 ni.. tu yg serik sgt ni hope ...jgnla mabok2 yg teruk tu start... amin!!! apa2 pun... hope 2nd preggie ni takla seteruk 1st time dulu... & juga hope semuanya selamat ... insya allah!



Thursday, 3-Jan-2008 07:36 Email | Share | | Bookmark
najla goes to tuisyen

Quote:
today start penggal persekolahan.... so..parents pun start sibuk jugak... pagi2 dah bising bunyi kereta...suara budak2 kat luar rumah... hehehehehhe

anak dara den najla ni pun... dah lama bonar teringin nak pi school..... hahahha.... dah boring dok rumah agaknya..dulu time keje mmg antar dia kat nursery...after resigned ni...dok rumah jelah... tp kalau nak hantar dia ke tadika.... emmm.. rasa tak sesuaila plak... at first...mmg nak antar dia ke smart reader je... tp bila fikir blk.. apa kata terus antar dia ke tuisyen... khas utk belajar membaca menggunakan sistem CAHAYAKU.

so last nite.... 8pm kita org bawa najla pi pusat tuisyen tu.. mmg ramai kids kat sana... ada yg 5 yrs... 6 yrs... yg mmg khas utk program CAHAYAKU ni... time registration... najla mmg relaks je... tak sabar betul nak masok class.. takde rasa takut or risau langsung... yg plg best.... after hantar dia dlm class...najla pesan to me.. " umi, umi & papa tunggu La kat bawah ajelah.... La nak belajar ni, nanti La nak blk umi amik kat atas tau!".....

amboi.... bkn main lagi najla... den & en putra tgk dia dr luar class.... terus duduk kat chair.. keluarkan buku & cikgu dia terus ngadap dia... hahahahha..lawak betul... rasanya... najla yg plg muda dlm class... yg lain dah 5 & 6 yrs...

actually....najla mmg awal2 dah ready nak pi school.... since morning dah siap dgn bag & jacketnya..... tgk tu.... dah tak sabar2 nak pergi....




time najla tuisyen tu... den & en putra ronda2 @ giant sementara nak tunggu 9.30pm....
then...... masa amik dia.... tgk dia beratur nak salam teacher.... amboi2.... tgk.. terus ramai kawan... yg boy..yg girl... terjerit2 panggil nama dia... hahahaha mmg dia yg plg kecik..... lawak betul.




sampai rumah... den checkla buku yg dia dpt!! huhuhu..... nak tergelak pun ada... dia siapkan complete 1 page tulis no. 1... cantik & kemas... then.. dia ajar umi & papa pulak sambil tunjuk huruf A : " cikgu kata... tekan perut... bila lapar bunyi aaaaaaaa"
hahahahaha.... bolehla najla.... rasanya okla ... blom masok 4 yrs.. but dia boleh gak tangkap apa yg teacher ajarkan... alhamdulillah.... hope najla cepat dpt apa yg cikgu ajar nanti....amin!




@ pusat tuisyen

najla's 1st day @ tuisyen class.......












yg ni plak... my fruit salad... memandangkan angin tak tentu arah..kejab nak mkn nasik..kejab rasa kembang tekak ... so... rasanya fruit salad nilah yg buat tekak rasa sejuk je.... especially dragon fruit tu... yummy!!





Sunday, 30-Dec-2007 07:16 Email | Share | | Bookmark
Najla's new hair cut!!

Date : 26 Dec 2007
Location : Sri Gombak



After blk from Kedah... den kena demam selsema yg teruk +& sakit belakang yg amat!! oleh sebab itu... "kedemaman" (ada ke perkataan ni?? ) + kesakitan & kemabukan = kemalasan ~ sehingga menyebabkan malas sgt nak buat apa pun.. mandi.. masak & sikat rambut especially....

so after went to c doc... terus je den masok salon pulak.. ckp kat hairdresser tu... "gunting pendek paras bahu ye"..... actually den punyala syg kat rambut panjang den ni haa.... lama dah rambut tak pendek....hehehhe...tp disebabkan malas sgt nak sikat rambut.... apa lagi... dgn gembiranya di potong!!! yehaaaa

my najla pulak... dah tgk rambut uminya pendek... merengek plak dia nak gunting rambut sama... alamak... sayangnye!!!... actually tak pernah najla gunting rambut since kecik..kalau ada pun.. just repair & potong dlm 1 inci or 2 inch bhgn bawah yg nak rosak....
isshhh....camana ni?? rambut najla dah nak paras bontot dah..... rambut ala2 wig krisdayanti najla tu mmg sayang sgt...

tanya en putra... hehehehehe dia pun confused...serba salah...sbb en putrala yg suka sgt najla rambut panjang... nak tak nak...akhirnya terpaksala kami relakan jua.... dgn rasa berat hatinya........ adeh..... so..nilah hasilnya.... ohhhh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!








balik rumah... den & en putra diam je... frust tgk rambut najla dah kontot.... sodih..... hehehe..tapi takpelah... after this panjang balik.... no problemlah.... and some of the pics yg sempat en putra amik during potong rambut najla tu.... & nilah 1 st time najla gunting rambut kat salon..selalunya umi aje yg gunting rambut najla dr kecik...... hehehehehe alamak... siap suruh cuci rambut lagi... ewah..ni sudah lebih ni najla... hahahahahaha....









Saturday ( 29 Dec 2007) :


yesterday... den jumpa dgn kak shida... kenalan from fp... tak sangka dpt jumpa akhirnya kak shida & abg rahman yg baru blk from oversea.. alhamdulillah..dr the world of cyber...akhirnya dpt jugak menyambung silaturrahim sesama kita...

tp dpt jumpa kejab je kat dpn masjid sri gombak... kak shida nak blk ke rawang... takut jln jam .. so, alim & najla nak ucapkan million thanks to kak shida for the lovely dress... a gift from england ye kak?? seronok betul najla..kena plak purple is her fave colour selain pink.... blk rumah terus pakai...melaram mcm princess katanya.... thanks a lot!!!!










yg ni pulak... my 3rd maternity pants yg den beli from ebay :

Brand : GAP (for maternity)
Design : Modern Boot Cut ( USD 20.80 )
Date Received : 26 Dec 2007 (from US)




1st time preggie tak ada langsung beli maternity cloths... so this time barulah rasa excited nak beli....



Quote:

mimie : hehehhe... ko rambut panjang ke baru ni? hehehe... setahu aku... ko mmg jarang berambut panjang.. time muda2 dulu... mmg boy cut ajelah..heheheh.. samalah ngan mc lin kan..... kita bertiga dah mcm amoi dah... hahahahhaa....

ahaks... nuha mmg sah mcm amoi... najla ... dia amoi kulit gelapla... hahahahha

eija 28 : a'ahla eija.. mmg sayang nak potong rambut najla.. ikut hati..mmgla tak bg dia potong..tp.. takpelah kan.. lps ni panjang blk....


mamacun nazorro : hahahaha ..time kita dulu..mcm2 pesen kita try... panjang..pendek... asyik pi salon je.... so sekarang ni... zaman anak2 kita pulak..kecik2 dah pandai nak gunting kat salon gak.. siap nak cuci2 rambut lagi... maunya tak... tgk umi masing2... dlm sebulan.. mau 2, 3 x gak pi cuci rambut kat salon...
tu blom kira pi facial lagi.... adeh.....
hahahaha... ada gak aku terpikiaq..agaknya kalau najla dah besar nanti... jenuh en putra nak sponsor bini & anak dara dia pi salon nanti... hahahahha!!!

amboi hang... buat teknik rebonding ke? sure anggun ko gitew ye....hehehhe


ziela : dah kontot dah zeila.... abisla rambut ala2 krisdayanti najla tuh!!!

miemie : tu ahh... time sekolah dulu... kira ko lah mat terap versi pompuan... rambut mmg boy cut jelah.... aleh2 lps kawin hubby rambut panjang pulak.... takde canla ko nak menterapkan diri lagi yek.... ahaks!!!

wei.. aku pun ni susah betul nak beli baju2 pregnantla!! yg saiz xs pun besar ngan aku... silap hari bulanla aku nak beli dress2 ni.. mcmla ko tak kenal aku!!! hahahahha ..
ko ngan aku kan kaki panjat pagar sekolah dulu... kih..kih... nak pakai dress?? lagi tak sesuai..dahla aku pendek... kang pakai dress..nampak mcm guni je plak nanti..

sbb tu aku carik gak jeans... pakai ngan t-shirt jelah! dpt gap from ebay tu...mmg nice sbb boot cut.. price pun jauh lebih murah dr modernmom.... kalau mothercare pulak... size s pun aku tak muat..besar sgt!!!

mama adriana amani : emm..ok ke najla gunting pendek tu? mcm tak ok jek....
heheheehe... perot takla besor sgt pun ... tp jeans2 kita tu dulu semua ngam2 perotla... seluar jenis lain takde..yg ada slack keje.. tu pun pinggang 26/27..... ahaks.... now pinggang dah jadik 28/29... mau tak mongah den pakai?!! hahahaha...
tu yg terpaksa gak beli pants baru...

tpkan mama adriana,... kita rasa 2nd preggie ni lagi okla..sbb tak start lagi mabok2 yg tak boleh mkn tu... kalau dulu... time ni dah tak boleh bau pelik2 & mkn..... sampi kurus kering jadiknya!!!




Thursday, 27-Dec-2007 10:15 Email | Share | | Bookmark
PMR oh PMR!!!!!!!




Quote:
Today secara rasminya.. result PMR 2007 diumumkan.... this year 3 org anak sedara den yg amik PMR!.. Nabil (ngah's 2nd hero) pic najla with nabil..



& Haris & Ika ( chik's twin )... ini dia anak sedara den .. kembar boy & girl yg pandai sgt memasak.. cake.. cookies.. pudding.. segala bagai food dorang berdua ni pandai masak... jgn tak tau... twin ni taukeh cookies & cake lapis sarawak!!! kalau sapa2 nak order pun boleh!! hehehehe





i received a phone called from kak long tadi... bg tau result anak2 sedara den bertiga dah dpt!!! yehaaa!!! alhamdulillah!!! Nabil dapat 8A, si twin : Haris dapat 8A & Ika dapat 7A 1B...... seronok rasanya anak2 sedara semua berjaya!! tapi kesian kat Ika... sedih agaknya sbb tak sangka dpt 1B... bcoz dia one of the best student kat sekolah.... hehehhee... takpela ika..... tu pun dah cukup bagus dah!!!!!! mak lim proud sgt to all of u!!!! CONGRATS!!!!!!! hehehehe... tp yg paling happy sekali is my mom!!! semua cucunya berjaya.... i called my mom just now... hahahaha... jwb telephone pun berlagu2 suaranya.... hehehehe... asyik gelak je... seronok sakan... mau taknya.. cucu2 nya yg exam... my mom yg tak henti2 buat sembahyang hajat & puasa sunat... bila dah keluar result.... mestilah my mom tu happy!!! den dok pikiaq... sure hjh hendon nak buat mkn2 lps ni... seronokla dia nak masak sedap2 utk cucu2nya!! hehehehe


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net