alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Monday, 3-Dec-2007 11:28 Email | Share | | Bookmark
asyraf accident!

Quote:
Asyraf ni cousin najla merangkap anak sedara den. Anak sulung my brother - Ngah..
(kakak ipar den ( ibu asyraf ) tlh kembali ke rahmatullah pd bln puasa thn lepas... alfatihah)
actually ... d'day yg kita org pergi Cherating tu... den rcvd phone call from my sis..bg tau asyraf accident... ya allah!! terkejut teramat !! sbbnya teringat dia tgh exam SPM... mcm2 fikir... camanala budak ni boleh accident... tak senang hati betul... asyik teringat je kat dia.... but alhamdilillah.... asyraf just patah tulang peha sebelah kanan.. while his friend amir... teruk jugak.. lidah terbelah... patah gigi... patah tulang peha & tulang betis...... & lutut berlubang.... adeh!

asyraf ckp.. dorang otw to town nak beli food... tp ada van rusa yg tak perasan motor dorang... buat uturn.. & terus langgar .... nasib baik tak teruk...... tp kesian sgt... kena amik exam dlm hospital... camana tu???? 1 hr after operation pasang besi.... terus kena jwb exam.... tgh mamai dgn ubat bius.... tgk paper soalan ... terus tutup muka.... kesian betul........ to all frens... doa2kan anak sedara den ni cepat2 sihat & result exam SPM asyraf takla teruk sgt nanti.... amin!!!!!




balik melaka last week... terus tgk asyraf @ hospital... alhamdulillah.. dah boleh duduk... kesian sgt tgk dia... dahla takde mak... mcm nak nangis je...... family members ckp.. waktu baru kena tu... asyraf mcm sedar tak sedar... asyik panggil ibu aje.... ishhh..... semua yg tgk pun nangisla!!!!! so.... now ni... kita orgla yg temankan asyraf... my mom & nenek sebelah ibu dia la yg jenguk kat hospital tiap2 hari.... tak putus visit dia.. takut dia sedih... dah la sakit

so... nak bg dia hepi.... tanya dia teringin nak mkn apa... hehehehe... asyraf nak mkn pizza... apa lagi... cepat2la den pi belikan.....



nabil suapkan asyraf pizza... hehehehe




Thursday, 29-Nov-2007 07:50 Email | Share | | Bookmark
najla's photo shoot for catalog.



Quote:
after blk from holiday last friday... i received a phone call...informed that najla has a photo shoot session on sunday (25th nov 07) for catalog. (kids apparel)... alamak!! camana ni ye??? dahla kulit nya yg dah sedia "brown gebu" bak kata najla..hehehehe... bertambah2 menjadi " dark brown gebu" akibat dr rendaman yg lama dlm pool setiap hari time kat de rhu tu.... bkn setakat najla... dgn den2 sekali dah naik golap dah!! "tan" la kononnya!!!!... habis terbakar kulit... sampai berbekas kat badan.... mmg obvious!
aduh... .. hentam sajala labu... kalau reject.. tak tau bila lagi dpt offer kan...

so.. on sunday morning (9.30am) kita org dah sampai studio @ ara damansara... actually dah 2 nd time najla shoot for this catalog... at first tu for casting..rasanya awal thn kot.. najla tak dpt sbb all the apparels besar2 & takde size najla.... so tak sangka sgt dpt offer lagi bcoz the big bos tina.. really wanted najla to be her model!!! ( hehehe... hitam2 si tampuk manggis... hitam2 pun ada manisnya.. hehehehe... ) ....



the studio


that day... aduh.. tak sangka payah bebenor nak shoot for catalog/commercial ni... mmg kesian kat najla. dah la pagi2 dah kena bgn... then nak kena tukar baju.. satu baju ada la 5, 6 kali pose.. awal2 tu dia ok... lps tu dia start buat angin... kejab letihla... sakit perotla... pastu tak nak pakai shoes la.... ya ampun!! sabar jelah... mcm2 cara nak pujuk dia... nasib baik all krew faham!!!

sedang dimake up...........

selain najla... ada 2 lagi models.. boy & girl.. but dorang dah besar... lbh kurang age 6, 7 or 8 yrs... hehehe.. tambahan pulak... 2 org tu mmg model! bukak previous catalog... laaa... mmg dah muka budak berdua tu.... yg plg kelakar... 2 org boy & girl tu muka mmg ala2 mat saleh!!! pan asian gitew you olls!!!!! selamba je amik gambar.. mmg pro!!!
hehehehe... adeh... najla pulak.. muka ala2 melayu sejati gitu!! nak tergelak jugak... tang manala big bos tu berkenan kat najla.

that day mmg penat... since 9.30am.. till 5 pm baru abis... dgn najla yg penat... buat angin.... sakit perotla... nak "ok oohhla" ... mcm2 hal... sabar sgt2 umi & papa time tu... yg plg best !!! En Putra la!!! suka sgt... sometimes tu .. den dah naik angin gak tgk najla... tp en putra pulak yg control macho!!! hahahahaha!!! dia pulak yg byk suruh najla pose & pujuk najla.... tak sangkala... very supportive & sporting dad in the world gitew!!


nak kena touch up lagi...

bayangkan... najla kena tukar2baju lbh kurang dlm 20 pcs... tukar kasut lagi... for 1 baju.. najla kena pose dlm 5 to 6 times.. mcm2 gaya.... for hair clips pulak... 1 design... najla kena pose 4 times... nak tukar dlm more than 10 different hairclips!!!! bkn dia sorang.... ada 2 org lagi!!! everytime nak shoot... kena touch up muka & set rambut blk.... ya ampun..... dahla tak dpt susu satu hari!!!!! tuhan ajela yg tau !!! najla penat... umi & papa lagi penat nak layan najla!!! ( rasanya .. hari tu je ..najla mkn 4 btg ice cream & 3 bungkus teh o' ais sbb nak pujuk & nak bg mood dia ok)

5pm.... finally the photo shoot session pun habis.... walaupun 2 org model lagi dah blk dlm kul 2pm lagi!!! aduh... lega betul!!!! dlm segala macam rasa melayan karenah najla tu... geram + marah pun ada... akhirnya.. dpt jugak najla habiskan!! En Putra punyala bangga kat anak dara dia tu!! as he said " mak aih!! susahnya nak jadik model!!! kesian kat najla... so.. yg dia buat mcm2 perangai tu tak kisahla!! papa faham!!
kira najla dpt habiskan shoot tu... mmg dah proud abis dah" betul tu papa... dahla penat... & her first time pulak.. ( selalu kalau casting tu takla lama sgt... plg lama 1 jam je..)... & baru 3 yrs ++ je pulak ......



with make up artist..hehe


again... we are so proud of u!!! our lil' angel najla sufya............... tp yg sedihnya... tak byk dpt amik gambar dia during d'photoshoot sbb sibuk layan karenah najla... hehehehehe.....







Quote:
yan - azam : model sri gombak je bolehla... hahaha
tak silap kak lim.. dlm sebulan lebih baru siap catalog tu... tpkan yan... for catalog.. najla tak buleh "over" pose.. hehehe mcm selalu najla buat tu... semua nya kena diri tegak & pegang pinggang je sbb nak bg nampak full baju ... agaknya tu yg najla boring jek.... ada ke patut cameraman tu suruh najla buat "peace" (angkat tgn)... minah tu selalu pose baik punya... aleh2 kena diri tegak.... meluat agaknya najla... hahahha!!! tu yg angin satu badan!!!


ibu akma & sofea : nanti dah keluar... najla bg tau auntie ye....

mama iman + nurin : model berangin najla ni.... ada time ok.. ada time dia tak nak bergambar jugak...

Daalia : ahh akak lia.... bukan setakat penat.... nak pengsan dah layan karenah najla tu...
oooohhh... anak akak pun berminat eh...... actually najla tu secara tak sengaja... my friend yg suruh ltk pic kat agency iklan... time tu pic dia umur 2 thn++... tak sangka dorang selalu panggil casting utk iklan... hehehe.. akak tryla hantar gambar to agency2 pengiklanan... nanti kalau ada casting.. dorang panggil anak akak ok


Sabrina : hehehe... a'ahla kak sab..alim tak sempat nak amik gambar during photoshhot tu... sibuk dok tukarkan baju2 dia.. pujuk2 dia.. ishhh... susah betul..
kak sab..... dah dpt book hotel ke? apa2 pun.... "selamat berhoneymoon & drive carefully ye" ......


filla mama kasih :
hehehe... auntie filla bila lagi nak pose tepi pantai with acih.... kita org pun nak tgk gak... cepat2 pi bercuti eh....
studio tu kat ara damansara.... area shop lots yg byk2 tulah.... dulu studio lain... baru tukar tempat baru...
hehehhe... acih kalau jadik model pampers sure boleh... sbb acih putih gebu! boleh aim tang bontot... kalau najla la! hehehehehe.... brown gebu.... awal2 kena reject...


sham :
salam perkenalan to u too sham.... hehehe najla tu mmg suka sgt posing2 ni... tp time photoshoot... nampak dia boring sbb kena "pose" ala2 kaku gitew... heheheh... kang kalau dlm catalog pose maut kang.... hehehe... dah tak jadik catalog baju pulak nanti! hahahaha... jadi magazine "next top model " pulak!!!

effa ibu balqis : thanks auntie..... mmg susah nak jadik model ni effa... tp.. lagi susah kalau dgn model kenit ni... mmg penat!! kita yg tgk pun dah penat gila...

mummy syahmi : adeh ila..... betul la... nasib baikla dia thn sampai ptg.. cuak jugak time tu.. yelah... kejab dia ok... kejab dia tak nak bergambar... kena pujuk dulu... belikan aice cream... bg gula2 dulu.... pastu ok kejab..... lps 2,3 snap gambaq.... start lagi hangin satu bdn..... huaahuaaa..!!!! mak cik yg angin lps tu!!! hahahahaha!!!

zubye :
alamak... kita pun tak sabar rasanya nak awak shoot utk najla.... suka...suka....

mamasya :
ini mesti masin mulut mama sya nih!!! kata2 tu satu doa.. tak gitu mama sya.... tu yg najla dpt offer jadik model catalog pulak.... hehehehe

ummi dzakwan :
catalog tu mayb siap dlm 1 month ++ kot... nanti kita inform awak tau!!! hehehehe... gambar ok ada... gambar najla tgh angin satu bdn pun ada....

ibu chempaka : hehehehe.... catalog utk kids apparel.. tp takla brand yg famous2 tu.... brand biasa2 aje.... huhuuuuu


mama kimi : insya allah kalau dah dpt catalog tu nanti.... bolehla kita tgk sama2 ek....


mamazieza : betul tu ma.... mmg hangin satu bdn najla time tu.... kesian kat dia... bkn setakat penat.. boring.. lapaq.. ngantok.. semua ada.... esp. bila org arah2 dia suruh buat mcm2.... kesian jugak tgk dia... nasib baikla... boleh gak dia dgr kata lagi... thn sampai ke ptg... kalau tak.. mau aje kita org balik ... tak dpt payment pun takpelah....... hahahaha

MaDiHa :
hehehehehe... kita pun tak sabar nak tgk gambar2 najla tu... semua gaya ada... gaya suka.. gaya tgh hangin satu bdn... gaya org bad mood... ntah apala rupanya nanti...

mama adriana amani :
hehehe .. ntahla... tak taula talent dr sapa... dari kecik dulu mmg najla suka b'gambar .... tang layan karenah dia tu... adeh.... sabar jelah.....

maya amir : ala... catalog utk kids apparel... tp yg biasa2 aje... takla utk brand yg glam2 tu... saje nak bg najla expose sikit & berani.... hehhehe..



Thursday, 29-Nov-2007 06:01 Email | Share | | Bookmark
lunch with friends (exxonmobil)







Quote:

Date : 27 Nov 2007 (Tuesday)
Venue : A & W KLCC



I miss all my friends from Exxon… really miss d’time we spent 2gether… all I can say… they were very closed to me….. very d’gila2 & very d’happening ppl in this world… especially during pak amir’s time… hehehe… miss pak amir too as he was the best supervisor in this world!! Even though pak amir from exxonmobil Jakarta… waduh!! Koknya sporting banget sih!! selalu aja belanja makan dong… kalau setakat bergurau senda ni… biasa bonar dah!! Guys… still remember d;time kita lawan bowling with pak amir tak?.. hahahahahah!!! Tergolek jatuh tu!!!

hehehehe… but you guys jgn jeles ye.. apa2 pun… am the best PA for pak amir!!! Hahahaha!!! Sampai merayu2 pak amir ajak I join the “secretary week” dulu… as he wanted to bawak I pergi lunch dgn secretary lain… hehehehe…. Aduh! Pak amir.. ngapain kamu? Hehehe.. tak pasal2 liza kena pujuk suruh I pergi dgn pak amir…. Hahahaha! Ok guys… walaupun tak semua dpt join…. Am really enjoying it!! My dear friends, hope our friendship remainssss and bloomsss like a beautiful flower ……
thanks to liza, suhaili, ain, 2 cute amoi iveen & ah fong.. pretty lady farah W & also ee chian (cant join us but still dtg kejab)… appreciate ur time spent with me…………. Really sad coz my dear friends ah tim ( gua mis lu lah!) timah, sharul, farah F.. & sara cant join as well (sakit perot eh?) apa2 pun…Luv you guys!













resepi apa nih???

Quote:

today... terkena penyakit "Double M" la pulak.... ( Malas Masak) + tak tau dah nak masak apa.... poning kepalo den ni haa.... ayam pun tinggal 2 ketul je.. part isi pulak tu.. "akhirnya....... hentam sajala labu!!!!! "



Recipe : "Ayam Hentam Sajalah"

Bahan2nya:

Isi ayam ( dipotong kecik )
bwg putih & halia (ditumbuk)
sos tiram
bawang besar
mushroom ( laaa... mushroom lagik? )
garam & gula secukup rasa
daun soup/bwg
cili padi fave ku....
tomato

cara2nya:

goreng isi ayam dulu (dgn garam kunyit -mula2 mmg nak goreng je.. tp malas sbb nanti kena masak lauk lain pulak... hehehe time goreng tulah carik idea....)
dah masak.... buang minyak gorengan tu sikit, then masokkan bwg putih & halia yg ditumbuk. bila naik bau.... masokkan sikit sos tiram..garam & gula.... akhir sekali.. campakkan mushroom, bwg besar, cili padi & daun bwg/soup.

siap utk dimakan... hehehe.. time mkn tadi.. rasanya ala2 chinese food pulak. sbb den ltk halia byk... so.. halia tu mmg terasa.... not bad!!!


Saturday, 24-Nov-2007 14:23 Email | Share | | Bookmark
cuti2 Malaysia - De Rhu

Day 1 ( Wed, 21st Nov 07 ) :

From KL lebih kurang 8.30 am.... so.. target sampai dlm 12 tgh hari.... that day..the weather is "cleaq".. jln ok.... tak pernah lalu highway karak to pantai timur.. so it was our first time.... paling jauh pun... sampai genting je.... then sampai satu kawasan yg berbelit2... hehehe... mcm kat bukit putus je pulak.... naik bukit..turun bukit.

najla in the car...seronok nampak



sapa yg seronok? najla or papa & umi ???...... hehehehhe...




kita org ikut exit cherating.... dlm 7 km terus sampai pantai balok... hehehehe... seronoknya... ingat sampai kul 12.. but 10.45am dah sampai... laa..kejab betul... dlm 2 hrs++ jer... before check in... carik kedai makan dulu... breakfast + lunch. singgah @ ismail restoran, dlm 3 km to de rhu... food kat situ sedap! esp. nasi air or bubur nasi or org utara panggil moy. special about this nasi air ni... ada telur masin hehehe... boleh tahan gak sedapnya! so... sapa2 ke area pantai balok... boleh mkn kat sini.



najla & papa after makan...... " awat papa ni makan comot sgt? awat ceq?"




11++am... terus check in at hotel... pics @ de rhu.. @ lobby... in the hotel room 258 & view from our room..... nampak pools (not only one, but two) & ocean.....



hotel room 258.....
nice pool/seaview



lps sessi check bilik by ms najla....... kita org pun rehat2 sekejab.... ms najla pun dah puas hati with the room... so.. inilah hasilnya....

''La sayyaangg umi & papa.. "



Pantai Telok Chempedak :


after zohor, went to telok chempedak.. also my first time jejakkan kaki kat sini... tak sangka beach nya mmg cantik... bersih.... kebetulan hari rabu... working day! so tak ramai org kat pantai....


love the beach..........

kedai2 yg membuatkan najla tak senang duduk!!!

haa.... kan dah ckp! terjerit2 dia nak toys korek2!

piccas @ telok chempedak :


najla shows her toys korek2..









actually pic ni kita org nak amik berdua jer.... so..ltk camera atas batu.... tgh2 kita org nak pose tu..najla yg tgh main pasir nampak.. apa lagi!! berlari2 dia nak join sama... tu yg sampai senget posing tu!!! ishhh.... kacau daun betul la!! hahahhaa






ada story yg kelakar kat telok cempedak.... dlm najla excited banget main korek2 pasir... main air laut tuh... tgh2 dia terlompat2...dia jatuh & tergolek dlm air.... ombak pulak dtg... mmg terkejut sgtla tgk dia time tu.... takut kena bawa ombak... tp cepat2 putra amik dia... ya allah!! terperanjat betul la budak ni! abis rambut kena pasir...mulut & mata pun masok pasir... menangisla dia..... dahla tak bawa baju pun.... emmm.... terus beli baju & mandikan dia kat toilet..... hehehehe... ingatkan dia serik ke.... dah nama budak tu..... takde maknanya nak serik...... kejab je nangis pun!!! ... so adala kenangan @ pantai telok chempedak....... hehehehhee.....





Free Steamboat Dinner @ De Rhu Cafe :



for package 3D & 2N ni... dpt daily breakfast & 1 nite dinner.
steamboat tu.... not bad..tp sikit sgtla! shrimps...sotong... ishh... tak bykla!! mmg tak cukup! hehehehhe... siap den mintak refill....alamak!! sekali waiter dia ckp tak boleh refill daa!! hahaha!! kan sedang menyahut seruan doctor! makan seafood byk2!!!!!








The longest pool lagoon in the east coast :

Najla's daily activities .... " bermandi manda kat pool".... mmg best!

















Pantai Balok, Kuantan :



Pantai Balok ni... i rasa one of the cleanest & nice beaches in kuantan.... pantai yg landai sesuai for us to mandi.... tak risau kalau kids nak main kat tepi pantai... so.... najla pun tak lps peluang mandi2 & bercanda ditepian pantai....... keluar je pagar hotel.... terus mandi...







umi sibuk main kite...










Day 2, ( Thursday, 22 Nov 2007 ) :


after mandi pool ..... went to jln2 & pusing kuantan town.... having our lunch @ restoran apa ntah namanya @ telok chempedak.... food also not bad.... mkn soup tulang, with kangkung belacan & ikan bawal masam manis..... then.... masa otw dtg baru ni.... i noticed there's one batik village shop near the ismail restoran yg kita org mkn tu.... ajak papa pergi..... aduh......mmg cantik2 batik kat situ.... tp... ya ampun... mahal yg amat!!! esp. batik utk dibuat frame tu....... berkenan sgt dgn batik bermotifkan kucing ... tp.... harga sampai RM 380!!... baik beli baju kan?


Natural Batik Village.. by Ghazali Batik







jom beli batik



ingatkan nak gak beli satu dua .. tp mahal sgt! ... ambik gambar pun jadikla!


beli selipar pun jadikla.........







2nd nite dinner :


2nd nite... makan @ Seri Eskaypi Seafood Restoran.... tak jauh from De Rhu... emm.. food pun ok jugak.... boleh tahan.......










Day 3 ( Friday, 23 Nov 2007 ) :

after breakfast.... for the last time najla & papa mandi kat pool.... around 12 ++... terus check out.... alamak budak ni.... najla start tarik muka.... tak nak blk kl... hehehhehe



last pose @ De Rhu Beach Resort




lps beli buah tgn for family members... bertolak balik to kl dlm puluk 1.30pm... penat mandi pool agaknya... najla tertido sepanjang perjalanan.... .... sampai kat RnR Gambang... papa pulak mengantok.... terpaksala den drive from gambang sampai kl.... time blk cuaca kejab2 hujan..... lomah den.... but alhamdulillah sampai kl dlm pukul 3.45pm...........










souvenir for najla's cousins &hope lps ni bolehla bercuti - cuti malaysia lagi.... apalagi ? jom jalan - jalan...





Quote:


diana - mama dih@ :
sesekali bercuti... mmg seronok... so diana.. bila lagi? sure diha seronok kan? tambahan pulak... dah nak dpt adik.... beshnya!!


filla mama kasih : hehehe.. besh..besh! den pun lama dah tak bercuti2 mesia ni.. sesekali tu.. seronok gak! haa!! ekau tu apo aie? ajakla en radie pi mkn angin... nak gak tgk acih berposing ala2 model...& tgk pose2 maut mama acih pulak!!!

alaa filla... tang kuda2 tu.. biasala kan.. " kudaku lari gagah perkasa"... dah pak surya kita tu hantu ebay.. manjang je ada latest collection from ralph lauren.. dia la sapu dulu!!!
kita org tumpang jer... hehehehhe kalau nak beli kat klcc... mati la ooo... bankrup pak cik!! sehelai t-shirt big pony pun sampai RM 399 !! blom yg latest design... kalau ebay ni... kurangla sikit kan.... hehehehehe


yan - azam : wah... yan pun nak pi de rhu eh? tp kat de rhu mmg byk company2 buat seminar kat situ... masa k.lim pi tu... ada 4, 5 group.. that's y.. tak ramai family yg bercuti time tu... tp best gak.... pool tu kita org conquerer habis!

hehehe.. k.lim mmg tak biasa route tu yan.. time blk.. k.lim yg drive... tgh k.lim drive laju tu.. sekali sampai tang pusing2 & trn bukit daa..... perghhh!!!! dah mcm Michael Schumacher tau!!... adeh.... terkezut jugak time tu.. .. cepat2 trn low gear bro.... kereta plak byk..... hehehehe... nasib baik tak gabra.. control baik je.. kena plak ada mamat bawak wira bontot tercongek tgh usha keta kak lim.. nak kejar tak lps2... tu yg kak lim drive tarak bg can la!!! hahahahaha!!! tp mmg kejab dah sampai kan yan? pasni.. bolehla selalu ke pantai timur..

alamak.. ye ke beach kat cherating area tu kotor? aiseh... tp kat area hotel mcm ok jer... hope takde apa2 la kan... eh... yan & family dah pindah chukai ke? tak tau pulak... insya allah lps ni.. boleh la singgah kan... jumpa mak yan...

pstt... yan batik tu nak gak kak lim tgk2.... nanti kalau ada.. tunjukkan kak lim eh.. nak carik yg modern design kalau boleh...


man : mmg seronok berjalan2 ke tempat org... plg best.. dpt try foodnya... i suka pergi stall yg ala2 mak cik2 yg jual.. selalu kat kl mkn restoran2 je... bila ke tempat2 mcm ni... kita pergi kedai2 mkn kampung... mmg sedap!! harga pun jauh llebih murah

mama adam & amar : laaa... awat tak habaq?? kalau tau... bolehla kita org sambung cuti2 malaysia till sunday... boleh jln kat dungun pulak...

MaDiHa : kwang...kwang..kwang.... hehehehe.. akak ni.. pandai2 je ye? kantoi pulak! hahahaha!! tp.. mana tau kan? "tersangkut baby cherating " mkn seafood byk dah ni... akak doakanla ye.... hehhehhee

Sabrina : oohh... kak sab pun nak bercuti2 mesia kat cherating eh? bila tu? emm... time kami pergi tu... cuaca ok.. cuma ptg kami sampai tu hjn sekejab... hari2 lain.. ok je... hehhehe.. kak sab... nak pi honeymoon eh? ikut boleh? hehhehehehe

Pemancing Ikan : thanks bro... emm... sekarang ni rasa mcm dah seronok pulak amik2 gambar ni... cuma takde camera yg power & takde skill... rasanya boleh belajar dgn bro kot?

nur :
betul la kak nur... masa tu mmg takut alim... tp masa dia jatuh tu... dia dgn putra .. main lompat2 sebelah putra jer.. ntah camana tetiba dia tergolek je jatuh!! menjerit alim time tu!!! issshh... benda2 buruk ni kalau nak jadik.. sekelip mata je kan kak.... walaupun najla tak serik... tp umi dia teramatla serik!!!!

mamasya : thanks for visiting us kat fp ni.... hehehe.. tp fp mamasya lagi best!!!! tgh kenyang pun boleh jadik lapaqla kalau jenguk fp mamasya tu!! food kat situ semua sedap2....

effa - ibu balqis : a'ah... besh jugak beaches kat area cherating & telok chempedak tu... btw.. thanks for visiting us too...

hirda - mama hardy :
thanks for visiting us too... well.. area cherating ni not bad... ok jugakla... but certain beach ok..landai... & some mcm pasirnya beralun like telok chempedak... so kena berhati2 sikit kalau bawa kids... but..kalau food tu.. boleh tahan sedap2 gak... hehehehe

mama adriana amani : a'ahla awak.. cik najla kita tu suka banget... asyik nak mandi pool aje... pastu nak main kite.... hehehehe.. u pun nak bercuti2 mesia ke pantai timur ke?

well.. some info to be shared with u.... kalau u plan nak stay hotel yg ok & tepi pantai.. rasanya swiss garden ok... legend pun ok...& cherating holiday villa pun i rasa pun ok... so far.. i pernah pergi swiss garden & legend je. lagi satu.. eastern pavillion mmg ok... hehehe... mula2 ingat nak stay @ impiana (sbb tgk website dia cantik sgt) but ramai yg ckp.. ok2 jer.. but ramai yg suggest suruh pi de rhu.

& for de rhu... hotel dia.. biasa2 aje.. room pun ok2 aje.. but boleh thn besar jugak. hehehe... lift pun takde but again.. food kat situ.. not bad.. yg plg best compare dgn all other hotels.. is pool kat de' rhu... mmg best gila!! the longest lagoon pool in east coast so.... mmg selesa la kalau anak2 kita nak mandi... byk spot yg boleh kita pilih... takla berkumpul / berebut2 dlm pool nanti....

ni pun my first trip to cherating with my family... seronok sgt!!


zubye : ooh dearest zubye... dah lama dah i admire u & ur works!!!! really!!! hehehee... kita pun selalu berangan nak u shoot najla's photo.... aduhai... bila agaknya ye ???




Friday, 23-Nov-2007 14:53 Email | Share | | Bookmark
all piccas - de rhu

 
otw to cherating
 
View all 162 photos...
visit malaysia 2007 .................................. cuti - cuti malaysia!

Quote:

disebabkan tak dpt ikut my mom to qlate & terengganu last week, so we've decided to have our own cuti - cuti malaysia to cherating.... at first, swiss garden hotel became our first choice hotel... konon2nya nak pi Samara Thai Spa kat situ lah... tertarik with the slogan " let's us manja you"... mcm best jek bunyinya ek...... but then... dah fully bookedla pulak... melepas...

after survey2 kat internet..... mintak opinion from friends... finally... i booked this hotel. Thanks to Mc Lin for ur advise.... love this hotel... especially the pool... mmg best gila! bygkan.. time kita org pergi on wednesday tu... tak ramai org langsung... adala dlm 4,5 family jek.... yg lain semua peserta seminar... so... "the longest pool lagoon in the east coast" tu... kita org yg punya!!! yehaaa!!!!

so... apa lagi? jom jalan - jalan!......... cuti - cuti malaysia!!!!



21 st Nov 2007 - 23rd Nov 2007.
De Rhu Beach Resort, Kuantan Pahang.




LOCATION:
In Mukim Sungai Karang along the stretch of Pantai Beserah. About 20 minutes north of Kuantan or 35 minutes from Kuantan Airport.

the room which I stayed in was quite OK.. emm.. boleh tahan besar jugakla.. kalau bawa anak2 dlm 3, 4 org pun still muat!!

I was quite impressed with the swimming pools. These free-formed pools are nicely landscaped with tropical greenery and man-made islands. . & i love the pools with a large area.... so that u can "mandi manda" kat mana u suka!!!! ahhh.... best betul....



the food is nice.. & staff pun friendly....... the only things I dislike is the fittings for the bedroom is pretty old and the pillows is smelly.... really!!!!!! (terbelahak je den!! kalau ikut denla .... pillow mcm tu dah lama dah den buang jer!!!!! terpaksa alas 2 lapis bedsheet tu baru den boleh tido !!!!)

but again.... if you guys saje2 nak makan angin... relaks2... bawa anak2 berendam..... & if u wish u pun boleh berendam sama..... i would suggest u this place.... De Rhu Beach resort with the longest pool lagoon in the east coast!!


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net