alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Jul-2008 08:33 Email | Share | | Bookmark
33 weeks of preggie

29 June 2008 :


33 weeks of preggie



Dah masok 33 weeks dah... alhamdulillah baby ok..very active & during scan, doc said EFW baby dah 2.1 kg.. but my weight je yg asyik kena complain..tak naik2 since 2 weeks ago.. 53.5 kg... laaa... awat doc ni kalut sgt.. okla tu!! time pregnantkan najla dulu pun cukup bln & time give birth kat dia..my weight baru 50.5 kg.. ni kira dah naik byk jugakla...... ada ke patut doc tu ckp den ni sakit ka???? tak mkn kaaaa???

one more thing...camanala den nak mkn byk... dah jenis perot sempit & kecik... lani pun perot rasa dah ketat / tegang semacam. Masok food lobih sikit yo.. rasa nak terkeluar balik... dok tang tekak yo.... takpelakan... as long as baby sihat & ok semuanya... den tak kisah..... kang kalau berat2 sgt ... langsung den tak boleh berjalan plak kang... dahla sakit belakang makin teruk .... huhuhhuhuhu.... seksanya..............

disebabkan den ni darah rendah & kurang darah.. doc bg ubat tambah darah (SAMGO).. tp den noticed bila amik ubat ni before tido... lps tu sure rasa mcm contraction nak bersalin .. perot mengeras je.. sakit plak tu... dah tak dpt tido mlm....
mula2 tu ingat nak bersalin ke... tp one nite.. den terlupa amik ubat tu... eh... tak pulak kena sakit contraction tu... so 3 nites den tak amik ubat samgo tu... mmg betul..tak pulak kena mcm tu lagi.... hehehehehe dahla den ni species malas makan ubat..... kalau tak mkn ok tak???? hahahahahahahaha..... dpt gak den tido mlm........






Kak Long Najla

Ni story about our " anak dara" yg dah makin banyak kerenahnya.... kekadang tu dah tak tau nak jawab apa, ckp apa dgn dia... dari dia bgn pagi..sampai dia tido waktu mlmnya..barulah mulut dia tau diam.... ada je nak pok pek..... peramah betul anak dara en putra ni....

kejab je dah 4 yrs & 7 months... hehehe.. mmg dah mcm anak dara.. jgn tak caya..kalau nak outing..pi mkn ke..pi shopping ke.. dia bersiap lobih dr umi dia sendiri... dgn lip glosslah.. johnsons mini compact powderla..nak pakai headbandla..nak ikat rambutla... baju mesti kena tukar baju jln... baju rumah tak nak pakai.... esp kalau suruh dia pakai baju tido je..(yelah...dah nak kuar dekat rumah je pun) jgn harap dia nak..... hehehehehe... tp kekadang tu... naik hangin gak umi dia.... kita dah siap... dia tak siap2 lagi....

nak kata umi dia ajar.... alamak..sorila.. umi dia pun jenis sememeh je.. haaa!!!! lipstick pun takde !!!! last beli 4 yrs ago!! i repeat..4 yrs ago!!!! tu pun beli sebatang je time keje dulu..beli kat MAC.. sampai lani still ada lagi.... dah naik berkulat dah lipstick tu.... nak buat camana.... umi dia jenis pakai lip gloss je......





haiii... tulah anak dara en putra... yg tukang belikan segala mcm lip gloss & mini compact powder tu..bknla umi dia..... tp en putra yg belikan!! aduh!! awatla jadi cenggini yek???? kalau ikut umi dia... jgn haraplah...... aleh2 keluar dr guardian.. najla dah tersengih2...sorok bag plastic yg dia pegang... rupa2nya..takut umi marah yg en putra bantai buat muka seposen je ... sabar jelah.........

bila ckp pasal baby pulak... mmg dia tak sabar nak tunggu adik keluar.. bila tgk perot umi dia yg makin besar... seronok plak dia.. mcm nama2 dia nak bg kat adik.. ada sekali tu dia tgk cerita indon.. ada nama sulaiman.. dia nak nama tu.. hik..hik.. pastu...dia syok tgk cerita Putri Yg Terbuang..Indon gak... dia minat plak dgn nama heronya "RADJA" abis cerita putri yg terbuang.... dia dok minat cerita Soleha pulak... Indon lagi.... this time dia minat dgn nama "RENDRA & ERVAN"..... abis semua nama2 hero cerita indon dia nak bagi kat adik dia....

hahahahahahahahaha .. mentang2la nama papa dia pun ala2 nama mat indon .. tak begitu Pak Surya?.. anak pun nak carik nama indon jugak...hehehehe



Quote:
D!aNa (Mama D!ha & Af!q) : actually masa 3 bln setengah lagi doc dah bg tau gender baby.. tp tak nakla hope sgt.. so ni dah 8 bln setengah..rasanya ..insya allah afiq dpt kawan baru...hehehehehe

mamacunazorro77 : alaa mc na.. aku pun baru je gian blk nak bergambar... dah lopeh 7 bln setengah baru boleh pegang camera... time mabok tu...huh!.. tgk camera pun dah naik satu mcm... dahla muka time tu..(sampai lani pun) sememeh je... dgn hidung bulat bak serombong kapal tu.... isshhh... tak kuasa aku !..tp dah dekat2 nak bersalin ni... sajela amik gambar..kenangan..

hahaha...tak hengat ko manambah berat bdn ye! tp takpe..time pegnen je pun..pasni maintainla blk! aku je ni... doc kata mcm tak cukup mkn... bdn sama mcm b4 pegnen..tang perot je bulat..tu pun perot aku cinonet je kalau nak banding ngan org lain yg jumpa doc tu... hahahha... putra ckp tang hidung je "tambah" kembangnya!!!

Ziela : agaknya org lain tgk org pegnen nampak berseri2... tp kak lim.... nak tgk cermin pun tak nak.... poyo jek rupanya.... emmm ziela...anak dara sorang tu memang.... time pegnen umi dia selekeh tak ingat...anak daranya pulak yg lobih....hehehehehe

azurahakim @ ibu arina aisyah : asma... pasni turn mu pulakla dgn arina... besar sikit lagi... pandaila nak pakai mcm2... lipstickla..perfumela..hehehehe... mc na dah merasa.... aku pun tgh melayan karenah najla.... hehehehe...
mu dah scan baby ke asma? arina dpt adik boy or girl?

zai KuLiM : alahai zai... nampak gayanya.... anak dara ceq' dah take over ceq' dah ni...

filla~mama kasih : haaaa... ado gak ekau yek..ingat dah tak menahan lupo kat kito ni... maklumla.. dah kira lain species..."species mak buyung" hahahhaa!
apo??!! comel ekau kata?? dah mcm mak dugung dah ghupo den ni haaa.. hidung bak serombong kapal serabai tak hengat!!!...

hehehehe..ala filla...tak yah tunggu acih bosar eh... ko pegnen je sekarang..nanti ekau jadik malas cam den ni haa.. dah seronok2 takde baby/budak kecik..aleh2 nak kena layan baby lagi.. mcm kekok je plak.. pastu.. org lain mudo2 dah buleh jaga & maintain bdn... den terkial2 nak mengembangkan blk....hehehhe.. tp takpola... den pun.. insya allah dpt sepasang ni... ingat nak stop yo pegnen... hehehe.. tak taula kalau lopeh ni "ter" ke pulok..... haru gak... hahahahhahaha

wawa : hehehehe... cute ke kak wawa?

ejea : kecik2 dah pandai nak melaram ejea oii.... tak larat pulak kita tgknya... kalau zaman kita dolu2... 4 thn tu tak tau apa2 lagi... pandai nak bermain je... anak2 zaman sekarang..... adeh...kita pun kalah........

tim : hi tim.. soo suprised u read my fp... how r u my dear fren? thanks for the wish.. & all the best for u too.... miss u & all our frens in exxon. u take care of urself ok tim!!!

mie2 : hahahaha!!! aku dah tgk......tq! tq! tq! aku suka banget sih!!!!!!!

Sham ~ Ummi Echa : a'ahla sham... den dah nak meletop dah.. now ni pun dah 35 weeks... 2,3 weeks je lagi...tp ko tau sham... jln pun dah susah... sakit tang kelengkang & ari2... pinggang den pun ni haaa...aduh.... sakit betul... tp still ada kat kl lagi ni.. mayb end of july baru blk melaka..tunggu bersalin kat sana....

haryani~azam : tulah yan oii..sesuka hati najla je nak bagi nama kat adik dia.... yg mana dia minat...semua dia nak bagi.... hehehehhee... jgn terajana sudahla yan oii!!!!! jadik pak lawak plak kang.....

zira : anak yo comei zira......hehehehehe




Wednesday, 18-Jun-2008 07:39 Email | Share | | Bookmark
31st week of preggie...

15th June 2008 :

Genap 31st week of preggie. Alhamdulillah.. so far dah tak byk sgt masalah.. makan dah ok... just sakit punggung yg teruk.. agaknya tambah dgn kesan jatuh kerusi baru2 ni.. makin menjadi2 plak sakitnya.... till nak baring, berpusing & duduk lama2 pun sakit.. nak membongkok apatah lagi.... seksa.. emm... one more thing yg different dgn 1st preggie dulu .. dlm 2, 3 hari ni.. kaki den bengkak..apa tu org panggil sembab ye.... berdiri lama je... jln byk je.. duduk lama2 pun..terus sembab.. adeh.... yg plg tak best!!! en putra ckp.. hidung den yg mmg dah comel bulatnya.. makin menjadik2 pulak bulatnya... sembab jugak ke?????? asyik diketawakan den je.... huarrghhh!!!!!! teruk betul en putra ni!!!! jahat betul!!!!! selalu je kutuk org!!!!!!!!!!

after 7 bln setengah ni.. barulah nampak perot besar.. rasa terik je.. condition baby pulak... alhamdulillah.. semua ok but active betul.. kalau bergerak tu.. kekadang sampai meleleh ayaq mata ceq' la menahannya... tgh tido pun pernah terjaga..... senget benget perot dibuatnya........ harap2nya agar semuanya selamat till deliver nanti... amin!!!!!!






*****************pic taken on 14th June 2008/31st week of preggie *************




16th June 2008 :

Dah kebetulan balik melaka..so terus buat appoinment with doctor yg nak sambut baby nanti.. My 1st check up with the same doctor yg sambut najla dulu, Dr Alias Nordin. So this time pun plan nak bersalin @ melaka..@ hospital Pantai Ayer Keroh.. hope sempatla balik melaka for deliver nanti..... time najla dulu... deliver 3weeks earlier dr due date(37 weeks)... so hope sesangat this time jgnla cepat2 sgt... takut terbersalin kat kl...... bukan apa... cuma risau time sakit nanti.kalau dibuatnya tgh mlm.. camana dgn najla.. nak tinggal dia dn sapa?.. then sapa nak teman den dlm labour room nanti? isk..isk.... pastu plak... my mom pun tak dpt dtg kl..maklumla.. kena jaga cucu kat melaka... emmm....susah gak tu...


Baby & my condition on 31st week :


After check up..alhamdulillah.. doc ckp semua ok.. baby & me takde problem..hope sampai deliver nanti ..amin! so... today.. kita letak pic baby pulak ok..asyik pic umi & kakak najla je... so.. for the 1st time.. umi letak pic adik secara rasminya @ fp. pic adik waktu 27 weeks, 29 weeks & latest on 31st week.




Boy or Girl????? :

emmm... rasa2nya boy or girl?? before conceive baru ni.. ada gak den tanya kawan2 tips nak dpt baby boy... walaupun anak ni rezeki dr Allah... lelaki perempuan semua dah ditentukanNYA.... but tak salah kita mencuba, berdoa & berusaha.. dpt boy/girl tu lain cerita... yg paling penting.. baby sihat. amin!

walaupun baru2 ni.. den ada ikut jugak tips2 yg kawan2 bg tu... den taklah hope sgt....
cuma org kata kalau dah ada sepasang tu.. seronok jugak kan.. so.. den takla amik pusing sgt pasal boy/girl ni...... apatah lagi.. sibuk dgn mabok kepayang.. cuma rasa tak sabar2 nak sihat seperti biasa...

Jeng...jeng..jeng...... actually, time check up during 3 bln setengah tu.. doctor dah bg tau jantina baby but tak confirm sgtla....tak clear . after tu pulak... susah benor nak nampak sama ada "bird" or "burger".. baby active sgt... bila je scan.. kaki dia asyik gerak.. tendang sana..tendang sini..kejab nampak..kejab tak... doctor pun tak berani nak confirm.... den pun tak berani nak mengiakan... tak confident about jantina baby... tp bila tgk baju baby girl yg cantik2.. teringin nak baby girl.... bila fikir mcm malas je nak pregnant lagi.. rasa nak sgt baby boy... hehehe...so beli baju baby pun semua colour putih je..... heheheehehe girl/boy boleh pakai kan?



Quote:
yani : salam perkenalan to u too ... thanks ye yani... emm.. rasa2nya betulla ramalan mu itu.... doc dah byk kali bg tau jantina bb... hehehehe.. saje tak nak confident lobih2.... tp sesapa yg dah ada experience pregnantkan girl & boy.. mmg boleh tau & feel the differences.... mcm awak ckp tu kan....

Ziela : ziela...kita pun dah tak sabar dah... tak tahan bonar dah rasanya ni..... jalan pun termongah2 .....terkengkang2.....

fairol_papa batriysia : ala fai... mcm ko tak kenal aku....kaki posing kat exxon...hahahaha ko ngan aku pun lobih kurang je..pantang nampak camera....
takpe2.. nanti ko free.. ko sendla pic ko, rini & batrisyia kat doha tu.... rindu gak aku kat bestfren aku ni.....hehehe anything kat sini... aku update ko yek...insya allah..... ko take carela kat negara org tu ye... bb aku tunggu pressie from uncle fai kat doha tu.... hehehehehhe....


haryani~azam : hahaha yan... rasanya bb tak minat sgt tgk bola... tp kak lim kemaruk tgk tennis la pulak..... syok kat rafael nadal.....

mimah : mimah doakan semua selamat & dipermudahkan ye.... emmm... betullah agaknya tu.. mmg pegnen ni malas semacam..bkn setakat muka comot.... semua sememeh je..hehehehe....


fadel : hehehe... ramai betul yg rasa alim dpt bb boy kan... insya allah betul la tu... tp betul kata fadel... bukan setakat hidung je merah..siap jadi kembang semangkuk...hahaha!! kalau jambu air tu... ok lagi... ni dah mcm jambu batu yg seedless tu... hahaha.... ok fadel... semoga kita selamat melahirkan bb kita yek... amin!

mama adam & ammar : huhuuu..... a'ah... tak kisahla boy ke girl kan... tp semua petua yg awak bg tu...kita try...hehehehehe.... thanksla yek... thanks a lot! & hope sempatla deliver kat melaka..... ada gak terfikir..kalau dah kuar tanda or dah start contraction... sempat tak agaknya blk melaka?? jgn jalan jam sudahla...

~Eija28 a.k.a Mama IMAN~ : eija..kak lim due mid august..tp takut jugak kalau terawal..memandangkan experience pregnantkan najla.. deliver awal 3 weeks...... btw.... pic eija & family tu mmg nice....


MaDiHa : hehehe... alah akak ni.... mana ada tak nak kabor... tang kaki sembab tu... kejab je hilangnya kak.. lps 4,5 hari baru2 ni.... terus hilang...sampai sekarang tak kena sembab kaki lagi... hehehe... tp tang idung tu... tak yah ckpla... hahaha..dah mcm serombong kapal.... akak ni...mana ada idung den mancung... kalau time biasa pun dah ala2 jambu air...... bila time pegnen ni.... tu yg mcm serombong kapal tu... ahahahahah

D!aNa (Mama D!ha & Af!q) : thanks ye diana.... doakan alim yek...
a'ahla diana..perot alim mmg jenis nipis & kecik.. sbb tu kalau bb gerak terasa sangatlah sakitnya.. mkn pun sikit je.. kalau lebih sikit dah senak & nak terkeluar balik.. doctor pun ckp perot alim jenis sempit.... kena plak bb dah besar dah... boleh nampak bentuk kaki & bdn kalau bb gerak... sakit sampai tak dpt tido mlm....


mie2 : hahaha... tomei ke aku??? aku rasa dah mcm minah poyo mana ntah.....

sakit punggung>>> wei... aku tak tahan betulla! baring sakit..nak gerak sakit.. tulang aku mcm dah renggang abis.. before pegnen byk kali aku jatuh... pastu time 7 bln setengah pegnen baru ni pun aku jatuh terduduk lagi... makin sakit la mimie... la ni.. aku nak angkat kaki pun tak buleh..jln pun dah kengkang.. sakit mimie oii!!

sembab>>> aku sembab kaki baru ni je plak mimie.. lps 4,5 hari dah hilang sampai sekarang... apa?? tido siang?? ikut hati nak aje aku tido..dahla mlm aku tido tak lena..kejab2 bgn... ingat nak gak balas tido siang hari...hampeh.. kalau dpt lelap kan mata 5 minutes tu pun dah cukup bertuah.... ada aje cik najla kacau aku...

hehehe...betulla ckp en khalid tu.. bila dah ada sepasang ni..tambah plak seksa mengandung ni... mmg aku rasa cukupla sepasang... tak larat dah lagi pun dah tua2 ni..hehehehe.... tp tak taula pulak kan... kalau tuhan nak bagi lagi.... arghhh......sakitla pinggang aku ni!


effa~ibu 2Erina~ : thanks a lot ye effa!

Haniss : laa.. ada gak org kampung ye ... tak sangka plak akak dr tokai jugak.... raya nanti... boleh la dtg beraya kat rumah MIL alim nanti..boleh berkenal2 kenalan yek....

nur : salam kak nur... alim selalu jugak jenguk fp kak nur... rindu kalau tak jenguk fp akak tu...hehehehe...
tang mabok2 dah ok... tp bila perot dah besar... tang lain plak masalahnya...hehehe.. apa2 pun sabar jelah ... akak doakan semuanya selamt ye kak.... amin!

mamacunazorro77 : aku dah boleh dah ngadap pc... tp tu pun tak tahan nak dok lama2.... sakit punggung & pinggang plak.... ko dah berapa bln dah? hahahaha wei mc na...gaya ko pegnen tu sama je mcm aku.... malas tak hengat..dah tu huduh sungguh!

tang idung jgn ko sebut.. aku takot... ko asyik teringat je kat aku nanti...hehehe" lubang hidungku tetap menjadi pujaan hatimu!" hahaha ..ko dah scan ke? kita bertiga mcm pandai2 je ye... plan baik punya... aku august..asma september & ko october..... berderet2.... aku doakan kita bertiga semua selamat melahirkan bb kita nanti.... btw... ko deliver kat kota tinggi ke kat qlate?? take care!!!!!

& kalau sempat ... aku deliver nanti dtgla melaka... nanti aku inform ko yek...

azurahakim@ibu arina aisyah : alahai asma... jeles aku tgk ko... & semua mommys2 yg tak mabok & takde masalah time pegnen... aku ni dahla mabok time 1st trimister..pastu kena sakit pinggangla.. sakit tulang pungggungla.... jatuhla..hidung berdarahla... mcm2 hal...dugaan betul..... tu yg kalau difikir... tak nak dah pegnen lagi ... teringin nak pegnen tp relaks mcm org lain..... mesti bestkan....



Wednesday, 18-Jun-2008 06:55 Email | Share | | Bookmark
umi & najla @ wedding my cousins

7 June 2008 :

Baru ni my mom, my sis Kak long & Kak Jidah dtg my house sbb nak attend my cousin's wedding @ Pandan Indah... side perempuannya..


pic taken den dah masok 7 bln setengah, @ dewan pandan indah kot.. still boleh pakai baju kurung.. just kain je ketat tak hengat.... sesak nafas dibueknyo..heheheh.. pic with my sis kak jidah, bro in law pak sham & anak2 sedara.... najla dah tak sabar nak mkn sampai tak nak bergambar


14 June 2008 :

Kita org balik melaka attend kenduri rumah pak sedara den plak.. wedding 2 org cousin den..ajib & iwan.. 2 beradik... happening betul ..after je majlis ptg tu... sedara mara main simbah2 air plak.. nasib baikla den ni mak buyung... terkeluarlah dr senarai.... yg lain2 tu.... selamatla jawabnya.... basah kuyup!...




pic of iwan & wife....congrats!!!

pic najla with acha



pic of ajib & wife,selamat pengantin baru!!


pic with anak sedara, ain.... lps makan dah tak larat nak bangun... lepak @ meja mkn je...hehehehe..... yg lain2 sibuk layan tetamu & tgk pengantin bergambar... anyway..... congrats to ajib & iwan.... & selamat pengantin baru!



Wednesday, 11-Jun-2008 05:33 Email | Share | | Bookmark
umi & adik....

emmm..... lama betul tak update fp ni.... adala dlm 3, 4 months jugak.... bukan menghilangkan diri @ bz seperti yg ditanya...... just tak berapa nak semangat nak ngadap fp.. nak on pc pun malas.......

memandangkan 2nd preggie ni.. den rasa lain bonar dgn 1st time dulu..... banyak pulak ragamnya.... emmm.. baru den tau... tak semuanya pregnancy tu sama... berbeza2 cara & kerenahnya.... ada yg ok..ada yg tak ok... kalau fikir blk... adeh... tak larat dah nak pregnant lagi... cukupla ni......

emmm... i guess.. bila mood dah ok ni + semangat membuak2 = baikla den rakamkan sikit my 2nd experience pregnant ni... nanti bolehla buat kenangan & reference utk 3rd time.. ??????3rd time?... eh... nak lagi ke? adeh... lomah bdn den!!!!! insya allah la kalau ada rezeki @ dah tersurat....hehehehehhehe....


Quote:

1st trimister :

(1st preggie):
emm.... waktu 1st time preggie ni pun... kira2nya den dah agak den pegnen... maklumla... plan jugak.. emmm.. time conceive tu pun den record... sonang nak count calendar nanti ..ye tak? heheheh.. tang mabok kepayang.... masok je 2 bln ..mabok yg amatla teruk... sampai kena antar blk melaka oleh en putra.. langsung tak mkn nasik.. berat bdn dr 44 kg tinggal 39 kg je masa 4 months pregnant... aduh...seksa

(2nd preggie):
there's no sign/changes at all... but den dah tau den pegnen.. yolahkan.. kira2 date conceive tu pun..hehehe.. den record jugak.... .
mmg plan abis kiranya ni.... hahahahahah!!!! mcm yg 1st dulu...so masuk je 2 months .. den dah start lain mcm... hope mabok kepayang tak teruk mcm time pegnenkan najla .... but... sikit2 dah bertukar... takde selera mkn.... sensitive with bau2 makanan.. esp bau nasi....

3 months to 4 months... makin menjadik2 pulak... langsung tak buleh masak.. bau bwg pun dah nak pengsan.... tp.. still boleh mkn sikit.... bezanya time najla dulu... langsung tak buleh mkn nasik.... lagi teruk woo.....!!!! yg 2nd preggie ni ok sikit... mkn still boleh..but still selected food je.. takde plak mengidam pelik2.. but den noticed.. en putra yg lebih2 nak mkn mcm2.... tpkan..... bezanya... 2nd preggie ni... bdn rasa letih sgt... + malas yg teramat ( include malas mandi + malas sikat rambut sehingga terpaksa dipotong pendek + malas bersiap + muka comot semacam + tak suka tgk cermin + tak larat nak buat apa pun)


2nd trimister (emm... kira2 week 15 till week 27 la kan....):

(1st preggie):
after 4 months tu.... semuanya beransur ok... mkn pun ok.. bdn sihat & kuat sikit.. terus blk kl semula.. emm time ni dulu.. den siap boleh naik bas lagi.. kena kejar anjing & boleh lari mcm lipas kudung.. perot tak nampak langsung mcm org pegnen.... still pakai pants biasa... rasanya mmg takde masalah till week 27 tu (dlm 6 bln setengah)..

(2nd preggie):
after mengharungi 4 bln yg menyeksakan.... barulah rasa ok sikit..baru start boleh masok dapur..masak.. hehehehe ( kalau tak asyik mkn kedai jek) emm..berat bdn tak trn tp lain pulak halnya... den kena sakit belakang yg agak teruk.. nak baring pun susah... mmg sakit.... rasa mcm nak putus... cepat sgt letih ++++++++

during 4bln lobih tu, black out tetiba @ jusco.. tgh elok berjalan.. tetiba je jatuh... nasib baik en putra sempat sambut..kalau tak..tersembam atas lantaila gamaknya...
hehehhe...



den 5 months preggie~ with najla @ aloq staq

3rd trimister (28 weeks & above):

(1st preggie):
apa yg den ingat.. rasanya sampai deliverkan najla pun den tak byk masalah... alhamdulillah bdn rasa cergas.. emm.. samapi a day before deliver tu pun den still drive pi shopping @ jusco..... mayb bdn muda lagi kot... hehehehhe... stamina tgh kuat.......



(2nd preggie):
till to date... den dah masok 30th weeks.. kira2 7 bln setengah dah.... adeh... tp this time... den mmg tak larat.. ya ampun... jln byk pun cepat mengah.. buat keje lebih sikit dah tak larat.. tido pun susah.. pinggang yg makin sakit...perot yg rasa mcm dah abis terik.. kalau bb gerak tu... aduh... mcm nak pecah dah perot.... mcm lembik yo bdn den ni haaaaa...... asyik ter mongah2 yo den.....

lagi satu... hidung den asyik berdarah.. kejab2 dah berdarah.. bgn tgh mlm pun darah kuar jugak..... baru ni plak.. den terjatuh dr kerusi... ya ampun... sakitnya.. mcm contraction nak bersalin tu.. cuak jugak .. takut if anything happen..... but alhamdulillah... takde apa2.......

mmg 2nd preggie byk dugaannya....apa2 pun... bersabar ajelah... walaupun ada masa tu.. rasa mcm nak nangis je... isk..isk... & kekadang tu.. tak sabar dah nak bersalin...hehehehe....

pic during 6 bln lebih... perot still cinonet je...



emmmm..... ramai yg tanya.... dah scan ke blom? baby boy or girl??????? dah tau ke blom? hehehehehhe......maklumla... before conceive baru ni.... ada gak den cari tips camana nak dpt bb boy... tanya kawan2.. tanya doc.... mcm2 den toray ( try~ bak kata org noghoghi) yelah kita usaha... tuhan yg menentukan... ada rezeki ada.. betul tak? tp den rasa... mesti ramai gak yg nak tau hasil usaha tu kan... mana tau.. lps ni.. mana2 kengkawan yg plan nak bb boy boleh dptkan tips pulak... hehehehehe.....
takpe..takpe.... tunggu next N3.... sabarla.... pinggang den dah mcm nak putus ni..... lama2 depan pc ni pun mongah jugak..... hahahahahahaha


Quote:


Sham ~ Ummi Echa :
salam sham... alhamdulillah.. dah takde mabok2 kepayang .. tu yg rajin je nak menghupdet fp..

zira : salam perkenalan to u too zira.....

haryani~azam : sabarla yan.... belom ada rezeki je lagi...adala hikmah di sebalik ni semua.. tuhan syg kat yan & hubby tu.. nak bg korang enjoy hidup berdua je dulu..insya allah lps ni dptla baby.. mana tau sekali dpt terus kembar kan.. kak lim sentiasa doakan yan & kak mimah biar cepat2 dpt baby... amin!

effa~ibu 2Erina~ : a'ahla effa... mcm2 ragam org pegnen ni kan...sabar jelah. doakan kita yek......

azryn96 : salam azryn...a'ahla.. time pic tu perot alim kocik yo.. tp after 7 bln ni baru perot membesar...hehehhe... u agak baby boy ke? emmm..ye ke??????? hehehehee....
and thanks a lot doakan alim.... semoga tuhan permudahkan semua urusan kita semua..insya allah.. amin!

D!aNa (Mama D!ha & Af!q) : hi diana.... seronok dah dpt sepasang...Diha camana dah ada adik ni? emm.. afiq pun kejab je dah 2 months.. comel je.. tpkan diana... mmg 2nd pegnen ni alim tak berapa lasak mcm 1st pegnenla... lain bonar dgn dulu.....

azurahakim@ibu arina aisyah : asma... tak sangka arina dah nak dpt adik... kita gap dlm sebulan je kan.. ko due september...aku due mid august.. moga2 kita selamat deliver baby nanti..dipermudahkan semuanya ..amin!

rina : salam rina..pasal kelas tuisyen tukan... najla dah lama berhenti.. bkn apa..time tu kita tgh mabok2.. so tak larat nak hantar dia mlm2..

actually system cahayaku tu ok..kalau budak dah 5 or 6 yrs bagusla..mmg cepat membaca.. najla pun boleh ikut walaupun dia baru 4 yrs... tp kat dlm class dia semua budak 6 yrs.. asyik kena buli dgn boys...hehehehe... selalu je buku hilang.. and ada satu kali tu.. ada budak lelaki dah sekolah..jumpa alim time blk mengadu yg najla tumbuk dia... hahahahaha tak ke lawak!!!!!!!! agaknya najla dah geram sgt sbb boys suka usik dia...... so now ni.. alim cutikan najla..insya allah thn depan baru masokkan blk...


Ziela : hehehehe... kalau tak boleh kita jumpakan... pi mkn mee derga ke....takpe2.. insya allah lps bersalin nanti bila blk kedah... kita boleh jumpa ok...

MaDiHa : ala akak ni.... dia plak yg suspen .. agaknya bila haziq nak dpt adik pulak ye???

ibu sara : ya allah.. selamba je pulak dgn mulut berdarah & pipi lebam tu u boleh jln ye.... power betul... alim ada tanya doctor apsal jadik camtu.. but doc ckp mayb sbb low blood pressure... lagipun alim both pegnen mmg darah rendah... tu yg agaknya mudah je letih & nak black out!..


azurahakim@ibu arina aisyah : a'ah asma.. semoga kita selamat melahirkan baby kita nanti...amin!!!!!!!! emm.. dah tau baby boy /girl ke?



Monday, 2-Jun-2008 08:40 Email | Share | | Bookmark
Najla with love.............

During my pregnancy ni.... my princess ...tak banyak sgt ragamnya...kesian plak tgk dia.... time mabok kepayang baru ni.... najla pandai je bawak diri.. mandi sendiri... mkn sendiri... tak sampai hati plak... kekadang tu... bila angin den tak baik.. kena marah gak anak dara den ni... kena sebat pun ada..... ala.. kesiannya..... sowila najla.... sowi eh........ den pun tak tau apsal.. susah betul nak control marah...

now ni... dah ok dah... anak dara den ni pun dah pandai dah.... seronok betul bila tgk tummy umi dia dah makin besar.. every day tanya bila adik nak keluar... then... mcm2 pulak question dia.... adik keluar mcm manala... apsal adik dok dlm perotla... mcm mana adik mknla... adik tak mandi ke?..... aduh... penat den nak jawab.... my lovely princess Najla Sufya...................







najla sekarang dah tak pi school... den tak larat nak antar dia mlm2 .. lagipun dlm class dia ada 2 org je budak 4 yrs.. yg lainnya budak dah tadika ... ada plak boys yg suka kacau dia.. hehehe.... maklumla..budak kecik... suka aje nak menyakat! so now ni... denla jadik cikgu najla.......

selain dah kenal all numbers & abjad.... najla dah pandai tulis sikit2.... okla tu... for 4 yrs kid tu.... kira dah bagus... & den noticed.. najla suka sgt melukis.... dah pandai lukis gambar kartun girl & boy..kalau girl siap pakai earing & kasut tinggi lagi.... hehehehhe..... seronok gak tgk perkembangan anak2 kecik ni.. yelah.. dulu kat university pun den study child development & child psychology.. selalu anak org yg den observe kat nursery...this time... anak sendiri plak.......

kalau pi jln2 sure nak bawak book & pencil.... dlm car pun ada time dia melukis... tgh tunggu den kat klinik pun dia sibuk nak menulis..... & yg plg najla sayang is her " CAT"... anak patung cat yg beli kat IKEA... alahai... dah mcm budak kecik dibuatnya... dokong kehulu ke hilir..... apa2 la sayang... as long as u happy!!! umi & papa love u soo much!!!












Quote:


mie2 : alahai mie2.... aku time pegnen najla aku lagi okla.... 2nd time ni... lain mcm bonar..tang mabok tak teruk sgt.. tp tang tak larat + sakit belakang + ragamnya.. teruk yg 2nd ni pulak..... hehehehe.. aku dah scan dah......


mama adam & ammar : apo kabar mama adam & amar? hehehe.. anak dara sorang ni mmg camtu..tp now ni.. susah bonar nak suruh dia berposing.. sure tak nak.......


azurahakim@ibu arina aisyah :
tak pi mana asma... tak larat nak ngadap pc....+ malas pun sama....hehehehehe....


haryani~azam : a'ahla yan... kak lim pun windu sebonarnya nak ngadap fp ni....tp bdn tak mengizinkan.... now ni kak lim dah 7 months & half dah...bdn pun dah ok skit...dptlah update...hehehehhe


ila aka mummy syahmi : huhuuu...mmg lama giler tak ngadap fp!!!... apa kabar ila & org bujang u tu?


D!aNa (Mama D!ha & Af!q):
hi diana.... wah... awak dah selamat menempuh segalanya ye!! sure seronok banget... afiq pun dah bulat..come..alamak... kita baru 7 bln setengah... tp pegnen this time..mmg lain mcm.. byk betul ragamnya... adeh.. sabar jelah......


Ziela :
hi ziela .. hehehhe.. lama tak sembang kan? alhamdulillah..kak lim sihat.. tp biasalakan .. org pegnen ni.... mcm2 kerenahnya.. hahaha


MaDiHa : hehehhe... apa kabar akak! actually... alim selalu gak jenguk fp akak... walaupun alim tak menghupdet fp alim.. tak bermakna alim tak jenguk fp kengkawan.... windu woooo.......


rini_mama batrisyia :
amboi... dah lama ada fp sendiri ye? tak inform kak lim pun.. si fai pun tak bg tau! senyap2 je yek.... tp takpe... pasni bolehla selalu update fp rini tu.. dptla tgk batrisyia kat doha.....



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net