alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Oct-2008 01:34 Email | Share | | Bookmark
selamat hari raya aidilfitri 2008

Quote:

rasanya still blom terlewat utk mengucapkan selamat hari raya kpd kawan2 semua... mohon maaf zahir dan batin. juga pada kawan2 yg sempat menjenguk den kat melaka during raya baru2 ni..mie2 (mie2khalish.fotopages) & mc lin (raszlind.fotopages).... hehehe..thanksla dtg..jauh tu,...dr muar..tapi takpe..highway baru to muar dokek yo ngan rmh aku kan?? (mie2... ko jumpa kan jln kuar ke highway baru ni???) juga to mc lin.... walaupun si arissa tak brape sihat...sempat gak ko dtg rumah aku ek... hehehe.... memandangkan rmh ko & rmh aku tak sampai 5 minutes perjalanan..... kira okla tu....

juga nak wish congrats to Mc Na (nazorro77.fotopages) yg dah selamat melahirkan baby boy lps raya baru ni.... tahniah!! apa2pun..sempat gak ko mkn ketupat raya kan?? & dlm labour room tongah menahan sakit pun kita still dok borak tepon tak hengat..... hahahahaha

den pun baru je blk to kl last weekend... still kelam kabut dgn life baru as mak beranak dua... & tak abis2 mengemas & mencuci rumah yg dah tak braper rupa rumah ni sejak den tinggalkan selama 2 bln lobih ni... (hehehe...jgn marah ye en putra..) mmg tak sempat nak ngadap fp ni...... walau macamana pun.... ingatan pd kawan2 semua sempena hari raya ni...totap di hati kami sekeluarga.....ceewaahhh........ akhir kata................................





& mie2...aku copy pic dr fp ko... pic during ko & mc lin dtg rumah aku on 2nd raya.


Wednesday, 17-Sep-2008 05:21 Email | Share | | Bookmark
najla buat hal lagi...

Quote:

hari ni dah 17 ramadhan... den baru dapat 5 hari puasa...walaupun lomah gomalai yo rasa bdn ni.. alhamdulillah..hope dpt gak abiskan separuh bulan puasa..insya allah..

berbalik kepada tajuk di atas... alahai.. mmg kena byk bersabar den di bolan puasa ni.. dgn bdn yg amat terasa lapar dan dahaganya.. bb yg kuat plak menyusu.. sakit punggung den yg tak baik2...tido mlm yg tak cukup.. ragam najla yg sememangnya berlobih-lobihan sejak ada nawfal ni..

haaa...ada masa seronok citer pasal anak2....ada masa...tuhan jelah yg tau bila layan karenah anak2....

aduyai....kuatkanlah iman ku ya allah... 2 days ago..najla buat hal lagi.. tgh den bg bb susu..den dongar bising2 kat bilik mak... rupa2nya..dia dah kejekan rambut dia lagi!! ya ampun.... org nak raya...dia sibuk tarah rambutnya!! terjerit den!!! dlm sabar tu...tak sabar jugak den dibuatnya...

dr paras dada rambut dia tu...selamat dia tarah sampai paras bahu..abis bhgn tepi kiri kanan rambut... baru je den belikan segala bagai getah rambut & accessories... alahai...... tuhan je yg tau...tu pun..sempat gak 4,5 das den kerjain dia...ng'gak sabar pak! gimana sih... tp.... nasib baikla rambut dia lebat..takla perasan sgt.... kenala den repair sikit..ala2 layer gitu..... aduh.... sabar...sabar....


semalam pulak...tongah den sembahyang zohor... najla buat hal lagi...dongar mak den dah terjerit!! alamak alim... najla dah gunting baju! naik tak kusyuk den sembahyang.. lps tu... omak den dtg tunjukkan baju kurung anak sedara den yg omak den tongah jahit..dah selamat kena gunting si najla... bukannya sikit..abis bhgn belakang & tepi...mmg tak buleh selamat dah....

ya allah... yg ni den tak dpt nak bersabar dah..abis baju raya org najla oii!!! tak cukup tangan... dgn rotan den kejakan najla.... cubit lain kira...tak sabar mak cik oii!!! menyirap darah den ni.... rupa2nya..waktu dia gunting rambut dia semalamnya..sempat dia tarahnya sekali baju tu..... ya allah... tak keharu...??????????

nasib baikla kain lobih byk lagi... akhirnya..kenala omak den jahit balik baju raya anak sedara den tu... kalau tak.... ishhh....tak taula nak pikir camana.... dah hilang sabar dah.
ikut hati..mcm nak lari blk kl je....

aduh... camanala den nak mengharungi segala macam kerenah anak2 ni... baru sorang..lps ni bila yg bujang tu pulak besar... ya tuhan....tolonglah hambamu ini.... berilah kekuatan & kesabaran yg tinggi...amin....

hai....najla..najla.....dia dah buat hal lagi dah....................................


Monday, 15-Sep-2008 16:43 Email | Share | | Bookmark

Ian Botak
 
 
View all 41 photos...


Thursday, 11-Sep-2008 06:46 Email | Share | | Bookmark
My Double "N" - Najla & Nawfal

Quote:
Salam Ramadhan utk semua kawan2.. seronok dpt mengerjakan ibadah puasa..especially.bila time berbuka...mcm2 juadah dihidangkan.... berbagai jenis kuih muih... fuh...sedap betul...berebut2 nak mkn... tp malangnya...den tak dpt lagi menunaikan ibadah puasa walaupun sehari...... tu yg rasa sedih & terkilan sgt..... abis pantang baru ni... den ingat terus nak posa...tp my mom ckp..tunggu 2,3 hari lps pantang baru start posa... so den pun cuba2 la dulu..tgk daya tahan badan ni macamana kan...

lagi pulak... den breastfeed baby... tambah plak baby boy mmg kuat menyusu..setiap sejam..sure nak susu... kekadang tu..tak sampai sejam dia dah menangis nak susu.... den plak... kejab2 dah lapaq & dahaga... berteko2 den melantak air...... camana tu?
i
Tp..den nak jugak berposa...jeles tgk org berbuka.. so baru2 ni..den tryla.... tp lps tu...den terus kena sakit perot yg amat...gastrik pun ada..angin pun ada... sampai naik pucat & lembik.... alamak...camana ni...so apa lagi..my mom pn ckp...biarla dulu... bila bdn dah kuat sikit...baru posa... lagipun bb tgh kuat menyusu.......

emm...frust betul den...tp...betul ke kalau kita breastfeed baby... kita jadi kuat mkn & kuat minum??? den rasa... ada gak betulnya.. sbbnya..den mkn mmg byk dr biasa..setakat 2 pinggan nasi...bergelas2 air...kejab2 nak mkn.... & kadang2 risau gak mkn byk...kang..bdn dah elok2 maintain 45kg after deliver ni... naik pulak.... ntahla...tp demi kesihatan baby....berkorbanla yea.......

walaupun sedikit terkilan sb tak dpt berpuasa... tp den nak ucapkan selamat berpuasa to kawan2 semua..semoga kita semua mendapat berkat dr bulan yg mulia ini..


DOUBLE "N" - Najla & Nawfal

Najla:

Sejak ada adik..alahai...punyalah kepoh...sikit2 nak cium.. time bb kecik dulu, dia tak kacau sgt..but bila adik dia dah bulat...naik risau den..kejab dia buka stokin..kejab dia pegang kepala..kejab bukak baju.. yg plg den risau...ada ke dia nak angkat adik dia baru ni?!!!!!!!! mak aihh...jgn buat keje... kalau jatuh...nauzubillah....

bab jeles..mmg lerr...dia tak dpt attention dr den..my mom & my sisla yg jadik mangsa..tahap ngada2 dia melampau betul...asyik nangis je.... salah sikit nangis... den terpaksala bersabar...tu pun ada time mengamuk gak...... tp sekarang ni dah ok sikit...hehehe..den dah beri perhatianla konon...


Nawfal:

Dah 46 days hari ni... makin bulat..makin sepet..hehehe... dah pandai nak nangis kuat2..kalau tak..nak dgr suara pun susah... dah pandai nak senyum2 kalau panggil nama dia.... nawfal start tido meniarap after day 20. mula2 takut jugak..takut tak pandai nak angkat kepala..but alhamdulillah..after 4,5 kali..dia dah pandai angkat kepala & pusing sendiri.....


*************** Nawfal tido meniarap- day 18 *****************************

so till today..nawfal mmg suka tido meniarap... kalau tido terlentang...plg lama dia thn..setengah jam je.. & yg plg best... bgn tido pagi tadi...den punyala terkejut...nawfal tido nakal...berpusing & terkeluar dr tilam dia..tgk2 dah kat sebelah den... ( pic tak sempat upload plak)..lawak betul...kalau biar..mau jatuh katil agaknya....

seronok citer pasal anak2 kan? (ceewaahhh!!! anak2 tu...hahahhaa..dah 2 dah..mcm tak caya plak.... kwang..kwang..kwang.. time sakit nak bersalin baru ni..pergh...confirm tak nak pregnant lagi...but bila dah abis pantang...tgk plak bb.. berstory kisah anak2 ni..rasa mcm nak sorang lagi????!!!!!!! ohhhh...hahahahah! bior betol???? sedar kah aku?)



okla.... dpt gak den update fp ni..curi2 naik blk my sis & guna laptop dia..hehehehe..nawfal pun sedap je tido..... again.... selamat berpuasa & berbuka puasa. dr kami sekeluarga.




Sunday, 7-Sep-2008 12:43 Email | Share | | Bookmark
di suatu pagi....

On Friday, 25 July 2008 baru2ni..den balik from KL.. at first nak blk balik melaka on 3rd August tu..balik terus & tunggu deliver..but then..my mom called & bg tau on sunday 27 July,kak long ada buat kenduri.... so..terus packed all baju & blk melaka............



27 July 2008 (Sunday - genap 37 week) :

8 am:

woke up in the morning.....alamak... apahal seluar basah je ni..terkencingkah aku???? aiseh...takkan kot........ den pun melangkah ke toilet.... jeng..jeng..jeng...aik!!!!! ada stainla plak...ni dah mcm tanda nak deliver je..sama mcm time najla dulu emm... today mmg masok je 37 w..kalau najla dulu...the same day ni jugakla keluar stain ni.... ahhh...takde apa2 kot... mak kata selalunya baby boy lambat bersalin.... lagipun tak rasa apa2 pun.....den terus melangkah kebilik...


3 pm :
emm..hari ni kak long buat kenduri kat rumah dia..apo laie..den & en putra menuju ke rumah kak long..mmg target terus nak pi mkn je..hehehhe... lepak kat situ sampai ke ptg.....

5.30 pm :
alamak....apa hal lain mcm je rasa perot ni....mcm lain bonar contraction ni...lain mcm mengerasnya...hehehehe...den buat tak tau je...tak sakit sgt pun...still boleh makan mee bandung & mee hoon soup yg kak long buat. dlm kul 6 pm tu den terus balik rumah..& mandi.... alamak!!!! punyalah terkejut...ada bloodla pulak...hati den makin cuak..berdebar2...ni dah nak bersalin ke...tp den tak ckp lagi kat mak.... bg tau en putra...dia pulak yg kalut..amik bag & terus ajak pi hospital...nak gelak pun ada tgk dia.... after bg tau mak...dia pun suruh pi hospital..sbb katanya..kalau dia..bila keluar blood tu..mmg dah nak bersalin...tp den ni...alahai..malas bonar rasanya..lagi pun blom sakit sgt pun...boleh tahan lagi....... so dlm kul 6.30 pm..den & en putra terus ke hospital pantai ayer keroh......

7pm :
register @ counter & terus naik level 2.. masok labour room & check... time tu..takla rasa sakit sgt pun...ala..biasala contraction mcm tiap2 hari kena tu... bila midwife check.... dia kata dah 3cm... alamak...den betul2 dah nak deliver ke?? huargh!!!!!!!!! takutnya den.... dlm 8 pm tu...mid wife bg tau yg doctor yg nak sambut baby (Dr Alias Nordin) takde kat melaka...what????????? midwife ckp...doc ada kat kl...alamak!!!? mayb 10 pm baru doc sampai....laaaaa..abis tu camana ni???? takpelah....tunggu jelah...sakit pun blom teruk sgt. sempat jugakla melantak nasi yg hospital serve kat dlm labour room tu... time tu midwife check dah 5-6 cm... tp midwife biar den cam gitu jek...rasanya time najla dulu...den kena inject kat punggung..kalau tak silap den...ubat utk kurangkan sakit.. tp this time...mcm selamba jer... tak buat apa pun...

10 pm :
lps je mkn.... sakit dah start rasa... bleh thn gak sakit ni... saje tanya kat midwife kalau nak amik epi...tp dia kata tak yahla... dah lambat dah....hehehehe.....thn yolah sakit tu yek..... tp doc tak sampai2 lagi.. sakit dah makin kuat... dlm 11pm..den dah tak thn dah... doc tak sampai2 jugak... doc ganti pun takde...so midwife terus bg gas.... den pun tak tau gas apa..pakai sedut jek... wah...syok gak pakai gas ni ye!! lali je..mamai korang tau...walau pun sakit tak hingat...tp layan je gas tu...hehehehehe....

11.30pm : akhirnya..dr alias sampai & terus suruh den push.... tgh mamai2 tu den pun pushla... tp this time..rasa mcm susah sikit dr najla dulu... sakit pun lobih.... mayb bb boy.. tak taula tu... ada org kata..2nd time deliver lebih mudah dr yg sulung..tp for me...yg sulung lebih mudah.....
after push dlm 5,6 kali..barula bb keluar.... yg plg seksa sekali..... sakit punggung den terasa amatla sakit during push tu... sabar jelah...mcm2 doa den baca... and akhirnya.....

28 July 2008 - 12.05am :


finally.......... after berusaha bersungguh2... tepat 12.05 am, bb pun keluar.. ALHAMDULILLAH!!!! bb sihat & cukup sifat.....& jeng..jeng..jeng......



alhamdulillah..baby boy, berat 2.73 kg.. pic baby after 5 minutes deliver..............




actually..kat melaka...den tak dpt nak update fp memandangkan line maxis tak elok..maklumla..pakai maxis broadband.... punyala lembab..tu yg malas tu.... so...dikesempatan ini...den nak ucapkan thanks to all frens yg mendoakan & akhir kata ( sebelom den dpt update blk fp ni - ntah bila la agaknya) den letakla pic of our baby boy since 5 minute baby keluar till today..42 days..(yahoo...den dah abis pantang!!!!!!!! ) next time.... den story byk sikit..tak sempat nak mengabadikan kenangan ..cewwaaahhh.... memandangkan permintaan dr member2 ..mc na...mimie..mc lin yg tak sabar2 nak tgk pic bb...den updatela sikit..... nanti lps raya..insya allah...den sambung story lagi ye..... so....ni jelah yg sempat den upload........

PIC OF BABY SINCE 1ST DAY TILL 40 DAYS










oh ya... terlupa plak nama baby ye.... hehehehe.... sibuk baru2 ni nak carik nama ala2 indon... konon..ceh...hehehehe...mcm pak surya la kan... den plak...nak nama arab..mcm nama den.... actually lain yg nak..lain yg dipilih...
at first.... kita org sepakat letak " Aqil Nawfal "... hehehe...nama arab tu.... tp pak surya tak puas hati gak sbb takde bunyi indon mcm dia....

akhirnya..utk memuaskan hati kedua belah pihak...hahahaha.... nama baby boy kita org yg berdaftar dlm surat beranak ialah..
" AQIL IAN NAWFAL ".... till today..Nawfal dah 42 days & beratnya is 4.5 kg... alhamdulillah...... & latest of Nawfal..... pic taken today.......





[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net