alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Feb-2009 07:53 Email | Share | | Bookmark
Tagged by Raszlind a.k.a mommy arissa!

Jeng..jeng..jeng...alamak kena tag la pulak..lama dah kena tag ni..hahaha! sorryla mc lin...lambat pulak nak menjawabnya...hehehe..well, apa yg mc lin tag tu?
" what are common stuff you always carry along?"

hehehe..memandangkan sudah berkurun lamanya aku tidak mempunyai handbag yang canggih2... sejak aku meresignedkan diri sebagai wanita berkerjaya.. melupakan diri sendiri dan terpaksa melebihkan yang lain2 lagi....maka... ada pun handbag aku merangkap bag serbaguna sejak berbaby ni pula...... jadinya... inilah saje yg mesti ada di dalam bag aku itu....hahahaha....



1) Purse : the very old one (actually purse carlo rino ni, my sis yg bagi time blajar kat university lagi..tak silap thn 1997.. almost 11 yrs lamanya....still in good condition...hahaha! sampai sekarang tak tukar2...

2) Handphone ( also the cikaput one, am still using Motorola VR (eh ye ke?) yang dah beratus kali jatuh, 3, 4 kali di lempar oleh nawfal & dah tak berapa nak betul gayanya....) pun sampai sekarang tak tukar2 yg baru.....

3) Panadol Acti-Fast: actually yg wajib ada is PONSTAN, but di sebabkan stock dah abis, terpaksa ganti dgn Panadol Acti-Fast.. takut kena migrane tgh2 jalan.... ishhhh....

4) Nail Clipper: yg ni mmg sentiasa ada... tak untuk ketip kuku...untuk ketip apa2 yg patut..ex. benang kat baju,..hehehe

5) NIVEA Lip Care: Dah takde dah lipstick2 ni...actually time kerja dulu pun jrg pakai lipstick... kalau tak caya, den pakai 1 lipstick dan bertahan for 4 yrs!!!! caya tak?????????????

6) Eclipse Mint: suka sgt eclipse mint ni...yg kaler purple je pulak tu...hehehehe

7) House Key: takut2 en putra terlupa bawa...

7) Comb & Getah Rambut: haaa.. yg ni untuk anak dara den.. kenalah sikatkan rambut dia dulu bila nak pi mana2.....

Mamy Poko Pampers & Baby Wet Wipes: yg ni pulak..mesti spare 1 kat dlm bag... sapa lagi yg punya kalau bukan kepunyaan Ian nawfal....

9) Penyukat suhu: hehehe..mcm belajar sains pulak.. dan yg ni paling penting.. sbb dah ada baby..kena selalu make sure baby ok & tak demam... even kakak pun kena selalu check jugak..especially bila kita org travel...


dan inilah handbag merangkap bag serbaguna den sekarang.... tak sempat dah nak melaram dgn handbag2 yang canggih dan cantik2..... hehehehe ...kesian den ni aaaaaaa


Friday, 23-Jan-2009 01:37 Email | Share | | Bookmark
Najla's 5th Birthday @ melaka....

Quote:
last weekend balik melaka... awal2 lagi mak dah tepon suruh balik sbb den dpt jemputan kahwin dr my cousin...on friday tu, amik najla kat school & terus balik melaka... sempat lagi singgah makan dekat R&R seremban.... pic below... najla nak pischool.... excitednya dia....



on the wedding day...sempat jadik photographer...






pic above : my sis kak jidah, my sis kak long, my mom & me with Ian nawfal

18th january tu pulak, birthday najla yg ke5.. & 19th january esoknya pulak birthday angah-danish aiman anak my sis kak jidah...tak sempat nak buat birthday party...kena plak time tu najla & nawfal kena selsema & batok... just beli cake & amik gambar.... kesian kat najla...umi & papa pun tak sempat lagi nak beli kat hadiah...... tapi bila tanya dia...La nak buat birthday party tak? dia selamba je jawab.... "nak, tapi La nak buat party kat hotel!" amboi2 anak en putra ni...sakan lagi.........





Wednesday, 14-Jan-2009 03:20 Email | Share | | Bookmark
selamat tahun baru..

salam tahun baru..walaupun dah 2 minggu berlalu.. rasanya masih boleh nak wish pada semua.. emm..makin bz lately..sibuk dgn anak2..yg kakak dgn ragamnya...dan adik dgn karenah terbarunya pulak... terkejar2 jugak rasanya...kadang2 tu..rasa lebih penat dr time bekerja dulu..

aduhai..sampai terlupa yg najla dah 5 yrs tahun ni... dah kena pi school..haha..yg lawaknya, dah 3 hari sessi persekolahan bermula, barulah teringat yg najla nak kena antar ke sekolah... hari rabu lps baru pulun survey school untuk dia... tp..dah mcm motto sekolahnya jugak " EVERY CHILD'S DREAM SCHOOL"..... haa..itulah jugak pilihan hati anak dara en putra kita tu..apalagi kalau bkn SMART READER.... aduh..dgn registration fee yg mencecah ribuan ringgit..dah kalah umi & papa dia dulu masok universiti.. nak tak nak... kat situ jugaklah najla bersekolah... mcm biasa..najla mmg excited.. tak risau bab2 dia takut ke..nangis ke...emm alahai..dia pulak yg ajar kita suruh balik...nanti abis school amik kakak katanya.... tp..sekarang ni..najla naik van..pergi balik auntie van amik... umi tunggu kat rumah jer...

nawfal, dah pun 5 bulan..dah pandai golek2..kejab meniarap...kejab terlentang..pastu jerit kuat2.. sometimes nak tido senang je...ada time tu pulak...punyalah susah nak tido..nak kena dukung sambil nyanyi2 pulak... bila tido..punyalah nakal...satu katil dia pusing... takut jatuh kebawah aje....

actually, now ni, byk benor koleksi gambar2 terbaru..sbb syok test amik gambar dgn D40..cuma time je tak mengizinkan nak mengupdet..kena plak maxis broadband ni...adoiiii..tuhan je yg tau..kejab on..kejab dah offline... tp ini pun okehlah...dapat sikit pun jadiklahhh... latest of us!!!!



najla yg dah tak sabar2 nak ke school..walaupun t-shirt & kasut tak dpt lagi...dgn skirt & bag pun jadikla!... her 1st day to school.....




Ian nawfal yang dah 5 bulan......



najla @ titiwangsa last saturday... seronoknya dia


en putra with his putra Jr.


me & ian nawfal.......

and the latest from najla d'kakak with her adik Ian Nawfal..... emmm..najla dah tak sabar nak celebrate her 5th birthday on this coming sunday..18th January 2009..yahooo!! kakak dah 5 yrs!






eehhh... lupa pulak... haaaa..ni pulak gambar passport najla yg pertama.. amik utntuk school smart reader & untuk register masok tahun satu nanti.... haha! punyalah control..sekali rambut senget sebelah daaa....


& feel free to visit http://hsms77.blogspot.com/ for more story about najla & nawfal......


alamak.... tgh sedap je layan fp nih... tgk kusyuk update...tetiba terdengar suara nawfal menangis..alahai...dah bgn dah.... berlari2lah den mendapatkan nawfal dlm bilik....ya allah... anak den dah kat bawah katil...rupa2nya dia dah terjun ke bawah...selalunya bila bgn...volume dia terus on..agaknya..tadi dia dah puas main...abis bantal2 keliling dia dah kebawah sama.... isssh..menggigil lutut...takut apa2 kena kat dia..but after sessi pujuk memujuk...dan bila dah nampak muka kakak dia... terus dia stop nangis & ketawa terbahak2...main ngan kakak dia...alhamdulillah lega.... ahhh...sempat gak den snap pic dia yg baru lps nangis....ishh..ishh..kesian anak umi!






Saturday, 6-Dec-2008 05:04 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 10 photos...


Saturday, 6-Dec-2008 04:37 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 16 photos...


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net