alimputra's FotoPage

By: najla umi and papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 16-May-2009 05:22 Email | Share | | Bookmark
~ EDISI NAJLA SUFYA.

mcm biasa.. bz with my daily life with 2 kiddos, and am just recovered from allergy satu badan, gatal2, merah2 and also bengkak2.. nak dekat seminggu jugakla menahan kegatalan itu.. punyalah tak tahan... but as a supermom..sakit ke tak sakit ke.. sama je.. life must go on.. non stop working..

dun have much time..sempat curi2 time while the hero is sleeping... new update about najla sufya.. a sister yg very talkative..tot..tet..tot..tet... kepoh tak hengat budak ini.... to dear najla.... let's layan her activities....



pic najla with her new pink kebaya

pose like a model

dalam sibuk2 tu jugak..sempat jugak den jahit blink2 kat baju najla... bolehla..1st time cuba.. kira okla tuh...


HAPPY MOTHER'S DAY & TEACHER'S DAY @ SMART READER KIDS SG.

sempena sambutan mother's day & teacher's day baru2 ni, den berkesempatan menghadirinya di school najla... happening betul..dgn mcm2 acara termasok fashion show oleh mommies..yg mana den pun sempat join sekali..hahaha... najla dgn persembahan nyanyiannya..teachers dgn tariannya..dan tak lupa..present from najla to her teacher siti & teacher chandra... also.. den yg dapat hadiah yg paling besar dlm acara exchange gift iaitu pinggan hidang yg besar & cantik.... sukanya!!!!


pic najla with her present for teacher siti & teacher chandra




persembahan nyanyian drpd kids & teachers


den yg sedang ditemuramah oleh teacher sheema selepas membuat persembahan dan juga pic all teachers.

dan tidak lupa juga "happy mother's & teacher's day" to all !!!!!!!!!!!!!!!!


Tuesday, 21-Apr-2009 08:30 Email | Share | | Bookmark
Edisi Ian Nawfal 8 months.

Pejam celik..pejam celik... 28 March 2009 yg lepas, nawfal dah pun 8 months. Makin besar dan makin terserlah kehebatannya. hahaha..seronok rasanya bila dapat observe sendiri..setiap masa every inch of perangai, kelakuan & emosi anak2. kalau dulu.. i missed everything about najla... sempat jaga dia until 4 months of age..then i sent her to kampung..taking care by my mom sbb den dpt keje @ exxonmobil. but now, for nawfal, i give full attention to him.. tak nak terlepas lagi special moment with kiddos. for najla also.. she is a big girl now. very talkative.. but sometimes quite degil too.. emm.. her school.. YES!! for her 1st test.. she got 98%... wah... terkejut jugak tgk paper exam tu... then for her 2nd test baru2 ni, she got 100%... wahhhhh... good girl! and lebih menerujakan.. she represent her class untuk story telling competition.... jenuh jugakla suruh dia hafal cerita cinderella... but ahamdulillah... dia dapat hafal dgn lancarnya..

then, during parents day... en putra went to her school. her teacher siti said, najla is clever girl, very helpful, always smile & she is her class monitor. hah!? what? tak tau plak den...she never told me.. hahaha.... syabbass najla! syabbaass najla! am proud of u! but dlm kesyabbasaannya itu... her angin satu badan still ada! sometimes ada gak den naik angin dgn perangainya... aduh! cuma jarang dah kena sebat....hehehehehe

Nawfal pun suka sgt observe brg2 kat rumah umi dia ni... abis bunga2 dlm vase dia tarik... ketuk coffe table.. tarik alas meja... makan kertas, tisu.... koyakkan najla's books.. tak nak dah dok dlm walker sbb dia suka merangkak2 dan kemudian tersembam atas lantai....ishhhhh..... kadang2 rasa really penat but sometimes seronok tgk gelagat nawfal with his sister najla... to nawfal "happy 8 months boy!"




and these pics pulak pics najla & nawfal pi mkn ikan bakar sewaktu balik melaka baru2 ni...






after balik from melaka.. nawfal kena demam campak pulak... kesian dia.....


dan yg ni pics nawfal after recover from demam campak....


play with toys....


also latest pic from Ian Nawfal........ haaa.. nawfal still blom ada gigi lagi..hehehe!!



pic of najla with abg edri @ tokai..



Tuesday, 21-Apr-2009 06:38 Email | Share | | Bookmark
Najla & Nawfal @ Konvokesyen Kak Sheera..

Last month.. anak sedara den Syaherah ( daughter of my 2nd brother-Uda ), celebrated her konvokesyen day @ PWTC. my brother Uda & family stay @ Legend hotel on that day... so najla & nawfal very excited to meet Kak syeera, kak wawa and also kak jeeha. Najla & nawfal bought a bouquet of flowers for kak syeera....... "CONGRATS TO KAK SYEERA FROM NAJLA, NAWFAL, UMI & PAPA"













before bertolak balik to Pontian, uda & family sempat singgah rumah... makan pasemboq & cendol...


Thursday, 26-Mar-2009 06:44 Email | Share | | Bookmark
Edisi Ian Nawfal 7 bulan.

Nothing much to write... but now ni, Ian Nawfal dah pun 7 months... dah pandai duduk & jugak dah pandai nak berdiri and sometimes nak lepaskan tangan...... boleh tahan lasak & dah pandai nak nangis2... kalau amik barang dr dia..mesti nak nangis, dah pandai geram2.... dah pandai jerit2 kalau org tak angkat dia & kalau dulu...mmg tak byk ragam... nak dgr suara pun susah...but now ni, mcm2 dah dia buat! i guess dia dah tau how to differentiate & tau bila nak express his emotions.... emm.. dah big boy !!!

so, lets layan some of Ian's photo ~ 7 months of Ian Nawfal....













Thursday, 19-Feb-2009 08:55 Email | Share | | Bookmark
Najla & Nawfal ~ February Edition

Quote:
Najla & Nawfal in Cherating:

7th - 9th February 2009 yg lepas, after den baik dari 2 weeks demam yg amat meletihkan.. den ke cherating untuk bersama2 meraikan Together in Cherating bersama2 x-iiumt members,program reunion untuk kali kedua. Tak sempat nak amik byk gambar d' 4 of us memandangkan den telah dilantik sbg official photographer utk program tersebut...so...adalah 4,5 snap pic of Najla & Nawfal yg sempat den amik......



apsal memuncung tu ??? adeyla.... nawfal pun gerun....ishhhh


di tepian pantai....


Najla oh Najla....


Ian Nawfal a.k.a Baby Romeo spt yg digelar oleh anak2 dara semasa di Cherating

Najla @ Grand Seasons Hotel:

on 14th February, najla, umi & papa telah pergi ke majlis perkahwinanan Syikin & pasangannya (adik arwah kawan kami-hadiat) di Grand Seasons Hotel. tapi kesian kat nawfal...kana tinggal dgn "ibu angkat najla" ......





dan hari ni pulak (19th February 2009), 1st time nawfal makan Farley's Rusk Biscuits...hehe..suapan pertama..abis disemburnya keluar..ggeli geleman dia...but dah nak abis tu..barulah dia start nak makan...hehe..comel je...


budak comot makan biscuit!






[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net